Gece maması

bilgeannem

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2024
675
642
35
Merhaba hanımlar,
Bebeğim 6 aylık, gece çok sık uyanıp emmek istiyor. Şimdiye kadar sadece anne sütü aldı, 5,5 aylıktan beri ufak ufak ek gıda ve tadimlar yapıyoruz gün içerisinde.
Geceleri diş sancısı için uyandığını da düşünüyorum ama her uyanmada uzun uzun da emiyor, demek ki acıkıyor diyorum.
Tok tutması için mama vs vermeli miyim?
Tecrübeli anneler sizler nasıl geçirdiniz bu süreci, ne tavsiye edersiniz?

merhaba benim kizimda cok uyaniyordu acikcasi biz gece emzirme , mama seklinde donusumlu sisteme gectik o bizi rahatlatti emerken 1.5 saatte uyaniyordu simdi eger hastalik vs yoksa en fazla 2 kez uyaniyor

merhaba benim kizimda cok uyaniyordu acikcasi biz gece emzirme , mama seklinde donusumlu sisteme gectik o bizi rahatlatti emerken 1.5 saatte uyaniyordu simdi eger hastalik vs yoksa en fazla 2 kez uyaniyor
Teşekkür ederim, biberon emmeyi bilmiyor sadece beni emdi şimdiye kadar, bakalım nasıl geçeceğiz mama içmeye

O doyuyordur kilo alımı normal sınırlardaysa ihtiyacı yoktur bu aylarda bu tarz sık uyanmalar oluyor. Yine de bir deneyin ama ben uyanmasını engelleyeceğini düşünmüyorum 🥹
Kilo alımı dengeli sorun yok, mama yer mi ondan da emin değilim verip bir görmek de istiyorum, belki de reddedecek mamayı

AKsam uyumadan tadımları yaptıysanız bebek irmiğini biraz suda pişirip , muz elma artık hangisi varsa veya sevdiyse ezerek yada rendeleyip karıştırıp verin
Biraz zaman geçince tadimlarini yaptikdan sonra pekmez ceviz hurma veya hurma özü de ekleyebilirsiniz .

Memeyi bırakmaya daha var diye düşünüyorum, en azından 1 yaşa kadar emsin istiyorum. Tabi bu şekilde ben uykusuz nasıl işe giderim o ayrı sorun
22 aylıkken bıraktım memeyi ben de. Bebişiniz emmek istiyorsa mama verseniz de yine uyanır. Çünkü doymak için değil anneyle bağ kurmak için emiyorlar o saatlerdr

AKsam uyumadan tadımları yaptıysanız bebek irmiğini biraz suda pişirip , muz elma artık hangisi varsa veya sevdiyse ezerek yada rendeleyip karıştırıp verin
Biraz zaman geçince tadimlarini yaptikdan sonra pekmez ceviz hurma veya hurma özü de ekleyebilirsiniz .
Muz kabız yapar diye pek vermek istememiştim. Diğer meyveleri de henüz sebzeler bitmedi diye pek vermiyorum, ara sıra biz yerken ağzına degdiriyorum sadece elma, ayva vs.

Muz kabız yapar diye pek vermek istememiştim. Diğer meyveleri de henüz sebzeler bitmedi diye pek vermiyorum, ara sıra biz yerken ağzına degdiriyorum sadece elma, ayva vs.
Sikinti yok verin az zeytinyağ da koyun karışıma birşey olmaz. Muzu daha çok sever. Muzdan krep bile yapıyordum o aylarda.

Merhaba hanımlar,
Bebeğim 6 aylık, gece çok sık uyanıp emmek istiyor. Şimdiye kadar sadece anne sütü aldı, 5,5 aylıktan beri ufak ufak ek gıda ve tadimlar yapıyoruz gün içerisinde.
Geceleri diş sancısı için uyandığını da düşünüyorum ama her uyanmada uzun uzun da emiyor, demek ki acıkıyor diyorum.
Tok tutması için mama vs vermeli miyim?
Tecrübeli anneler sizler nasıl geçirdiniz bu süreci, ne tavsiye edersiniz?
Merhaba benim bebegim de haftaya 5 aylik olacak ortalama 2 saatte bir bazen saat basi uyanir, her uyandiginda emzirme ustune 60 cc mama veriyorum, kilo alimi iyi ama maalesef uyku suresine etki etmiyor mama bence bizimki bu sekilde :)

Merhaba benim bebegim de haftaya 5 aylik olacak ortalama 2 saatte bir bazen saat basi uyanir, her uyandiginda emzirme ustune 60 cc mama veriyorum, kilo alimi iyi ama maalesef uyku suresine etki etmiyor mama bence bizimki bu sekilde :)
Yorumunuz için teşekkürler. Mama da verdim maalesef bizde de etkisi olmadı. Bebeğim temas seviyor diyorum artık 😀
Sağlıkla büyüsünler.

X