Çınar 4 aylıktı hiç unutmuyorum Temmuz ayıydı yazlıktaydık. Burnu tıkandı. Kapıp İzmir'e getirdim. Doktorumuz Peditus başladı. Bana burnundaki akıntıyı ya yutacak dışkıdan çıkaracak, ya da yutamayacak kusacak ama günde 4 kez fışkırır gibi kusarsa, rengi değişirse haberim olsun demişti.Barış'ın eğer ateşi yoksa, fışkırır gibi kusmuyorsa, karın ağrısı yoksa, sıvı kaybetmiyorsa ( idrarı koyu renk ve kıvamda değilse ) evhamlanma derim. Muhtemelen burun tıkanıklığındandır. Evhamlanma diyorum ama Barış'ı en iyi gözleyen sensin. Değişen birşey olursa kap götür doktora.
canım çok sağol ilgin için kusması şuan yok ama hiçbirşey de yemiyor. bir ara bir kaşık çorba soktum hemen öğürmeye başladı. dişi de iyice yarmış damağı o mu canınıyakıyorda vücudu tepki mi veriyor acaba. ya nasıl anlatayım tuhaf oldu çocuk bugün. babası yolda doktora götüreceğiz herhalde. anne olmak çok zormuş.
iyiki işimi bırakmışım dedim bugün
Canım aklıma ne geldi .. Sen Barış'a bu ara gece inek sütü verdin mi??? Nerede okuduğumu tam hatırlamıyorum net hatırladığım inek sütünün anne sütüne nazaran sindiriminin çok daha zor olduğu ve inek sütünün içerdiği fazla yağ oranı nedeni ile bebeğin sindirim sistemini zorladığı.. Bir bu geldi aklıma birde acaba omlet yapmış olabilir mi diye düşündüm.. 10 dk az pişen yumurtanın zor sindirildiğini söylemişti bizim doktorumuz o yüzden 10 aydan önce vermemişti. Malum omlette kaynama yumurtaya göre daha az pişiyor..Bunlar geldi aklıma
Barış ve Çınar bebeklere acil şifalar diliyorum bebeği hastalıktan yeni çıkmış bir anne olarak üzüntünüzü derinden hissediyor ve hastalık geçince dünyanın en mutlu insanı olacağınızı bilmenizi isterim hasta olmadan büyüyen çocuk var mıdır acaba?
dün gece herşey normal gibiydi yemek yememesi haricinde. 22.30 de yatırdık. 1 de ağlamasını duydum gittim emzirdim yatırdım tam bende yatacağım gene sesini duydum pışpışlamaya gittim yarım saat uğraştım uyumadı. babasını uyandırdım o da neredeyse 1 saat uğraştı. garibimin uykusu var emzirmeye çalışıyorum kucakta ayakta battaniyede sallıyoruz uyuyamuyor birtürlü. babasına bırakalım biraz şımarıklı yapıyor galiba dedim. karyolasına bıraktık odamıza dönmemizle öğürme sesini duyduk bir gittik kusmuş yavrum zar zor emdiği sütlerin hepsini çıkartmış. şaşkın şaşkın bize bakıyor ağlamıyor da.
üstünü değiştirdik biraz oyun oynadık yürüttük keyfi yerine geldi. 10 dk sonra gene başladı mızmızlanmaya uyumak istiyor gözlerini ovuşturup duruyordu sakinleştiremedik bir türlü iyice panik olduk duramadık kaptık hemen acile koştuk. kanına idrarına baktılar hiçbirşey çıkmadı. neşeliydi de etrafa saldırıyor yürümek istiyor falan. bizde ya abarttık herhalde diye eve döndük. yolda uyudu yatırdım yatağına bizde yattık. 2 saat sonra babası işe gtmek için kalktığında biraz gürültü yapınca uyandı emzireyim gene uyusun diye gittik bir baktım çocuk yanıyor ateşini ölçtüm 40.7 çıldıracaktım. allahtan eşim çok sakin hemen soyduk soğuğa yakın suyun altına soktuk yavrum çığlık çığlığa bir taraftan yıkıyorum bir taraftan ağlıyorum. neyse fitil verdim ateşi düşer gibi oldu uyudu. günün devamında ateşi çok çıkmadı ama gene hiç birşey tek bir lokma bile yemedi. sadece beni emdi o da tüm gün boyunca sadece 3 defa zaten sütümde çok az artık. akşam üzeri gene ağlamaya başlayınca bizim doktora gittik. adam bir baktı çocuğun boğazı iltihap içinde kabarmış hani bize olur yutkunamayız bile. küçücük şey onunla boğuşup duruyormuş biz farkında değiliz diş diyoruz burun diyoruz falan. gerçi acilde de baktılar ama hafif kızarık demişlerdi pek üzerinde durulmadı. neyse antibiyotik verdi. havale geçirme ihtimaline karşı da 6 saatte birde ateş düşürücü
biraz uzun yazdım ama başkasının karşısına çıkarsa böyle belirtiler olursa fikir olması için faydalı olur dedim.
anne baba olduğumuzu, sorumluluğumuzun ne kadar fazla olduğunu şu 2 günde çok daha iyi anladık.
oğulcuğuma dua edin nolur biran önce iyileşsin
yüreğim paramparça oluyor o ağlayınca. o aç olunca bende birşey yiyemiyorum 2 gündür açım resmen
allah tüm yavruları analarına bağışlasın
özellikle hastanelerde yatan büyük rahatsızlıkları olan evlatlarının başında bekleyenlere yardımcı olsun sabır versin inşallah.
Canım Demir bebeğimiz nasıl?
Çok şükür düzeldi enfeksiyon geçti fıtığı için de dün prof ameliyat dedi perşembe hem ameliyat hem sünnet olacak yavrum
Kıyamam canım benim .. Çok üzüldüm. Allah kimseyi evlat acısıyla terbiye etmesin. Çınar'da hasta Nergiz. Çok kötüyüm. Ağlıyorum saatlerdir. İdrarı kokuyor gibi gelmişti. Geçen hafta P.tesi doktora götürmüştük hiçbir sorun yoktu.Pazar günü idrarı kokulu geldi bana doktoru aradım idarırını yaparken ağrı varmı dedi yok, ateşi yok. Kusma ve ishali yok. Klinik olarak bulgusu yok. Bana bekleyelim bakalım biraz dedi. Ben dururmuyum kaptım idrar kültürüne götürdüm doktorumdan habersiz. Dün aradım labaratuvarı 1-2 lökosit var mikrop üreyeceğini sanmıyoruz Salı günü 17.00 den sonra arayın dediler. Aradım mikrop üremiş. Yani idrar yolu enfeksiyonu, fakat yarın 17.00 den sonra belli olacak hangi mikrop olduğu. Çok şaşkınım.Çok üzgünüm
Çok şükür düzeldi enfeksiyon geçti fıtığı için de dün prof ameliyat dedi perşembe hem ameliyat hem sünnet olacak yavrum
ben mesaj yazarken barış uyuyordu
ağlayarak uyandı yanına gittim kucağıma almamla kusması bir oldu
ışığı açtım yatağına da kusmuş
doktorunu aradık kusması normal ateşini takip edin çıkarsa beni arayın dedi
sinirlerim çok bozuldu
midesinde de hiçbirşey yok ki biraz süt var sadece onları çıkarttı
tekrar kusacak diye emzirmeye bile korkuyorum
bu gece yine hepimiz uykusuzuz
geçen hafta ben de demiri anne sütünü bıraktığı ve bişey yemediği için biberon mamsıyla besledim ben de mamayı içirir içirmez kusuyordu sanırım boğazlarındaki şişlikten ötürü yapıyorlar bunu birkaç kere de öksürürken kusmuştu zor ama geçici bir durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?