• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece istemsiz diş sıkma!!!!!

Pearlyy32

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2016
3
1
16
40
Merhabalar, ben geceleri istemsiz olarak dişlerimi sıkıyorum, bruksizm deniyor. Bu da üst çene kemiğime zarar veriyor.( 6 ay önce çene ameliyatı oldum) Diş doktorum psikiyatriste yönlendirdi, o da antidepresan verdi ama geçmiyor bir türlü. Bir turlu kurtulamıyorum. Aynı sorunu yaşayanlar var mı?? Çaresiz kaldim

yıllardır bende de var. antidepresan kullandım, uyku ilacı kullandım hiç bir fayda etmedi. diş doktorumun ağız ölçümü alarak hazırladığı slikon plakla uyuyorum ve rahat ettim.

ay bu bi ara bende de vardı ve gerçekten de o ara sıkıntılı ve stresliydim
sabah kalkınca çenem kulaklarım başım her yerim ağrıyordu stres geçince o da bitti
tez zamanda kurtulursun inşallah çok illet bir şey

bunun için eczanelerde bişeyler satılıyor, damak gibi bişey, yatarken takıyorsun sanırım, yatmadan önce kendini rahatlatcak bişeyler yapsan, eşimde de vardı antidepresanla geçti

Merhabalar, ben geceleri istemsiz olarak dişlerimi sıkıyorum, bruksizm deniyor. Bu da üst çene kemiğime zarar veriyor.( 6 ay önce çene ameliyatı oldum) Diş doktorum psikiyatriste yönlendirdi, o da antidepresan verdi ama geçmiyor bir türlü. Bir turlu kurtulamıyorum. Aynı sorunu yaşayanlar var mı?? Çaresiz kaldim
Benim eşimde vardı evlendiğimizde ben korktum ilk başlarda hatta , ama 1 sene sonra tamamen bitti .Hiç bir şey kullanmadı .

evet diş sıkmak esasında psikolojik kökenlidir..dişlerinizi ve çenenizi korumak için gece plağı yaptırabilirsiniz..

Teşekkürler cevaplar için . Çene ameliyatı olduğum için gece plağı benim için uygun değilmiş, doktorum söyledi. Antidepresana devam yani:((

Bana dıs doktorum soylemıstı.. Once kendı ıcındekı meselenı halletmeye bak.. Cok mu ofkelısın dedı. Halbukı cok sakın bırıyımdır.. O zaman sen ıc dunyanla tanısmamıssın dedı.. Sonra psıkıyatrıs onerdı.Sonra dıs ve cene tedavısı tavsıye ettı.. Bende kucuklugumden berı gece dıslerımı sıkarak uyurmusum... Hatta ilk evlendiğimde eşim dişlerimi yediğimi sanmış :D

Botox uygulamasıyla tedavi olunduğunu duymuştum araştırın isterseniz. Geçmiş olsun...

Eşim de sıkıyor.. gicir gicir çok fena.. dişler çene için çok kötü.. Bunun için antidepresan verildiğini bilmiyordum..

Dişleri korumak için gece plağı yapılıyor dişçi ile halledilebilecek bir durum bu. İşin psikolojik kısmı ise stresli olduğum günlerde kendi gıcırtıma bile uyandığım oluyor ki kolay kolay tedavi edilecek birşey değil tamamen sinirsel sanırım.

Ben geceleri dişlerimi gicirdatiyormusum annem oyle soylerdi. Konuyla alakasi var mi bilemedim. Ama tedavi olmak amacli bir yere de basvurmadim. Basvursam mi?:KK64:

bende de var yıllardan beri. antidepresan, gece plağı, botox faln hepsini denedim geçmedi. botox da tedavi değil arkadaşlar geçmiyor. tedavi olan varsa bilgilendirsin lütfen.

Bende de yıllardır var gece plağı kullanıyorum şimdilik başka çaresi yokmuş, ortodontiste gittiniz mi?

Sadece diş gıcırdatmasından mı söz ediliyor burda? Uykuda konuşma, sıçrama falan da eşlik ediyor mu bu duruma. Bir bütün haliyle de ele alınınca farklı boyutları olabilen ciddi bir rahatsızlık bu çünki.

Bendede var yaa bu aralar geceye özgü değil ama sabahlarıda okuyo özellikle dişimin orta kısımları sıkıyorum sonrdan hissediyorum çenem ağrıyo

Back