Gece gece kafama taktım :/

E

EU1

Ziyaretçi
kızlar sağlık bölümüne açmıştım aslında
ama orda kimse yok :çok üzgünüm:
ben de huysuzlandım, yarını beklemek istemiyorum cevap için, o yüzden buraya açiyim dedim.

benim annemin tansiyonu birkaç gündür yüksek gibiydi, bu yüzden gittik braunun tansiyon aletini aldık.
ben de öylesine ölçüleyim dedim, 8 e 5 çıktı. sonra gün içinde birkaç kere daha ölçüldüm, hep 8-5, 9-6 çıktı. en yüksek de bir kere 10 oldu.
bildiğim kadarıyla normal tansiyon 12e 8dir.
benim tansiyonum çok mu düşük arkadaşlar acaba?
bir sorun mu bu? dr a falan gitmek lazım mı böyle birşey için?

çok bir dert değil belki ama kafama takıldı napiyim :çok üzgünüm:

canım düşük çıkınca tuzlu ayran veya şekerli su dengeler derler düşük birazcık

genelde benimde kendimi bildim bileli tansiyonum 10.u geçmez canım .hep 10 /9 çıkar..ama bu beni rahatsız etmiyor çünkü vücudum buna alışmış..sende de bi problem olduğunu zannetmiyorum .. yinede hergün düzenli olarak ölç ama yorgunluk stres etkileyici faktör oyüzden hiç canını sıkıpta üzülme ..bazen kan şekeri düşüncede tansiyon düşebilir..uzun süre aç kalmakta tansiyon düşüklüğü yapar meyva suyu içebilirsin ...bu devam eder ve seni rahatsız ederse baş dönmesi gibi o zaman bir dr.a gidersin..

ben bu işlerden anlamam ama öncelikle aleti doğru kullanıp kullanmadığına bak,yok kolunu şöyle tutacaksın böyle yapcaksın gibi bişeyleri var o aletlerin çünkü..sonra bir süre gözlemle, eğer sürekli bu seviyedeyse çok da endişelenecek birşey yoktur zaten anladığım kadarıyla sana rahatsızlık veren bir durum yok...
benim anneminde tansiyonu normalde çok düşüktür,hatta annem ameliyata girerken doktorlar düşük bulmuşlardı tansiyonunu halbuki onun her zamanki haliydi :)

12-8 dünya sağlık örgütünün belirlediği en ideal tansiyondur, doğru biliyorsun...

tansiyonu yükseltmek için tuzlu ayran içip, bir yatağa yada koltuğa sırtüstü dümdüz uzanıp, ayakların altına yastık koyarak 30 dakika yatmak gerekir ve de sürekli devam ediyorsa mutlaka doktora görünmek gerekir.

tansiyon düşüklüğü tansiyon yüksekliğinden çok daha ölümcüldür.ama büyük tansiyon 4 lere 5 lere indiği zaman.

geçmiş olsun canım

not: başın altın da yastık olmayacak

Son düzenleme:
öncelikle hepinize teşekkür ederim Şeniz
senzacım doğru kullanıyorum, üstünde nasıl kullanılcağının resmi var, annem aynı şekilde yapıyor onda 15 çıkıyor bende 8, nerdeyse yarısı :çok üzgünüm:
huysuzum ya netten araştırdım biraz kaydirigubbakcemile3 düşük tansiyonda baş dönmesi olur gibi şeyler diyor, bende hiçççbirşey yok yani herzamanki gibiyim :sm_confused:
tansiyon olaylarını da hiç bilmiyorum, ilk defa ölçüyorum hatta tansiyonumu :nazar: gün içinde 6 7 kere ölçtüm, genelde 8-5 çıktı. birkaç gün daha bakiyim, olmazsa anneme söyliyim, götürsün doktora fisfisfis

Zayıflama Krizinde...

evet krizin devam ederse sadece kemik kalabilirsin.!!!!

sardunyacım o sadece psikolojik 1 kriz, fiziksel olarak maşallahım var, gayet de yiyorum malesef. 58e doğru emin adımlarla yürüyorum 2 gündür. benneyaptımki

eğer pazartesi gününe kadar devam ederse, annen seni doktora götürsün canım....
tansiyon düşüklüğü öyle kafaya takılmayacak birşey değil...
babam şeker hastası tansiyonu 17 veya 18 olurdu hiç telaş etmeden ilacını verirdim ama tansiyonu 7 veya 8 olduğu zaman telaşla yükseltmek için bildiğim herşeyi yapardım.

telaşa kapılma tatlım, git tuzlu birşeyler ye ve pazartesi veya ilk fırsatta uzman bir dahiliyeci ye görün...
bir lokma ekmeğe biraz tuz dök ve ye.
tekrardan çok geçmiş olsun tatlıma.s.

Son düzenleme:
sardunyacım çokk sağol canım. Şeniz
şuan ölçtüm 10a 6 çıktı. yarım saat önce de 8di.
alettemi bir gariplik var dicem ama annem de kullanıyor onunki hep tutarlı işte.
dediklerini uygulicam canım, yanımda hep tuzlu birşeyler taşiyim ayrıca.
tekrar teşekkür ediyorum tatlım.
iyi geceler. Şeniz

genelde benim de 9 civarında hep tansiyonum,çok sık ölçmem sadece annem ölçtüünde ben de kendim ölçerim
ama ne zaman ölçsem hep aynıdır, bazı insanların tansiyonları normalden düşük oluyo ama mesela benim gibi düşük tansiyonlu insanlar gündüzleri kendilerini yorgun,halsiz hissedermiş ki ben de öyleyim, o nedenle daha çok geceleri otururum kafam anca yerine gelir
sende böyle birşey var mı bilmiyorum, bikaç kez daha ölç istersen ilerleyen günlerde. normalde bi sıkıntı hissetmiyosan ve tansiyonun hep düşük çıkıyosa sorun yok demektir

8'e 5 tansiyon eğer senin bedenini rahatsız etmiyorsa baş dönmesi halsizlik vs.şikayetlerin yoksa kesinlikle kendi kendine kuruntu yapıyorsun canım çünkü metabolizman buna programlı olabilir bende kendimi bildiğimden beri düşüktür tansiyonum 8-5 9-6 vucudum buna alışık 12-8 görmedim hiç tansiyon aletinde

benim kendimi bildim bileli tansiyorum 9 a 6 dır. düşüktür. ama her zaman düşüktür..... senin de her zaman 9 muydu acaba......düşük tansiyon. benim için bir sorun teşkil etmedi.......................

Herkesin tansiyonu kendi bünyesine göredir canım. Dünya standardının 12-8 olması bir şeyi değiştirmez. Senin bünyenin kaldırdığı tansiyon demek ki 9 civarı. Benim de kendimi bildim bileli 8-5 ya da 9-6 civarındadır. Doktora sormuştum. Senin bünyenin tansiyonu bu demişti. Ayrıca düşük tansiyonun her zaman için bir avantaj olduğunu söylemişti. Daha sağlıklıymış. Daha uzun yaşarmış düşük tansiyonlu insanlar.

Bunun tek dezavantajı tansiyonun daha çok düşünce ya da biraz yükselince çok sıkıntı vermesi. Benim bazen 12ye çıkar mesela, herkes normal yok birşeyin der ama o bana göre yüksek bir tansiyondur işte ve beni serer yataklara.

bazı insanların tansiyonları normalden düşük oluyo ama mesela benim gibi düşük tansiyonlu insanlar gündüzleri kendilerini yorgun,halsiz hissedermiş ki ben de öyleyim, o nedenle daha çok geceleri otururum kafam anca yerine gelir

canım aynen ben de böyleyim, gündüz halsiz, gece annem laf etmese 5 6 ya kadar otururum, erken yatarsam da mümkün değil uyuyamam :lepi:
benim hep böyle sanırım şimdi ölçtüm 9-5.
gereksiz heyecan yapmış da olabilirim, dediğim gibi tansiyon hakkında hiçbir bilgim yok, ilk defa ölçüldüm. gamyoncuiremsu
hepinize ayrı ayrı çokkk teşekkür ediyorum. a.s.

ama ne zaman ölçsem hep aynıdır, bazı insanların tansiyonları normalden düşük oluyo ama mesela benim gibi düşük tansiyonlu insanlar gündüzleri kendilerini yorgun,halsiz hissedermiş ki ben de öyleyim, o nedenle daha çok geceleri otururum kafam anca yerine gelir

Amaaan benim ne gündüz halim oluyor ne de gece, sürekli yorgun ve bitkin hissediyorum kendimi. Ama bu tansiyondan ziyade biraz da yaş itibariyle artık dinozor statüsüne terfi etmemden kelli de olabilir. :kahve:

bazı insanların tansiyonları düşük olur.
yani diğer insanlara göre bir iki rakam farkedebilir. ama bu çok da büyük bi sorun değildir.
ama sürekli ölçümlerde düşük çıkıyosa problem yok eğer bi yüksek bi düşük çıkıyosa bi doktora gözükebilirsin.
yine de uzmanına sor derim ben yaa

merhaba arkadaşlar ben yenı uyeyım
o yuzdeb pek birsey bılmıyorum kafama taktıgım sorun bılgısayarım dun bozuldu halamın oglu geldı yaptı ama yıne olabılır dedı en sıze bırsey soracam aranızda bılen vardır belkı wındows xp daha ıyı yoksa vısıta mı daha ıyı

canım bencede bünyeden bünyeye farklılık gösterir...
bu aradada o tansiyon aletinden bendede var ama çok sağlıklı ölçmüyor diyorlar eski usul olanlar en doğru ölçüm yapıyormuş...
..

Anlaşılan burda benı galeye alan yok neyse ben başımın caresıne baska yerde bakarım sıze ıyı tansıyonlar

X