• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece emzirmesi sonlandırma

eymen2p

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2023
2
1
1
25
Merhaba
Benim bebeğim erkek ve şuan 10 ay 1 haftalık gece saat başı uyanıyor emip geri dalıyor çok yoruldum tek başıma büyütüyorum acaba gece emzirmesini nasıl sonlandırabilirim?

Mamaya karşı değilseniz eğer mama daha uzun süre tok tuttuğu için uyanma sıklığı azalır, anne sütü çok daha besleyici olsa da mama kadar tok tutmuyor ne yazık ki

Mamaya karşı değilim hatta doğduğun beri aralıklı olarak verdim ama maalesef ki almıyor ne emzik ne mama 😪

Merhaba
Benim bebeğim erkek ve şuan 10 ay 1 haftalık gece saat başı uyanıyor emip geri dalıyor çok yoruldum tek başıma büyütüyorum acaba gece emzirmesini nasıl sonlandırabilirim?
Merhaba, gece uyuturken annecim bak akşam oldu şimdi emip uyuyacağız ama sabah gün aydınlanana kadar emmeyeceğiz sabah yine emmeye devam edeceğiz bebeğim diye telkin edin sürekli. Gece kalktıkça su teklif edin. Belki içer belki içmez.İlk 3 5 gece ağlayabilir. Buna hazırlıklı olun her uyandığında sarılıp güzel sözler söyleyerek pışıpışlayın kucağınıza. Seni çok seviyorum annecim artık sen büyüdün bu kadar sık emmeye ihtiyacın yok. Sabaha kadar emmeden uyuyabilirsin. Hadi gel sarılalım ve uyuyalım gibi. Sonra dalinca tekrar yatağıma yatırın. En fazla 1 haftada alışıyorlar. 2 bebeğimde de böyle yaptım. Kesinlikle tensel teması koparmayın bol bol sarılın ve sevgi sözcükleri fısıldayın

Sütten kesene kadar devam emdigi surece gecede isteyecektir..acıktıgi icin degil kokunuda almak icin emmek istiyor cunku

Merhaba, gece uyuturken annecim bak akşam oldu şimdi emip uyuyacağız ama sabah gün aydınlanana kadar emmeyeceğiz sabah yine emmeye devam edeceğiz bebeğim diye telkin edin sürekli. Gece kalktıkça su teklif edin. Belki içer belki içmez.İlk 3 5 gece ağlayabilir. Buna hazırlıklı olun her uyandığında sarılıp güzel sözler söyleyerek pışıpışlayın kucağınıza. Seni çok seviyorum annecim artık sen büyüdün bu kadar sık emmeye ihtiyacın yok. Sabaha kadar emmeden uyuyabilirsin. Hadi gel sarılalım ve uyuyalım gibi. Sonra dalinca tekrar yatağıma yatırın. En fazla 1 haftada alışıyorlar. 2 bebeğimde de böyle yaptım. Kesinlikle tensel teması koparmayın bol bol sarılın ve sevgi sözcükleri fısıldayın

1,5 yaşta da işe yarıyor mu 🥹

14 aylık bir oğlan annesi olarak okuduğum, dinlediğim, izlediğim birçok uyku eğitmeni veya emzirme danışmanı bilgisinden yola çıkarak edindiğim bilgileri yazayım ben.

Bebekler pek çok sebepten emmek ister: acıkma, susama, bağ kurma, güvende hissetme, diş ağrısı yaşama, atak haftasında olma, huzursuz hissetme, seninle iletişime geçme, canı öyle isteme 😂 gibi gibi gibi ama 6 aydan büyük bebeklerde gece emmek istemesinin en büyük sebebi alışkanlığa dönmesi-ymiş. Susadı diyelim ama su yerine emmeyi tercih ediyor çünkü öyle alışmış. bir de kendi başına uykuya dönmeyi bilmediği için emmeyi bir destek haline getirip öyle de uyuyor olabilir. Uyku döngüsünü atlatamıyor yani. uyandığında alıştığı şekilde uykuya dönmek istiyor.

uyku meleği, anne saati ve emziren anne hesaplarını takip edebilirsin. Bunlar benim sevdiğim danışmanlar. Uyku meleği‘nin YouTube kanalı Da var. Mutlaka izlemeni tavsiye ederim.

Kademeli azaltma. Saat başı kalkıyorsa bir kalktığında verip bir kalktığında vermiceksiniz 2 3 gün böyle sonra 1 kalktığında verip 2 kez kalktığında vermiceksiniz araları git gide açacaksınız en sağlıklısı bu şekilde. Şak diye komple gece meme yok şeklinde yapmak bebek için cok zor bir durum.

ne yaptınız acaba
14 aylık bebeğim var geceleri çok zorluyor. araştırırken konunuz denk geldi
emiyor uyuyor 5 dk sonra uyanıyor tekrar emme emme diye ağlıyor
çalışıyorum ve yoruldum artık

Back