Bebek Beslenmesi Gece emzirme 🤱

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Hatice-simsim

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2021
8
3
1
29
Merhabalar anneler 4 aylık bebeğimi sizce gece beslemek için uyandırmalımıyım? Bebeğim sadece anne sütüyle besleniyor. Doktorumuz gece kendi ne zaman isterse o zaman emzir sakın beslemek için uyandırma dedi. Başka bi doktor gece beslenmenin önemli olacağını ve kilo artışının çok olacağını söyledi . Haklı olacak da benim kafam karıştı. Sizce ben ne yapmalıyım 😔

Bu aylarda benim bebeğim sabit gece 1 vs 3 veya buçuk 5 vb uyanmak değil ses veriyordu gidip emziriyordum. Hatta ses vermediği zaman kendim gidip bizzat emzirmeye çalışsamda nafile olabiliyor yani kafan karışmasın. Çok emzirmek çok mama vermek çok yedirmek bunlar kilo aldıran eylemler değil,önemli olan düzenli bir şekilde istediği kadar eylemi gerçekleştirmek doğru olan.
Bebeklerde biz gibi hoş onlarda bir birey bir insan. 🙃

Kılo alımı ıcın degıl ama bebekler ılk altı ay duzenlı beslenmeli bağışıklık sıstemı ıcın normal kıloda olsa bıle bır düzende beslenmeli bır doktor hayır derken dıgerı evet demış Buda demek oluyorkı her doktor aynı degıl ben her 2 saate bır emzırırdım kızım prematüre doğmuştu suan 17 aylık ve 10 aylıktan bu yana nerdeyse çok az kılo aldı emzirmeyi bıraktım süt ve bıskuvı kullanıyoruz sımdı daha ıyı şükür o yüzden kılo dert etmeyin bence acıktığı zaman ağlar zaten ama uzun uyursa 2 buçuk saat bence uyandırın Allah analı babalı büyütmeyi nasıp etsjn🤲🏼

Bence uyku rutinini bozma canım doktorunu dinle ben sarılığı var diye saat başı uyandırıp emzirdim ilk ay , 2 yaşına kadar emzirmeye devam ettim o kadar çok uyanıyordu ki 2 sene uyku yüzü görmedim ne zaman ki gece beslenmesi bitti ikimiz de uyuyabildik

Merhabalar anneler 4 aylık bebeğimi sizce gece beslemek için uyandırmalımıyım? Bebeğim sadece anne sütüyle besleniyor. Doktorumuz gece kendi ne zaman isterse o zaman emzir sakın beslemek için uyandırma dedi. Başka bi doktor gece beslenmenin önemli olacağını ve kilo artışının çok olacağını söyledi . Haklı olacak da benim kafam karıştı. Sizce ben ne yapmalıyım 😔
Kilosu nasıl. İyiyse uyandırmazdım. Gece emmek için uyanmaması ilerleyen aylarda nimet olur.

Benim doktorum da gece uyandırma kendi uyanmadığı sürece, uyuyarak büyüyecek derdi. 4-5saat uyuduğu olurdu gece uyandırmazdım şükür kilosu da iyiydi. Bi sıkıntı da yaşamadım oğlumda. Kızım da tam tersi dakika başı uyanır 🤦 ben olsam uyanmıyorsa asla uyandırmam.

Kilosu nasıl. İyiyse uyandırmazdım. Gece emmek için uyanmaması ilerleyen aylarda nimet olur.
3.200 doğdu bebeğim şu an 4 aylık 5.800 doktorumuz kilo alımı gayet iyi dedi. İlk aylarda sarılığı olduğu için saat başı emziriyordum.sarılığı atlatınca 2-3 saate beslemeye başladım. Doktorumuz bebeğin ne zaman isterse o zaman emzir bunun bi saati yok demişti. Şu an da mesela gece 12 de emerse sabaha karşı 5 veya 5 buçuk gibi uyanıyor kendi emmek için. Bende doktorumuzu dinleyip uyandırmıyordum. Ta ki bu gün başka doktor kafamı karıştırdı.

Kızımın kilosu iyiydi. Doktorumuz kendisi uyanmadığı sürece uyandırıp dertsiz başına dert açma demişti sağolsun 😂 bende öyle yapmıştım. İlerleyen zamanlarda bolca uyanıyor zaten. Bence uyandırmayın.
sağlıkla büyütün inşallah 🌸

3.200 doğdu bebeğim şu an 4 aylık 5.800 doktorumuz kilo alımı gayet iyi dedi. İlk aylarda sarılığı olduğu için saat başı emziriyordum.sarılığı atlatınca 2-3 saate beslemeye başladım. Doktorumuz bebeğin ne zaman isterse o zaman emzir bunun bi saati yok demişti. Şu an da mesela gece 12 de emerse sabaha karşı 5 veya 5 buçuk gibi uyanıyor kendi emmek için. Bende doktorumuzu dinleyip uyandırmıyordum. Ta ki bu gün başka doktor kafamı karıştırdı.
kilo alımı iyiyse bu ayda 5-6 saat arayla emmesi (gece) normal demişti doktorum, bebeğim de gece 12 ve 6 da emmek istiyordu, müdahale etmedim. şu an o günleri arıyorum, diş çıkarmaya çalışıyor ve saat başı uyanıyor. uykusu kaçan annesi de kk da dolaşıyor napsın :uykucu:

kilo alımı iyiyse bu ayda 5-6 saat arayla emmesi (gece) normal demişti doktorum, bebeğim de gece 12 ve 6 da emmek istiyordu, müdahale etmedim. şu an o günleri arıyorum, diş çıkarmaya çalışıyor ve saat başı uyanıyor. uykusu kaçan annesi de kk da dolaşıyor napsın :uykucu:

Kızımın kilosu iyiydi. Doktorumuz kendisi uyanmadığı sürece uyandırıp dertsiz başına dert açma demişti sağolsun 😂 bende öyle yapmıştım. İlerleyen zamanlarda bolca uyanıyor zaten. Bence uyandırmayın.
sağlıkla büyütün inşallah 🌸
Amin inşallah 🙏 😂 herkes farklı bir şey söyleyince insanın kafası karışıyor işte 😒

Ay canım benim 😒 anne olmak hem çok güzel hemde ne kadar zor değil mi. Çok teşekkür ederim.🙏
Bunlar iyi zamanların dediklerinde kızıyordum, çünkü en zor zamanlar diyordum. Ey gidi ey 😂
Ama dünyanın en en en güzel şeyi. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah

Ben şunu eklemek istiyorum. Bir ay daha sabredin, 5 aylık olsun. Bol sütünüz varsa daha kalkmayın. Sütünüz azsa kalkmaya devam etmenizi öneririm, yoksa daha da azalabilir. Süt salınımını sağlayan hormonlar gece emzirdikçe daha çok aktive oluyor. Ben doktor tavsiyesiyle öyle yaptım. Zayıf doğmuştu çocuklarım. İlk beş ay iki saate bir kalktım. Sonra ikisini de iki yaşına kadar emzirebildim. Kalkmayan arkadaşlarımın sütü azaldı , devam edemediler. Tesadüf mü bilmiyorum.

Back