Geç mi kaldım?

rudecute

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2013
3.571
2.543
Merhaba hanımlar. Lisans mezunuyum geçen sene mezun oldun. Henüz geçici bir iş dışında çalışmadım. İşim ocak başı bitince de ani bir kararla kpss b grubuna hazırlanmaya karar verdim. Geçen hafta gittim kendime set aldım ve çalışmaya başladım. Şimdilik evde olduğumdan çalışabiliyorum vaktimi ayırıyorum. Ama öyle yoruldum ki artık sınavlardan istekli bir şekilde çalışamıyorum. Elimden geleni yapmayı da ihmal etmiyorum. Malum sınava 4 ay kaldı sizce çalışmaya çok geç mi kaldım? Acaba kpss b'den atanan kişiler nasıl çalıştınız kaç puan yaptınız da atandınız? Motive edecek laflara ihtiyacım var ama tabii ki geç kaldın gibi düşüncelere de saygım vardır :)

İstekli bir şekilde çalışırsan , özellikle genel kültür genel yetenek kısmına sistematik olarak bakarsan neden olmasın. Alman gereken puanı bilmiyorum ama 4 ay kesinlikle kısa değil.
Ben 2012 KPSS ye öğretmenlik için girmiştim, o sıra hem okul hem staj hem staj yükü ustune kyk yurdunda kalmama rağmen 82 almıştım. Bence çok geç kalmış sayılmazsın ama düzgün çalışmak lazım.

Ben 2010da mayıs ayında çalışmaya başladım. Sınav temmuzdaydı. Çalışıyordum özel bir şirkette. Sorular çalındı bir sürü olay oldu. 2012de atandım ve şu anda memurum. Yalnız sınava güvenip işe girmemezlik etme hemen atama olmuyor.

sinavlardan bıkmıs biri olarak ben de calisamiyorum artik istek mistek kalmadi ancak sen iş hayallerini de kpss ye baglama neticede pek guvenilir bi sistem degil

İstekli bir şekilde çalışırsan , özellikle genel kültür genel yetenek kısmına sistematik olarak bakarsan neden olmasın. Alman gereken puanı bilmiyorum ama 4 ay kesinlikle kısa değil.
Ben 2012 KPSS ye öğretmenlik için girmiştim, o sıra hem okul hem staj hem staj yükü ustune kyk yurdunda kalmama rağmen 82 almıştım. Bence çok geç kalmış sayılmazsın ama düzgün çalışmak lazım.

Kyk çilesini biliyorum 8 kişi kalıyordum ben de çalışmak pek kolay olmuyor haliyle :) zaten alana girmeyeceğim ben düz memurluk için gireceğim artık bakalım. Her gün çalışmaya gayret ediyorum. Bir konu bitirmeye çalışıyorum ama tarih ve coğrafya zorluyor ygs gibi değil daha çok bilgiye dayalı.

Kyk çilesini biliyorum 8 kişi kalıyordum ben de çalışmak pek kolay olmuyor haliyle :) zaten alana girmeyeceğim ben düz memurluk için gireceğim artık bakalım. Her gün çalışmaya gayret ediyorum. Bir konu bitirmeye çalışıyorum ama tarih ve coğrafya zorluyor ygs gibi değil daha çok bilgiye dayalı.
Tarih ve coğrafya çabuk da unutuluyor , imkanin varsa her hafta bir gün sadece tekrara ayır mesela o hafta ki konuların üstünden geç :KK66: kolay gelsin tekrardan

Ben 2010da mayıs ayında çalışmaya başladım. Sınav temmuzdaydı. Çalışıyordum özel bir şirkette. Sorular çalındı bir sürü olay oldu. 2012de atandım ve şu anda memurum. Yalnız sınava güvenip işe girmemezlik etme hemen atama olmuyor.

Zaten sınava bel bağlamıyorum pek bi şansımı deneyeyim diyorum. Ben İstanbulda yaşıyorum il dışını da pek düşünmüyorum ama bakalım.

bende yeni başladım çalışmaya ve ümitliyim :) istersen başarırsın bence

Hadi bakalık hakkımızda hayırlısı olsun o zaman :)

sinavlardan bıkmıs biri olarak ben de calisamiyorum artik istek mistek kalmadi ancak sen iş hayallerini de kpss ye baglama neticede pek guvenilir bi sistem degil

Zaten aslında A grubuna girmem gerek uzmanlık alanım ama sisteme ve torpil işine güvenmediğimden girmedim. B grubu da mülakat derdi olmadığından cazip geldi bana ne yalan söyleyeyim. İlla kpssyi kazanmam gerek diye bir şey yok ama ben bi sınava gireyim baktım atama olmuyor başka alanlara yönelirim diyorum. Sınav çilesi ben de okumayı bile soğuttu ki ikinci üniversite düşünüyorum.

Tarih ve coğrafya çabuk da unutuluyor , imkanin varsa her hafta bir gün sadece tekrara ayır mesela o hafta ki konuların üstünden geç :KK66: kolay gelsin tekrardan

Öncelikle teşekkür ederim :) Aslında ben konuları bitirdikten sonra tarih ve coğrafyayı tekrar baştan bi okuyayım diye düşünüyorum. 1 hafta oldu başlayalı 2. Konulara geçtim artık bu derslerde. Bir ya da 2 günde konuları bitirebiliyorum belki sınava son 1 ay kala tekrar bi okuma fırsatım olur diye düşünüyorum.

Ne demek :KK66: bir de nacizane bir onerim daha hangi konu grubundan kaç soru çıkıyor ona dikkat ederek çalış , bazen insan öyle bir konuya kendini veriyor çalışıyor ki sonra genelde o konudan geçmiş yıllarda 1 yada 2 soru çıktığını gorunce hayal kırıklığına uğruyor:KK12:

Ne demek :KK66: bir de nacizane bir onerim daha hangi konu grubundan kaç soru çıkıyor ona dikkat ederek çalış , bazen insan öyle bir konuya kendini veriyor çalışıyor ki sonra genelde o konudan geçmiş yıllarda 1 yada 2 soru çıktığını gorunce hayal kırıklığına uğruyor:KK12:

Dikkate alacağım çıkan konulara yönelmek daha mantıklı, teşekkürler :)

X