• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geç döllenme

Cansuel

Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2020
81
23
8
25
Kızlar 19 yaşındayım arastiyorum hamilelikle ilgili bir çok şey 1 buçuk senedir kalmak istiyorum biri bana geç döllenmeyi anlatabilirmi bu ay 2 kez yumurtlamami gördüm bugün sabah ovulasyon testi yaptim pozitifti erken gebelik ve normal testler denedim negatif çıktı erken

Eklentiler

• IMG_20210616_150321.webp
    IMG_20210616_150321.webp
    40,5 KB · Görüntüleme: 273
Canım var gibi görünüyor ama istersen biraz daha bekle adetin ne zaman veya kaç gün geçti??

Kızlar 19 yaşındayım arastiyorum hamilelikle ilgili bir çok şey 1 buçuk senedir kalmak istiyorum biri bana geç döllenmeyi anlatabilirmi bu ay 2 kez yumurtlamami gördüm bugün sabah ovulasyon testi yaptim pozitifti erken gebelik ve normal testler denedim negatif çıktı erken
Öncelikle Merhabalar🙂şimdi söyle anlatayım birincisi ovulasyon testi çoklu yapılan testler ve gebeliğin tespitinde kullanılmıyor yumurtlama gününü tespit icin kullanıyorsunuz yanı gebelik icin yapılan testlerde ikinci çizgi silik olsa bile gebelik şüphesi uyandırırken ovulasyon testlerinde ikinci çizgi hep olur ve silik olması yumurtlamanın olmadığı taki birinci yanı C çizgisi gibi koyu görünene kadar koyu olduğu zaman ve sonraki iki gün iliski anlamında değerlendirilir ve yumurtlama gününü kacirmamis olursunuz genelde bu testleri birçok ay denemiş ama hala gebe kalmıyorsa aynı zaman da adetiniz düzensizse kullanmakta fayda var birde bu yöntemi denemiş oluyorsunuz ovulasyon ve gebelik testi bu şekilde gelelim geç döllenmeye geç döllenme ise yumurtlamanızın geç olması yanı adete yakın zamanda mesela bazen öyle kişiler var adete 6-7 gün kala yumurtlayıp eğer iliski de olmuşa o aralikta döllenme oluyor ve döllenmenin olmasının 10-12 gün sonrası bu da adetin gecikmesinin 7-8 Günlerine denk geliyor o vakit çıkıyor öğreniyorsunuz gebeliğinizi hatta adet gününüzden birkaç gün öncesi ve birkaç gün sonrasında bile kanda tespit edilemiyor gebelik tespit edildiği vakit hcg değeri de çok yüksek değilse o zamanlar muhtemelen 5 haftalığa denk geliyor gebelik haftası iste geç döllenmeden oluyor bu dusuk değer tabi herzaman hcg değerinin dusuk olması haftasıyla uyumsuz olması geç döllenmeden sebep olmuyor bu yüzden iki günde bir de hcg değeri iki kat artmış olması bekleniyor...🤷🏻‍♀️🙂

Hanımlar merhaba en sonki şüpheli ilişkimden 10 gün sonra adetim bir hafta geciktiği için kan testi yaptırdım sonuç negatif polikistik over var adetlerim çok düzenli değil göğüs ve kasık ağrılarım var fakat adet olamiyorum ilk defa adet ağrısı çekiyorum geç döllenme olabiliyor mu bu gibi durumda şuan kan testinin üstünden 1 hafta geçti tekrar yaptırmalı mıyım fikirlerinizi bekliyorum..

Hanımlar merhaba en sonki şüpheli ilişkimden 10 gün sonra adetim bir hafta geciktiği için kan testi yaptırdım sonuç negatif polikistik over var adetlerim çok düzenli değil göğüs ve kasık ağrılarım var fakat adet olamiyorum ilk defa adet ağrısı çekiyorum geç döllenme olabiliyor mu bu gibi durumda şuan kan testinin üstünden 1 hafta geçti tekrar yaptırmalı mıyım fikirlerinizi bekliyorum..
Bende pko hastasiyim 13 gün gecikti adetim ama son 7 aydan beri çok düzenliydi adetim , Adetim 9 gün gectiginde test yaptım evde negatif çıktı hassas olanlardan yapmadim doktoruma yazdim kan testi vericem yarın gebelik olsa ilaç vericek malesef , Rabbim inşallah gönlümüze göre verir

İnşallah :( hiç böyle olmamıştım adet olmayınca olmuyordum. bu ay ilk defa ağrı çekiyorum ama olamıyorum gebelikten şüphelendim ama bilemiyorum rabbim herkese hayırlısını versin :(

Back
X