Geç Döllenme yaşayanlar tecrübelerini anlatabilir mi acaba :(

21 gunde bir regl oldugum zaman tek iliskiyle regle 1 hafta kala hamile kaldim. Reglim 19 gun gectikten sonra idrar da pozitifi gordum.
O regl sancilari 1 -2 hafta devam etti

Kizlar korunmayi biraktigim.ay 15 gun grciktim ve teatler negatifti hep. Adet sokturucu ile adet oldum. Ondan sonraki ay yine gecikme yasadim test yaptim.negatif cikti.
Tatildeydim bekledim 2 hafta. Sonra kan tahlili.yaptirdim hamile ciktim. Hamileligim boyinca bebek hep 2 hafta geriydi. Gec dollenme olmustu

Şu an aynı sorunu bende yaşıyorum..adetin 4. Günü kan verdim 12.93 çıktı ama adete yakın ilişkide olmamıştı 2 gün sonra tekrar kan verdim 18.97 oldu kimyasal olsa bu değerle düşerdi..inşallah. Dış gebelik değildir..daha önce geçirdim tüpümün birini kaybettim..pazartesi randevu aldım belli olur inşallah ne olduğu..

Benim bayaaaa geç döllenme oldu. Polikistik over hastalığı yüzünden kendi kendime adet olamıyordum. 53.gün yaptığım kan testi 0.5 çıktı muayene oldum doktor %100 adet olacaksın söktürücü kullanmama gerek yok dedi, kafam rahat bir sekilde bekledim, günleri bile saymadım ama haftalar geçti ben adet olmadim 79.gün test yaptım ve sürpriz :) çift çizgiyi gördüm çok şükür.. darısı tüm bekleyenlere olsun ikinci testte beta hcg 13888 çıktı bu arada ve 5buçuk haftalık hamileydim.

Benim bugün tam 15 gün oldu reglim gecikeli. Bazen sancım oluyor, belim falan çok ağrıyor ama sonra geçiyor falan. Testler hep negatif bu haftaiçi doktora gidicem inşallah başka bişey yoktur.

geç döllenmede tek fark benim yaşadığım .. benim hesabıma göre gebeliğim mesela 9 hafta diyorum doktor ultrasonda 7 haftalık diyor ama şimdi benim dediğimde doktorun dediğide aynı :) adetimin 3 gün gecikmesiyle kan testi vermiştim 38 çıkmıştı çok erken öğrenmiştim yani

Stresten olmamış olabilir ya da bu ay yumurtlamamissinizdir. Benim 24 gün geciktiği zamanlar oldu. Ancak şu durumda geç döllenme denemez bence. Kendimden örnek verirsem, son adet tarihim 6 nisan. 24'ünde yumurtladim. 26-27 nisanda ilişkisi oldu. 1 haftada implantasyon dersen, yaklaşık 3 mayısta yerleşmiş oluyor. Ben ilk testimi 6 mayısta yani bat günü yaptım. Çok çok silikti. Tekrarını 9 mayısta iki tane olarak yaptım. Normal hcg testi yine silikti fakat adet öncesi olan çok netti. 12 mayısta doktora gittim, 5 haftalık olması gerekiyordu. Doktor dört haftalık. Muhtemelen geç döllenme. Kese yeni oluşuyor dedi. Ki öyleydi de. Şu durumda yumurtlamadiysaniz şayet yumurtlamaniz lazım ki adet ya da hamile olabilesiniz. O zaman adet düzensizligine bağlı geç dollenme denebilir. Stres yumurtaliklari inanılmaz etkiliyor. İnşallah en kısa zamanda olur.

Merhaba kızlar. 9aylık evliyim ve 9 aydır en çok takip ettiğim kadınlarkulübü müdavimlerinin tecrübelerine ihtiyacım var. Bilgisi yada duyumu olanlar benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
5 ay önce 7 haftalık düşük ve beraberinde kürtaj yaşadım. Gebeliğim geç döllenmeyle olmuştu. Yani bilgilendirme açısından yazmak gerekirse :
Sat :11 nisan (düzenli 28 günlük dönem)
Bat : 8 mayıs
Yumurtlama diye planladığım tarih : 24-25 nisan
Fakat asıl yumurtladığım tarih : 30 nisan
Kanda hcg test sonucu : 12 mayıs
Biraz uzattım sanırım ama yaşadığım kadarıyla ihtiyacı olacak arkadaşlara faydam olsun istedim. Çünkü burda meraktan sabırsızlanarak araştırmanın ne demek olduğunu bende yaşıyorum
Şimdi durumum şu;
Sat : 24 ağustos
Bat : 21 eylül ( yani 2 günlük gecikmem var)
Kürtaj sonrası 2 aylık dönem hariç hiç düzenim şaşmadı, hep döngüm 28 gün. Ve regl olmadan hiç kasık ağrım olmaz, tek damlada olsa önce kanamam başlar ondan sonra kasık ağrılarım başlar. 4 gündür kasık ağrım var, dün reglim gecikince teste gittim HCG 1,40 çıktı, dr söktürücü verdi kullanmayı düşünmüyorum. Şimdi iki sorum var;
1 - sizce geç döllenme yaşayan birinin yumurtalıkları bunu sürekli tekrarlıyormudur? ( çok araştırdım hiç biyerde sonuç bulamadım)
2 - eğer yeniden geç döllenme yaşadıysam sizce bu değer bu yüzden düşük olup yükselme ihtimali varmıdır ?
Biliyorum, farkındayım bu dönemde olan bir kadının en çok ihtiyacı olan şey aslında sabır ama elde değil işte araştırmadan meraklanmadan duramıyorum.
Benzer durumla karşılaşan varmı aranızda ? Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…