Geç döllenme problemi

fz_d

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2012
58
1
46
İstanbul
Arkadaşlar ben kronik polikistik over hastasıyım ve bu ay klomen tedavisi gördüm... Son adet tarihim 25 mayıs.. Yumurta takibi yapıldı ama Yumurtlamam normale göre biraz geç oldu.. 13 Haziran da yumurtlama gerçekleştiğini söyledi doktor... Sonra 1 Temmuz da kanda beta hcg ye bakıldı 1493 çıktı 8 Temmuz'da bir daha bakıldı 4744 çıktı... Bugün 11 Temmuz'da doktora gittim keseyi gördü henüz bebeği görmek için erken dedi... Son adet tarihine göre 6+4 haftalık hamile olmam gerekirken doktor ultrasona göre 4-4,5 haftalık hamile olduğumu söyledi... 4 hafta öncesi de tam olarak yumurtlamamın olduğu güne tekabül ediyor... Sizce bu durum normal mi son adet tarihine göre ultrasonda iki hafta geriden görülmesi? Gerçekten geç döllenmeden dolayı bu kadar fark olabilir mi yoksa bir sıkıntı mı var ? ( lütfen bu konuda fikri olanlar yardımcı olursa çok sevinirim... Birde bebeği ve kalp atışını görmek için iki hafta sonra çağırdı çok geç değil mi?

Hayirli ugurlu olsun hamileliginizin tadini doya doya cikarin.
Gebelik takibini yapacak doktoruna guvenmek en onemli meseledir.
Ben hamileligimde tam 5 doktor degistirdim,en guvenebilecegimi bulana kadar...Hepsinin elinde oyuncak oldum.
iciniz rahat edecekse bir baska doktora daha gorunun,guvenmek en rahatlaticisi.

Evet doğru söylüyorsunuz... Doktor bir sıkıntı olmadığını sadece geç döllenme olduğunu söyledi ama yine de tedirgin oluyorum

Her sey guzel olacak :)
iyi dusunelim,sukredelim iyi olsun...

Biliyorum insana mucize gibi geliyor,hic bebek sahibi olamiyacakmisiniz diye dusunurken aniden hamile oldugunuzu bilmek ve bir seylerin hep ters gidecegini dusunduruyor insana... Ama her sey guzel oluyor sonunda.
Allah hayirli yazilar yazsin insallah herkese...

Canim bunda bir sorun yok. Benim de SAT ile 2 hafta farkediyor yumurtlama tarihimle ayni gidiyor. Kalp atisi icin de gec degil..

Canim takma kafani benum 2. Gebeligim ikisinfede gec dollenme oldu hep 2 hafta geride basladik ama 13. Haftadan sonra normale dondu sorun yok canim allahim kucagina almayi nasip etsin saglikla hayirlisiyla...

Canim 24 haftadayim ben..

Mrb canm 33 bthcg degeriyle hamile oldgmu öğrendm fakat keseyi göremedi doktor.kimyasal hamilelik falan diyip korkuttu beni.bir haftasonra yne gel dedi senin de mi böyle olmştu.adetine göre gözükmeliydi dedi geç döllenme olblr mi daha kanda yeni öğrendm

Canim kusura bakma ben TR de yasamiyorum burada da 12 aftaya kadar ultrason yok. O yuzden 12 haftaya kadar zaten goruyosun bebegi. Canim benim adet tarihime gore deil de yumurtlama gunumle birebir ayni gun cikti haftasi. Insallah senin de cikar haftaya. Korkma canim insallah hamilesindir. Gec dollenme ise bikac gun gecsin cikar sanirim.

Hiç sıkıntı yapma canım. BEnim kız da geç döllenme. 26 haftalık olmamız gerekirken 24 haftalıgız. 17 gün filan geç döllenme oldu. Doktorum normal dedi. Baştan beri böyle gittiyse sorun yok dedi. Gelişimi de gayet güzel. Hiç kafanı yorma.Gelişme geriliği olmadıgı sürece sorun yok.

Bende usg fotolarına bakıp neden geriden geliyor diyordum. Benim SAT ı yumurtlama günüme yakın bi gün olarak ayarladı. Korkulacak bir durum değil anlayacagın canım.

Benimde geç döllenme oldu en başından beri 1 hafta geriden geliyor halada öyle 21 haftalık yerine 20 haftalık gözüküyor kuzum ama olsun sağlıklı ya hiç önemli değil kalp atışlarını 8. Haftada duydum ilk zamanlar bhcg düşükte vs vs şimdi minik minik tepiklerini hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…