Gebeliğe Hazırlık Geç döllenme olması için gereken koşullar nelerdir?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

mathec

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2018
52
15
88
34
Merhabalar, deneyimli annelerimizin yorumlarını alabilmek ümidiyle konuyu açtım, geç döllenmenin ne olduğunu az çok okumuşuzdur fakat şöyle bir durum var geç yumurtlayabileceğimi hiç düşünmeden eşimle sadece takvime göre beraberlik yaşadık. Yani adetin 17- 18-19-20 günlerinde ve sonrasında falan hiç beraberlik olmadı , haliyle geç yumurtlama olmuşsa gebelik oluşmaz değil mi, şimdiden teşekkürler yorumlar için

Takvime göre her zaman doğru olmayabiliyor maalesef , yumurtlama zamanı bazı belirtiler olur akıntı yoğunlaşması gibi o günleri değerlendirmeniz lazım. Tek iliskiyle tutan da var tutmayan da , eğer çok istenilen bir bebekse gün aşırı iliskiye girebilirsiniz günü kaçırmamış olursunuz

tabii gün aşırı olması en garantisi gibiydi. Akıntı yoğunlaşması gibi yumurtlama belirtilerin hiç biri ne yazık ki bende olmuyor, fakat adetim iki gün gecikti, dün beta hcg 0.1 çıktı yarın adet olurum diye bekliyordum normalde hiç hiç şaşmaz , teşekkürler cevabınız için

Ultrason takibiyle veya ovulasyon testiyle daha iyi sonuclar alirsiniz.

Gec yumurtlama denilen seyde cok garip bir olay..

Ben 28 guunde 1 adet oluyorum.. 10 gun yumurtluyorum doktorum imkansiz diyor ama oyle kac kere ultrason takibinde oyleydi..

Ama bundan 4 sene once 28 gunde bir adet olurken 21.gun yumurtlamis ve o yumurtlamadan hamile kalmistim...

Yani birazcik kismet isi..

O zamanlar tek iliskide hamile kalmisken. Simdi gun asirida kalamiyorum.

Ya test alin ya da ultrason takibi yaptirin

Anladım hayırlısı olsun hakkınızda , geçen ay yumurtlama takibi ile hamile kalamadım, biraz üzüldüm bakalım bu ay doktora gitmesem mi düye de düşündüm açıkçası

Anladım hayırlısı olsun hakkınızda , geçen ay yumurtlama takibi ile hamile kalamadım, biraz üzüldüm bakalım bu ay doktora gitmesem mi düye de düşündüm açıkçası

Ben 5 ay ust uste gittim. Hep adetimin 9.gun gittigimde yumurtam 18mm di. Ben hem 9.gunu hem 10.gunu hemde 11 i degerlendiriyordum olmadi..

Sonra ovulasyon testi yaptigimda hep 9.gun pozitif cikti..

Tup bebek icin doktora gittigimde doktora erken yumurtladigimi soyledim. 10.gun yumurtlamak erken degilmi dedim imkansiz dedi. O kadar direndim ki inansin diye hatta bak simdi ultrasona alican beni 4 gun once yumurtlamisim diye de iddialasmistm.. Sonra beni ultrasona aldi o gun 14.gnumdu ve doktor bugun yumurtlamissin dedi :))) vucudumuzu bilmek iyi bisey degilmis. Ya oluruna bairak ya da 3 ay ust uste ovu testi yap o zaman az cok kacinci gunlerde yumurtladigini bilirsin..

Anlıyorum, peki siz kaçıncı ay hamile kaldınız, ben adet oldum , bir sonraki ay doktora gitmeden ovulasyon testi yapmadan adet bitiminden gün aşırı deneyeceğim umarım bu sefer olur, Allah isteyen herkese versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…