• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Geç döllenme? Beta Hcg?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Aysemaysemmm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2019
27
25
3
Merhaba Bayanlar
Yumurtlama zamanı adetten 14 gün sonra diyorlar. Bu herkeste aynı sabit midir?
Geç döllenme nedir? Geç döllenme olursa üstüne görme dediğimiz adet olur mu?
Beta Hcg en erken ne zaman belli olur?
Kafamda deli sorular... Uff cahil google'a yaz demeyin.... Google da tecrübe yok haydi beni bilgilendirin :spor::KK71::emir_bebek:

merhabalar canım
yumurtlama zamanı kişiden kişiye değişir, herkesin adet döngüsü farklı olduğu için yumurtlama zamanı da farklıdır, genellikle bunu tespit etmek için ovulasyon testi kullanıyoruz, adet biter bitmez başlıyoruz ve çift çizgiyi yakalayana kadar yapıyoruz yakaladıktan sonra o gün ilişki ertesi 2 gün ilişki ve testleri yapmaya devam ediyoruz çizgi silikleşirse yumurta çatlamış oluyor sonrası yine gün aşırı ilişki öneriliyor.

Geç döllenme beklenen yumurtlama tarihinin gecikmesi sonucu oluyor..

beta hcg ise yumurtladıktan sonra aşağı yukarı (yine her kadında farklı olmak kaydıyla) 14-15 gün içerisinde adet gerçekleşiyor, şayet adet olmazsa döllenme olmuş olabilir, eğer döllenme olmuşsa kana geçmesi 5-7 gün diye biliyorum, idrara geçmesi daha uzun sürüyor..

eğer gebelik düşünüyorsan bahsettiğim ovulasyon testlerine başlamanı ve yumurta takibini yapmanı öneririm canım :KK68:

Çift çizgi yakalayana kadar her gün ovulasyon testi mi uygulayacağım? :oops:
Hiçbir şey bilmiyorum kusura bakmayın çok yeniyim :KK16:

Çift çizgi yakalayana kadar her gün ovulasyon testi mi uygulayacağım? :oops:
Hiçbir şey bilmiyorum kusura bakmayın çok yeniyim :KK16:

olsun canım bizde bilmiyorduk buradan öğrendik ne kusuru..
internette toplu satılıyor, 30-40 lı falan alıyoruz biz genelde, adet biter bitmez başlıyoruz yapmaya saat 12-17 arasında en az 2 saat öncesinden sıvı almayı keserek yapıyorsun çift çizgiyi hatta t çizgisi daha koyu olunca yumurtlama başlıyor demek. LH hormonunda artış oluyor vücutta, diğer günlerde de silik çıkıyor vücutta zaten var olan bir hormon yumurtlama döneminde artış gösteriyor. Ovulasyon testi de bu hormonu ölçüyor, t çizgisi diğer referans çizgiden daha koyu olunca anlıyorsunki yumurtlama başladı, ortalama 24-36 saat içinde çatladığı için o günü ve takip eden 2-3 günü değerlendirmek öneriliyor, değerlendirdikten sonra 1 saat yataktan kalkmaman önemli sperm sıvılaşması herkeste farklı oluyor, yine kafana bişey takılırsa yazabilirsin :)

1 saat kalkmamak mı :110: oh maşallah :KK48:
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için çoook istiyorum bebeğim olsun inşallah hemen olur Allah aratmasın hiç kimseye :KK36:

1 saat abartı. Gidecek olan meni 15 dakika sonra da gider

1 saat kalkmamak mı :110: oh maşallah :KK48:
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için çoook istiyorum bebeğim olsun inşallah hemen olur Allah aratmasın hiç kimseye :KK36:

1 saat abartı. Gidecek olan meni 15 dakika sonra da gider

ya aslında dediğin gibi olacağı varsa her türlü oluyor ama işte tedbir bizden takdir Allahtan..

Arkadaşlar merhaba benimde bir sorum olacak sizlere Normalde adetlerim düzenlidir eşimle korunmuyoruz 3 aydır bu ay reglim gecikti reglim 4 gün geçmişken fenalaşıp hastaneye gittim acilde kanada baktılar ancak gebelik yok suan gecikmem 9 gün oldu hala regl olmadım geç döllenme olmuş olabilir mi ?

Back