Gebeyken antibiyotik kullanan var mı?

sevmek gerek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2024
73
22
3
Kızlar merhaba. Acil yardımlarınıza ihtiyacım var. Benim özel bölgemde şişlik oldu acil kadın doğuma gittim baktı ama gebe olduğum için bir şey yapamayacağını söyledi. O şiş bölge de çok kötü sancı yapıyor ve doktor sancıdan dolayı bebeğe zarar verebileceğini söyledi ve “CEFAKS” antibiyotik yazdı. Daha önce bu şekilde antibiyotik kullanan oldu mu? Lütfen bilgi verir misiniz çok korkuyorum
Bugün 11 haftalık oldum

Merhaba geçmiş olsun..Gebelikte idrar yolu enfeksiyonu icin kullanilan antibiyotikler oluyor..Mecbur kalındığında iciliyor bazi ilaclar..
Doktorunuza danisip onayini alin..Sağlıkla gelsin bebeğiniz

Merhaba geçmiş olsun..Gebelikte idrar yolu enfeksiyonu icin kullanilan antibiyotikler oluyor..Mecbur kalındığında iciliyor bazi ilaclar..
Doktorunuza danisip onayini alin..Sağlıkla gelsin bebeğiniz
Allah razı olsun amin. Benim idrar yolundan dolayı değil yazdığım yerde çıban gibi ama daha büyük bir yara çıktı. Kendi doktoruma gidemedim kadın doğumun aciline gittim orada ki dr yazdı bana. O yüzden çok endişelendim kullanmaya başladım. Rabbim inşallah sağlıkla kucağıma almayı nasip eder

kendi doktorunuza da sorun.

ben gebelikte üç kez farklı marka antibiyotik kullandım. birini bi hafta, diğer ikisini birer gün şeklinde. enfeksiyonun bebeğe verebileceği zarar, antibiyotikten daha fazla. bende bir sorun olmadı.. bebeğim sağlıklı doğdu. bir arkadasımda mesela tedavi edilmeyen enfeksiyon sebebiyle bebeği hem erken doğdu hem de ciğerlerinde enfeksiyon çıktı. 10 gün kadar yoğun bakımda yattı bebek.

ama dediğim gibi takibinizi yapan doktorun da onayını alın bence

Ben de 3. Ve 5. Aylarda diş ağrısı için 2 2,5 kutu kullanmıştım. Doktor yazdı tabi.

Geçmiş olsun.
5 haftalıkken bende kullanmıştım ama acil doktoru yazmadı dahileyeye gönderdi dahiliye yazdı. Ama ben kadın doğum doktoruna sordum o şekilde içtim. Çünkü ilacın birini içmesen daha iyi olur dedi.
Sizde sorup içseniz daha iyi olur.
S

Tedavi için memleketime gitmek zorunda kaldım o yüzden kendi doktoruma gidemedim. Memleketimde ki doktorlara soracağım artık teşekkür ederim bilgilendirme için

Ben 11. Haftaya girdiğimde yazıldı kadın doğum acil doktoru tarafından, mecbur kullanman lazım dedi çünkü başka yapılacak bir şey yok dedi. İnşallah sorun olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…