Gebeliğe Hazırlık Gebelim kesem

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Melike9202

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2018
11
1
1
32
Kızlar 3 haftadır doktora gidiyorum. hesapladiginda doktor bugün 6 haftalık oluyorum. Geçen hafta Kesem ve kesemin içinde yolk sac göründü 11.8 mm. Ve dün doktora kontrole gittiğimde kesemin büyümesinin yavaşladığını söyledi 12.87mm olmuş 1 haftada. Ama embriyo oluşmaya da başlamış dedi. Haftaya kontrol e gel embriyo görünmezse kürtaj dedi. Ben ne yapicam 1.5 senedir bekliyordum. Başına böyle bişey gelen var mı nolur yardımcı olun bana kızlar araniza yeni katildim

Canım verdiğin mm ölcüleri 1 hafta icin cok normal.
Ben ilk gittigimde 7mm'di 10 gun sonra gittigimde 20 mm yani 2cm di.
Gunde 1-1bucuk mm arası büyür.
11.8 mm hergun 1 mm buyuse desek 0.7 mm'den 12.5 mm demek.

Yolk sac gorunmus gayet guzel ilerliyor demek ki.
Ben 20mmde bile yolk sac gormemistim 6 hafta bitmisti.
2 hafta arayla gittigim 8 haftada bebegi gorduk ve kalp atisini dinledik.
Bunlar dollenme ile de alakali olabiliyor.
8.haftaya kadar bekle
Bence baska doktorada gorunebilirsin hatta.

Doktor öyle ümitsiz konuştu ki gelişmiyor dedi yüzde istedim yüzde kaç ilerler gelişir dedim yüzde vermek istemiyorum perşembe konuşalım bence dedi kestirip attı 3 gündür perişan bi haldeyim

Arkadaşın moralini yerine getirmeye çalışmışsın çok güzel ama matematiğin biraz yanlış olmuş sanki.

Doktor öyle ümitsiz konuştu ki gelişmiyor dedi yüzde istedim yüzde kaç ilerler gelişir dedim yüzde vermek istemiyorum perşembe konuşalım bence dedi kestirip attı 3 gündür perişan bi haldeyim
Bende pek umut göremedim maalesef ama Allah'ın takdiri yaşayacak günü varsa bi sürpriz yapar. İnşallah yani.

Rabbim inşallah yüzüme güler nolur dua edin benim için yarın başka bi doktora gidicem inşallah gelişme vardır çok kötüyüm kızlar

Ben de bu yüzden 2 ay önce kürtaj oldum üzmek istemezdim ama siz yine de çok ümitli de olmayın derim sonra daha çok üzülürsünüz ama allahtan umut da kesilmez her ihtimali göz önünde bulundurun yine rabbim inşallah yüzümüzü güldürür sağlıksız olup her gün üzülmek de var hayırlısı olsun inşallah

Arkadaşın moralini yerine getirmeye çalışmışsın çok güzel ama matematiğin biraz yanlış olmuş sanki.

7 gun icin buyumus 1 cm fark var canim ki 10mm eder en basit gunde 1mm buyuse.Ki saglikli beklenen 1 mm ve 1bucuk mm buyumesidir.
Bende 10 gunde 13mm buyumus olani örnek verdim?

Haftasina gore cok geri gelisimde olmasina bisy diyemem ama ölcümlerle gayet iyi duruyor.
Ki 20mmde hala yolk sac bile gorunmeyen gebelikten örnek verdim.Arkadasta gelisimi baslamis.
Iyi haberler versinde insallah.

Aynen önemli olan o. İnşallah iyi olur herşey.

Doktora gittim devlet hastanesine bu sefer farklı bi doktora. Bana söylediği kesen ve yolk sac in harika gözüküyor. 1 hafta sonra kontrol e gel dedi. Bende ultrasonda baktım bana mm hesabıyla bisey söylemedi ama gördüğüm kadarıyla bi önceki ultrasonumdan daha büyük bi keseydi. Yarın başka bi doktora daha gidicem bu sefer mm hesabıyla kontrol edilmesini rica edicem lütfen dua edin bana çok bekledim ben bebeğimi çok üzülüyorum

Simdi sana bakmistim bende merak edip canim.
Hic olcumlere takilma.Bebegin daha kucucuk.Hafta hesaplari vs bikac ileri/geride cikabilir.
Sen 1-2 haftaya kalp atisini duy yeter onemli olan bu.

Bu kadar sık gidip kendine zehir etme.Her turlu beklemen gerek.

Bende 6+4 üm bugün yolk kesesi göründü sadece bebek yoktu korktum biraz ama 1 hafta sonra tekrar gidilcek

Haftanla uyumlumuymuş peki. Öyleyse bi umut olabilir. İnşallah herşey yolunda gider. Aynı doktora gidersen daha iyi olur ama büyümeyi takip eder. Başka doktora gitsen o da güzel diyecektir ölçse bile önceki boyutunu bilmediği için büyüme hızını hesaplayamaz. Ya da sen elinde ultrason fotoğrafı falan varsa hepsini al doktora göster durumu anlat o şekilde hesaplayabilir.

Bende 6+4 üm bugün yolk kesesi göründü sadece bebek yoktu korktum biraz ama 1 hafta sonra tekrar gidilcek

Canim ben ilk kizimda 6 haftalikken kalp atisini dinledik.
Bu seferkinde 6+4 iken kesem 20mm icinde olusum bile yoktu.2 hafta sonra gittik kalp atisi dinledik 8 haftaliktim :)
Cok sukur.
Insallah iyi haberler alirsin❤

Yine de olabilir. Ben kendime göre söyledim. 6+5'te gördüm ben alttan. Ama 7nci haftada gören de oluyor çok duydum. Bebek kendini saklıyor sanırım. Yakında görürsün Allah'ın izniyle.
İnşallah saklanıyodur daha önce boş gebelik geçirdiğim için terginim ama okuduğum yazılarda yolk kesesi varsa boş gebelik değildir yazıyo

Canim ben ilk kizimda 6 haftalikken kalp atisini dinledik.
Bu seferkinde 6+4 iken kesem 20mm icinde olusum bile yoktu.2 hafta sonra gittik kalp atisi dinledik 8 haftaliktim :)
Cok sukur.
Insallah iyi haberler alirsin❤
Amin inşallah iyi haberler alırım boş gebelik geçirmek gibi bi korkum var ama yolk kesesi görünmez miş o zaman öyle okudum

İnşallah saklanıyodur daha önce boş gebelik geçirdiğim için terginim ama okuduğum yazılarda yolk kesesi varsa boş gebelik değildir yazıyo
Boş gebelik zaten düşük bi ihtimal. Üst üste nerdeyse hiç görülmüyor. Ve dediğin gibi yolk sac görünmüş. İçini ferah tut. Yakında bebekte gösterir kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…