Gebeliğe Hazırlık Gebelikten önce folik asit olarak folidays

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım ben de doktora gittiğimde vermişti ama ben kullanmakta kararsız kaldım.Aynı folik asiti yiyeceklerden de alabiliyoruz çok fazla folik asit bebeğe zarar veriyomuş.
Canım folik asit vucutta depolanmıyor ki o yuzden gebelik oncesi en az 3 ay kullanlmasını tavsıye edıyor doktorlar ha gunlük önerilen miktar 400 mg lık olanıdır ama sen bunun fazlasını 1000 mg vs kullanırsan ozaman vucut için sıkıntı yaratır, Sen folat içeriği olan besinler tüketerek tabiki bunu alailirsin ama yeterli miktarda değil belkide 400 mg folat alabılmesı için vucudunun kilolarca yemen gerekecek o yuzden takviye amaçlı bu haplar zaten ancak kullanıp kullanmamak sana bağlı tabiki nasıl için rahat edecekse

Evet tabi ki ama ben yine de bıraktım kullanmayı sentetik madde kullanmamak için Hakkımızda hayırlısı olsun.

Gebelik öncesi Folbiol folik asit kullanmıştım. Doktorum gebelik sürecinde ilaç kullanılmaması gerektiği düşüncesinde bir doktordu. Vitamin dahi vermedi bana. Ama gebelik öncesi ve ilk aylarda folik asiti muhakkak kullanmamı söyledi. 2016’da Doğum yapmıştım. Şuan ikinciyi düşünüyoruz yine başlamayı düşünüyorum folik asite.

Ben kullandım hatta doktorum gebelik öncesi önerdi kullanmaya başladığım ilk ayda hamile kaldım ve devam ettim. Folik asit evet yiyeceklerde de var ama yemeklerden yeteri kadar alamazsınız diye veriyor doktorlar. Ayrıca folik asit çok çok çok önemli. Bebeğin omurga bölümü kapanmama gibi hastalıkları %80 e kadar engellediği gözlemlenmiş. Zaten tamamen gebeliğe odaklı bir ilaç bence hamilelik boyunca 3 ay kullanmak çok önemli zaten daha sonra bebeğin asıl organ oluşumu vs bitiyor ce daha sonra gelişmeye başlıyor. Bence kullan.

Teşekkür ederim canım yazdıklarınızı okuyunca tekrar kullanmaya karar verdim yarın almaya devam edicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…