Gebelikte yüksek tansiyon

Lady Guinevere

“Size Nasıl Geliyorsa”
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
9.151
7.802
28
Kızlar iyi geceler.

çok sükür su ana kadar gebeliğim sorunsuz ilerledi. Ama son kontrolde tansiyonum yüksek çıktı. 14/9 çıktı. Doktorum da ödem farkedip farketmediğimi, baş ağrısı yaşayıp yaşamadığımı sordu. Ödem son zamanlarda bacaklarımda aşırı var. Ama baş ağrısı yasamadım. Doktorum da tansiyonumu evde takip etmemi ve stresten uzak durmamı söyledi. Ama endişelenmis gibiydi. Kesin bana bildir tansiyon ölçümlerini dedi. Belki anlık yükselmistir falan dedi ama üst üste 3 kez ölçtü ve üçü de yüksek çıktı. Su an tansiyonuma bakamıyorum malesef evdeki makine bozuk ve hafta sonu aile hekimine de gidemiyorum. Ölçümr pazartesi başlicam. Ama korktum ne yalan söyleyeyim. Aç karnına ölçtü doktor bu arada tansiyonumu yani aslında düsük çıkması gerekiyordu. Gebeliğinde bu sekilde gecici tansiyon yüksekliği yaşayan var mı?

Bir de gebeliğinde magnimore plus kullanan var mı? Yeni verdi bana doktorum kasık ağrılarım yoğun olduğu için de içip memnun kalan var mı?

Kac haftalik gebesiniz ödeminizde bi artış olacak mı mutlaka iyi bakın idrar tahlili istemedi mi doktorunuz protein kacagi var mı diye bakılmadi mı ödem çok olunca genelde idrara mutlaka bakmak istiyorlar benim başım değil ensem ağrırdi yükselince. Yediklerinize dikkatedin tekrar doktora gidene kadar dikkat edin tuzlu şeyler karbonhidrat tüketmeyin bütün hamileligim boyunca tansiyonla uğraştığım için iyi bildiğim bi konu strese girmeyin tabi bir de magnimore plustsn bende çok memnun kalmıştım

30+2yim. idrar tahlili istedi evet hatta genelde tahlillerimi aile hekimliğinde yapmamı istiyor doktorum hastanede para ödemeyeyim diye. ama idrar tahlilini bugün hemen burda ver, diğer tahlilleri pazartesi aile hekimliğinde verirsin dedi. Tahliller temiz çıktı ama çok şükür. Bir de 30 haftadan sonra kontroller 2 haftada bire düsüyor diye biliyordum ama benim doktorum yine 1 ay sonra gitmemi istedi sadece tansiyon ölçümlerini bana bildir dedi.

Pazartesi ölçüme başla not et ve 1 hafta sonunda direkt doktoruna götür, doktor 1 ay dese de bence 2 haftada bir git aslım

3 hafta gibi ayarlamıştık biz 30 36 arasını sonra 38de gel dedi sonra haftalık ilerledik. Duruma göre sıklığı ayarlıyolar. Tetikte ol ama panik de yapma.

İdrar tahlili nin temiz çıkması çok iyi mutlaka ölçün tansiyonunuzu günde 3 sefer bi sıkıntı olsaydı ama protein kaçağı çıkardı diye düşünüyorum ben 32 den sonra iki haftada bir gitmiştim 1 ay sonra 34 olacaksınız biraz geç çağırmış

doktorum çok relax biri. beni korkutan erken doğum ve au an öyle bir risk görünmüyor dedi muayeneden sonra. belki de o yüzden 2 hafta sonra çağırmadı. ben yine de 33.haftaya ramdevu aldım. ikisinin ortası bakalım.

Yüksek tansiyon yüzünden bebeğimle ölümlerden döndük, ne demek suanda tansiyon ölcemiyorum, farkında değilsiniz ama patlamak üzere olan bir bomba gibisiniz, acilen düzenli tansiyon takibi yapın bir şekilde, çok tehlikeli...

Lady burun kanaması eşlik ediyor mu?

Lady burun kanaması eşlik ediyor mu?
sabah yüzümü yıkarken burnum kanadı ama benim burnumda zaten damar çatlağı var. yani normalde de zorlayınca kanıyordu ben tansiyonla ilgili olduğunu sanmıyorum.

dün eczaneye gittim ama su an tansiyon aletimiz yok dediler. doktoruma haber verdim zaten. o da pazartesiden itibaren düzenli ölçtür dedi. bi şikayetim olmayınca da pazartesiye kadar beklemem sorun olmaz diye düsündüm. bebek de gayet hareketli. ne biliyim

Benim ilk hamileliğimde tansiyonum 14/10 bazen üzeri oluyordu. Tansiyon yüksek cikincA dirket hastaneye git demişti, birde bazi zamanlarda 24 saatlik idrar toplama istedi orada protein kaçağı var mi diye bakmıştı. Benim kontrol icin gittiğimde sabah 14/10 cikmisti hastanede yatirdi yine 24 saat idrar toplama yapildi . Sonra çıktım ama doğuma kadar her gün gittim tansiyona ve bebeğe bakilmisti. Doğum 38. Haftada sezeryanla oldu doğumda sanırım yükselmiş ben ilk gün hiç kalkmadim yürümek için, sürekli serum verdiler.ikinci gün sondayi çıkarıp yürüttüler.
Tansiyon aleti alin günlük yazin. Tuzlu vs yemeyin farklılık olursa hemen hastaneye gidin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…