Gebelikte yüksek tansiyon ve alfamet kullanımı

Kumsal_35

Guru
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
31
5
Merhaba arkadaslar, 7 haftalik gebeyim.4 gündür tansiyonum yükseliyor.16/10 veya 15/10 gibi oluyor.Tup bebek ile hamile kaldım.Estrofem,duphaston, progestan,oksapr ve coraspin kullanıyorum.Doktorum estrofemi günde 3 e düşürdü.Ayrica dahiliye doktoru da Alfamet tansiyon hapi günde 2 kez olmak üzere verdi.Gebelik öncesi tansiyon gibi şikayetim yoktu.Benim gibi bu durumu yaşayanlar veya bu ilacı kullananlar varmi?

Gebelik tansiyonu canim. Bende kizima hamileyken yasamistim. İlacla dengede tuttugun surece hic korkma bende o ilaci kullandim. Normale dustugu zaman doktorunu bilgilendir dozunu dusuruyor. Dogumdan sonra gecti benim cok sukur. 19a kadar cikmisti sezeryanla alincakti bebegim. Hastaneye yatirildim. Sabaha sezeryana alincaktim. Birden kendiliginden burnum kanadi ve tansiyonum dustu sukurler olsun Rabbime. Sonrada gununde normal dogumla dogurdum. Semde saglicakla al kucagina. Stres ve uzuntuden uzak durmaya calis.

Yaa teşekkür ederim,moral verdin.Ama daha çok küçükken tansiyonumun çıkması korkuttu beni.Doktor hapin etkisini 1 haftaya kadar görürsün dedi.Insallah bir sıkıntı olmadan bu süreci atlatırım.Sen kacinci haftadan sonra farkettin tansiyonunu?

Benim 7.ayda cikti. En riskli zamani yani. Senin daha basi oldugun icin ilacla dengelenecek ve ilersinde hicbir zarar olmayacak Allahin izniyle. Saglicakla al kucagina

Merhaba, bende 21 haftalık hamileyim 1.5 hafta kadar önce benimde tansiyonum 16/10 lara kadar çıktı. Holter takıldı ve gördük ki ara ara 18/10 lara çıktığı olmuş. Doktor bende de alfamete başladı sabah akşam 1’er tane. Kadın doğum doktorumda mutlaka kullan dedi içiyorum bende. Tansiyonun alfametten daha zararlı olduğunu bildiğim için içim rahat

Geçmiş olsun sana da çok.Dogru söylüyorsun yapacak birsey yok.Peki ilaç kullanımından sonra ise yaradı mı?Kendini şimdi nasil hissediyorsun?Bende tuzu tamamen kestim.Cok yukselirse hapdan ayrıca limonlu su yapiyorum.Stresimi yönetmeye calisiyorum

Teşekkür ederim sana da geçmiş olsun.
Evet daha iyi ensem ağrımıyor en azından. Ara da ölçüyorum. 12/10 10/7 gibi değerler çıkıyor.
Ben tuz yiyorum ama kararında.

Merhaba arkadaşım durumun nedir şuanda bende tüp bebek gebesiyim 9+5 teyim tansiyonum yüksek çıkıyor holter takıldı bugun sen ne yaptın

Merhaba arkadaşım durumun nedir şuanda bende tüp bebek gebesiyim 9+5 teyim tansiyonum yüksek çıkıyor holter takıldı bugun sen ne yaptın
Merhaba, düzenli olarak alfamet hapını günde 3 kez olarak kullanıyorum.Tansiyonum düzeldi artık,14 /9 u geçmiyor hiç.Su an 23 haftalik hamileyim.Ayda 1 holter takılıyor.Sonucuna göre doktorda sana verir merak etme,erken farkedilip hap kullanmak daha iyi

Bende günde 2 kullanıyorum düzene girdi gibi dr 14/ 15 i görürse hemen gel dedi umarım sıkıntı yaşamayız

Ben de kullandim bu hapi, ama son 1 ayda , ben ikiz hamileydim ve yaza geldi dogumum. Hap beni cok rahatlatmisti,rahat uyuyordum iyice agirlasmama ragmen. Fakat yine yuksek tansiyon sebebiyle dogum yaptim ,tansiyonum 17 ye cikmisti. Ama benim ozel durumum ikiz gebelik olmasi. Size boyle bisey olacak diye bisey yok. Hapi aksatmadan kullanin, gebelikte yuksek tansiyon cok riskli. Doktorunuz sizi takip edecektir. Cok kafaya takmayin, erken farkedildigi icin sanslisiniz bence.

Merhababende tüp bebek tedavisiyle 14 haftalık ikizlerime hamileyim 9.haftamizda tansiyonumun yükseldiğini farkettik kardiyolojiye muayene oldum 1 haftalık takip sonrası doktorum alfamet başladı kontrol altında gidiyordu aslında iyiydim bugün tansiyonum 14-9 a kadar yükseldi yine elimde değil streste yapıyorum korkuyorum sizler ne durumdasınız ne yapabilirim bu süreçte?

Merhaba ,ben 25 haftalik hamileyim.9 haftalik dan beri gunde 3 kez alfamet kullaniyorum.Artik tansiyonum düzene girdi.Ama 14/9 u benim doktorum sınırda normal kabul ediyor ve bende stres yapmiyorum.Yediklerime de dikkat ettim ve neredeyse hiç kilo almadim,hamile yogasina vs.yazildim:) Yani kafaya takmayınca da bir sekilde zaman geciyor.Hap iyi gelir merak etme.Bu şekilde hamilelik sürdüren çok kişi var

Evet bende aslında ilk kullanmaya başladığım zamanlar düzene girince iyi hissediyordum bir anda yükselince sanırım stres oldum sıcaklarda zorluyor tabi doktorumla konuştum dozunda biraz artış oldu umarım bundan sonrası için daha iyi olurteşekkür ederim bu arada yanıtın içinAllah yardımcımız olsun sağlıkla bebişlerimizi kucaklarımıza alalım inşallah

ben de 29+5 im bebegimde de bi sıkıntı yok 24 saatlik idrar baktık protein kaçağı baktık bir sıkıntı yoktansiypn holteri takıldı 14.9 ortalaması 16 8 i falan görmüş 3 kez 2 tane alfamet içiyorum cok korkuyorum

Benim daha transferim yeni yapıldı, 12. gün bile dolmadı, tansiyonum yüksek çıkıyor. 18/10'u gördü. Alfamet başladılar. Başta stresten sandım ama sanırım kullandığımız hormonlar yapıyor. Ailede de var tansiyon. Daha önceden hiç yüksek değildi tansiyonum. İleri yaşımdan dolayı biraz endişeliyim.

Bende tüp bebek gebesiyim 9. Haftadan beri alfamet kullanıyorum çok şükür ilaç düzene soktu suan 36. Haftadayım. İlaç kullanman yüksek tansiyondan daha az zararlı o yüzden endişelenme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…