Gebelikte varis oluşumu, vajinal varis??? :(

Muserref20

Yok bir sitemim, hayatta herşey kısmet ..
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2017
219
137
30
Arkadaşlar 24 yaşındayım, 7 aylık 3.bebeğime hamileyim. İlk 2 gebeliğimde hiç bir şekilde varis sorunu yaşamadım, ama üçüncü gebeliğimde bacaklarımda varisler oluşmaya başladı önce basenlerimde derken sonra ayak bileklerime kadar uzandı. Utanıyorum ama Genital bölgemin dış dudağında nohut kadar fazlalk vardı ben ilk başlar önemsemedim. Karnım büyüdükçe haliyle görmekte zorlandığım için farketmedim. Geçen gün ayna yardımı ile temizlik yaparken farkına vardım ki bacağımdaki damardan :KK43: eşime de bişey diyemedim doktora söylemekten de çekiniyorum. Böyle bir durımla karşılaşan oldu mu riskli bir durum mu?? Yardımcı olursanız sevinirim...

Eklentiler

• IMG_20170612_010439.jpg
    IMG_20170612_010439.jpg
    25 KB · Görüntüleme: 6.212
Son düzenleme:
Benimde 3. gebeliğim ve bende de 1 aydır varisler var önce sağ bacağımda ve genital bölgede vardı şimdi sol bacağımda da yavaş yavaş başladı doktor bana varis çorabı önerdi ve çok ayakta kalma dedi ama çalışınca bu mümkün olmuyor varis çorabı almadım kullanamam diye

Benimde 3. gebeliğim ve bende de 1 aydır varisler var önce sağ bacağımda ve genital bölgede vardı şimdi sol bacağımda da yavaş yavaş başladı doktor bana varis çorabı önerdi ve çok ayakta kalma dedi ama çalışınca bu mümkün olmuyor varis çorabı almadım kullanamam diye
Varis çorabını bende almadım bu sıcak yaz ayında onu kullanmak hamile kadın için çok zor.. Son haftalar varis ağrısı çok şiddetli oluyor ya

Canım bende de var vajinal varis bacaklarımda yok sadece vajinal bölgede. ilk gebeliğin benim. Bana doktorun söylediği doğum öncesi muayene edicez eğer normal doğuma engelse yapamazsın damarlar patlarsa risk senin için dedi. Doktorunla konuş canım. Hamilelikte yapılabilecek bişey yokmuş bunun için zaten sonrasında da geçer dedi bakalım bazen canımı acıtıyor inşallah kalıcı değildir

Cok mu ayakta kalıyorsunuz acaba fiziğinizde gayet düzgün kiloda almamışsınız varis oluşumunu merak ettiğim için yazıyorum bende 23 haftalık hamileyim

Cok mu ayakta kalıyorsunuz acaba fiziğinizde gayet düzgün kiloda almamışsınız varis oluşumunu merak ettiğim için yazıyorum bende 23 haftalık hamileyim
Evet ayakta çok kalıyorum iki tane küçük çocuğum var ve damar yapım çok inceymiş :KK43:

Konu 20 gün önce açılmış ama yine yazayım.
Bir yakınımda vajinal varıs oluşmuş, Dr kontrollerde farketmemis. Normal doğumu sorunsuz gerçekleşti.
Doğumdan sonra cataldan kaldırmak isterlerken damar çatlamış ve dikişler de açılmış. Çok acı çekti kız, yoğun bakımda yattı iki gün. Ailesi de çok korktu. Bebeğe sevinemediler. Kan takviyesi falan yapıldı. Hamdolsun iyi oldu taburcu oldu. Diyeceğim o ki, vajinal varıs çok tehlikeli. Mutlaka Dr kontrolunde olmak lazım. İnş sağlıkla kolaylıkla kucaginiza alirsiniz bebeklerinizi.

Konu 20 gün önce açılmış ama yine yazayım.
Bir yakınımda vajinal varıs oluşmuş, Dr kontrollerde farketmemis. Normal doğumu sorunsuz gerçekleşti.
Doğumdan sonra cataldan kaldırmak isterlerken damar çatlamış ve dikişler de açılmış. Çok acı çekti kız, yoğun bakımda yattı iki gün. Ailesi de çok korktu. Bebeğe sevinemediler. Kan takviyesi falan yapıldı. Hamdolsun iyi oldu taburcu oldu. Diyeceğim o ki, vajinal varıs çok tehlikeli. Mutlaka Dr kontrolunde olmak lazım. İnş sağlıkla kolaylıkla kucaginiza alirsiniz bebeklerinizi.
Beniö sezeryan olacağı için çok sıkıntı olmaz dedi dr doğum sonrası 40gün içinde geçer dedi artık geçmezse kalp damar hastalıklarına gideceğim başka çare yok

kac sene onceydi dogumu halada gecmedi cekiyo insallh sende gecer 10 sene falan oldu ama cekiyo
Hadi ya :KK43: bende geçmemesinden korkuyorum hem çok ağrı veriyor hemde çirkin görüntüsü var umarım geçer geçmezse hemen tedavi olucam
Bu arada bebeğin hayırlı olsun :)

canim cok yorma kendini cok ayakta durmak yuzunden oluyo 2 cocugun var haklisin annen falan yardim etsin sana gunah cok agri cekme
Ailemden uzakta oturuyorum yanıma gelip gidiyor ama o kadar yani.. Bana yatılı misafir çok geldi o yüzden oldu biliyorum insanlarda düşünce yok :KK43:

Arkadaşlar 24 yaşındayım, 7 aylık 3.bebeğime hamileyim. İlk 2 gebeliğimde hiç bir şekilde varis sorunu yaşamadım, ama üçüncü gebeliğimde bacaklarımda varisler oluşmaya başladı önce basenlerimde derken sonra ayak bileklerime kadar uzandı. Utanıyorum ama Genital bölgemin dış dudağında nohut kadar fazlalk vardı ben ilk başlar önemsemedim. Karnım büyüdükçe haliyle görmekte zorlandığım için farketmedim. Geçen gün ayna yardımı ile temizlik yaparken farkına vardım ki bacağımdaki damardan :KK43: eşime de bişey diyemedim doktora söylemekten de çekiniyorum. Böyle bir durımla karşılaşan oldu mu riskli bir durum mu?? Yardımcı olursanız sevinirim...
doğum yapmışsınızdır şimdiye çoktan,doğumda sıkıntı çıktımı?

doğum yaptınızmı?

X