Gebelikte vajinal varis oluşması

variş olup normal doguran var mi yardim edin nolur bende ondan muzdaribim 36 haftalik gebeyim
bende top toptu varisler. o kadar sıkıntı etmiştim ki kendime. internetten araştırdığımda yok doğum sırasında patlayabiliyormuş da kan kaybı yaşanabilirmiş, sezeryan olsa içteki varisler de kesilebilirmiş falan filan. 36-37 haftamda gittiğim dr um beni rahatlatana kadar çok takmıştım kafaya. hiiiç sıkıntı olmaz dedi dr um. ya patlarsa dediğimde de çok düşük ihtimal patlarsa da dikilir onda birşey yok dedi. 2. doğumumdu, normal yaptım, varisler beni zorlamadı bile :KK66: zaten doğumdan sonra hemen hemen hepsi geçiyor. bebeğin yaptığı baskıdan oluşuyormuş. dr una göster, sıkıntı etme kendine boşu boşuna

ay allah razı olsun doktorum muane etti normale engel değil dedi rahim yolunu kapatmiyo dedi benim e top top kocaman değil ufak dedi altında içte kızarıklık morariklik var biraZ birazda şişlik ama ole abartılacak kadar değil sadece ben yazılanları okudum o yüzden korkuyorum biraz 38+5 m hem korkuyla hem heyecanla bekliyorum bole dogum yapanları okuyunca çok rahatliyorum

X