gebelikte vajinal varis

teacher33

Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2012
10
0
16
İçel Mersin
kızlar 2 hafta önce vajinanın 1-2 cm içinde bademcik büyüklüğünde et parçası farkettim üzeri pütürlüydü. o zaman il dışında olunca orda arkadaşımın doktoruna gittim önemli bişi olmadığını kızlık zarının kalıntısı olduğunu söyledi. normal doğumada etki etmez dedi. bi kaç gün önce kendi doktoruma gittim oda vajinal varis dedi şu halde normal doğumu öneremem çünkü zaten bebeğin kafası önden gidiyor doğum sırasında kanaman olur durduramayabiliriz dedi. şimdi ben hangisini dikkate alayım.hiç böyle bi varis çeşidi duymamıştım bildiğiniz bademcik boyutunda et parçası yani. başına böyle bişi gelen varmı yarın 37. haftama giriyorum ne yapacağımı şaşırdım

Canım bunu duymuştum ama fazla bilgim yok.sana tavsiyem 3. Bir doktora daha danış bakalım ne diyecek.sonucta varis orda bir damarlanma demek ve normal dogumda aşırı kanaman olabilir bu da büyük risk.bunu göze alma bence normal doğum diye diretme.doğumundan sonra rahatça tedavini olursun hayırlı dogumlar..

çok sağol canım bende sezaryen olmaya karar verdim artık 3. bi doktor önemli değil desede riske atamam çünkü gerçekten çok kötü vajinayı kapatmış bi parça sonuçta...

merhaba teacher33 ,

benimde bu ikinci gebeliğim ve bacaklarımda varis oluştu,vajina varisini duyunca bi bakayım dedim ve tıpkı senin bahsettiğin yerde ve şekilde bi şişlik gördüm.sende ağrı varmı acaba,bende ağrı falan yok hiç bi şikayetim yok.ilk bebeğimi normal doğurdum,bunuda normal doğurmayı çok istiyorum haliyle.henüz yeni farkettim doktora gideceğim bu hafta ama çok moralim bozuldu.gebelik.org sitesinde doktor normal doğuma engel değildir yazmış.bence sende bi 3.doktora görün,bazen doktorlar sezeryan yapmak için en kötü ihtimali söyleyiveriyorlar.
herne şekilde olursa olsun kolay ve sağlıklı doğumlar diliyorum...

bendede ağrı falan yok. bende tesadüf gördüm sendekide et parçası gibimi. gebelik orgtakini bende okudum ama başka bi sitede kanamayı artırır yazıyordu. zaten doğumu eşimin memleketinde yapmayı düşünüyorum haftaya oraya gidicem bakalım o ne diyecek. sendekini bilmiyom ama bendeki vajina girişini kapatmış durumda ve sanki kanamayı arttıracak gibime geliyor. yinede sonuna kadar beklicez artık.. hayırlı doğumlar canım sanada..

evet aynen bahsettiğin gibi canım bendekide,doktorum bikaç gün yok o yüzden henüz gidemedim,kendim farkettim.nette bununla ilgili pek bişey bulamadım.normal yapmayı çok istiyorum inşallah engel değildir.

benden iki hafta öndesin,doğum şeklini yazarsan çok çok sevinirim

yarın kontrolüm var gene bakalım bu kez ne dicek haber ederim sana burdan...

ben hamıle degilin ama bende de cıktı 4 mm kadar buyuklugu sanırım cerrahı olarak alınması gerekıyormus 4 dr da aynı seyı soyledı..sizinkiler ne durumda su adan..resım cektık burdan yollayabılırım ama nerden yollnıyor

gebelikde varis görünen bir durum..çünkü gebelikle beraber annede ekstra 7-12 lt arasında kan üretilir...eğer varisler sadece bacaklarınızdaysa bacaklarınızın altına yastık koyarak yükseltebilip dinlenebilirsiniz fakat vajen kısmındaysa bacaklarınızı kaldırmayın düz olmasına gayret edin yükseltiğiniz vakit daha fazla kanlanma ve göllenme sonrası varisleriniz artar.

canım doktora gidecektin ne oldu merak ettim.

ben gittim,doktor iki hafta sonra zaten alttan muayene edeceği için o zaman bakarız dedi.çok çok fazla değilse normal doğuma engel olmadığını söyledi,hatta içerdede varisler olabileceğinden sezeryandada aynı risklerin geçerli olduğunu söyledi.

canım doktora gidecektin ne oldu merak ettim.

ben gittim,doktor iki hafta sonra zaten alttan muayene edeceği için o zaman bakarız dedi.çok çok fazla değilse normal doğuma engel olmadığını söyledi,hatta içerdede varisler olabileceğinden sezeryandada aynı risklerin geçerli olduğunu söyledi.

kendi doktorumdan hariç başka doktorada gittim oda aynısını söyledi. o yüzden doğum şeklim sezeryan olacak. 11 mayısta doğuma gircem kısmetse doktor riske atmayalım sezeryan olsun dedi. içerde varis olabilir derken rahimdemi olacağını kastetti acaba? benimki hiç öyle bişi demedi ama nebilim normal banada riskli geldi neyse burdan haberleşiriz canım...

belki benim doktorumunda bakınca fikri değişir :) ben ilkini normal doğurduğum için bunuda özellikle normal çok istiyorum ama kısmet herşey tabi.yarın yine kontrolüm var bidaha sorucam bakalım.rahimden bahsetti sanırım iç kısımda görünmeyen yerde yani.
senin doğumuna az kalmış,sağlıcakla doğurmanı dilerim...

merhaba arkadaşlar benim bir yakınım var aynı zamanlarda doğum yapmıştık 5 yıl önce onun vajinasındada varis olmuş hamileyken 3üncü doğumuydu 2 sini normal yapmıştı ama son hamileliğinde varis olunca sezaryanla oldu doğumdan sonraki saatlerde nerdeyse bebek büyüklüğünde parçalar düşmüş içinden çok kanaması olmuş doğumdan sonra ufak bir opearasyon daha geçirdi varisler için..inşallah sizde bu kadar ciddi olmaz ve kesinlikle normal doğum yapmayın

çok geçmiş olsun yakınına...
sezeryan olduğu haldemi bu kadar sıkıntı çekti
belki benim doktorumda bunu kastetmiştir,ve bizdeki bu kadar fazla değildir umarım ki dışardan görünen kısmıyla çok fazla gelmiyor şimdilik.
hepimizin hakkında hayırlısı olsun,başa gelen çekilecek mecburen

bende korktum şimdi benimki vajina girişini kapatcak büyüklükte. sezeryandada oluyosa yandık valla. cuma günü bi geçseydi hayırlısıyla kendime gelir gelmez bilgisayar başına geçip haber edicem kızlar. kayınvalidemin evinde olacam inşallah fırsatını bulup yazarım nolur duanızı esirgemeyin..

sizi korkutmak istemem arkadaşlar bende kadının anlattığını yazdım bende şaşırdım o anlattığı zaman bebek büyüklüğünde parçalar ne demek allah korusun umarım siz en az şekilde atlatırsınız

slm kızlar ben cuma günü doğum yaptım çok şükür dünyalar tatlısı oğluma kavuştum.. rabbim herkese tattırsın inşallah. vajinal varisten dolayı sezryan oldum ama şunu söylimki sezeryan sancısız daha rahatmış artık ayağa daha çabuk kalkılıyor derler ama normalim sancısını 1 gün çekersin sezeryanı daha fazla. epidural oldum sonrası sıkıntı yaşadım malesef. idrarımı yapamadım ameliyatta sonda takılcak korkusu yaşarken canlı canlı 2 kez sondayla alındı idrarım. karnım birden boşalınca sancım 2 katına çıktı ama şimdi ilaçlarla daha iyiyim çocuğumu kendim kucağıma alamıodum. yeni yeni ondada sancı oluyor tabi..herkeste böyle değil tabi inş sizler sorunsuz geçirirsiniz..ama bebeğime değer doğrusu

canım senden haber bekliyordum,ara ara bakıyordum buraya

çok sevindim bebeğini sağlıcakla kucağına almış olmana,allah uzun vede sağlıklı ömürler versin inşallah...

bünyeye göre değişiyor demekki doğum,önemli olan bebeğini kucağına almış olman,ağrılarında en kısa zamanda geçer umarım,bebeğine rahatlıkla sarılır kucaklarsın...

çok sağol canım darısı inşallah senin ve tüm hamişlerin başına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…