selam kızlar 6 aylık hamileyim 2.gebeliğim ve çooook zor bir gebelik geçiriyorum kasık ağrısından yürüyemiyorum ve dün akşam baktım varis sanırım kalın ve çok kan toplamış mor damarlar vardı özel bölgemde sabah baktım inmişti başına böyle bişey gelen varmı ,tehlikelimi doktora salı günü gidicemm ve vajinada yanma oluyor çok dışında ne yapmam gerekirki acaba
selam canım. bende bu durumdan şikayetçiyim. 2 haftadır çekiyorum bu ağrıları. ilk kasıklarımda başladı sonra bacaklarıma kadar indi ağrının yanında sol bacağımda renk değişikliği ve şişme de oluyor. senin şikayetlerin devam ediyor mu?
konuyla ilgili duşduru arkadaşımızdan mesaj alıyorum ama henüz cevap yazamıyorum mesaj sayım 100 olmadığı için.benim ilk doğumum sezeryan oldu dolayısıyle 2.side sezeryan o yüzden varis normal doğuma engelmi bilemiyorum ama haftaya kontrolum var senin için sorucam canımmm
ilk hamileliğimde malesef bendede vardı
tabi ben ne olduğunu anlamamıştım ama dr.muaynesinden sonra öğrenmiş oldum(
alt bölgem şişmişti ve varisler oldukça belliydi
yürürken canımı yakıyordu
o dönem çok araştırmıştım ve ebe bir arkadaşım varis eğer çok fazlaysa dr.ların normal doğum bile yapmadıklarını söylemişti
allah yardımcın olsun canım
bende 2.ye hamileyim ve yine aynı sorunu yaşamaktan korkuyorum açıkçası
evet kızlar ben doğumumu yaptım.
bu ikinci gebeliğimdi,ilkinde hiç böyle bişeyle karşılaşmamıştım,bunda önce bacağımın arkasındakini sonrada vajinadakini farkettim.internetten çok araştırdım ama pek fazla bişey bulamadım.burayada özellikle yazıyorum,nette arayan olursa yardımcı olmak adına.
benim vajina girişinde baya belirgin mor bi şişlik şeklindeydi,sanki girişi kapatmış gibi bi parça.son günlerde vulvanın etrafındada damarlar daha çok belirginleşmeye başlamıştı.ve o bölge sanki komple ödemli gibi şişkindi.normal doğuramayacağım diye çok korkmuştum,çünkü ilk doğumumda normaldi ve bunuda haliyle yine normal istiyordum.doktor alttan kontrol etmeyi ertelemişti haftaya bakarız diye,bakamadan ben doğurdum :) evet normal doğum yaptım ve hiç engel olmadı,doktorum dikişlerimi atarken mesane kısmındada baya varislerin olduğunu söyledi ama etkilemedi çok şükür.hatta ben epidural oldum,kolay bi doğum yaptım.yani korkmayın vajinal varisiniz varsa normal doğumu engellemiyor.
hepinize güzel doğumlar...
evet kızlar ben doğumumu yaptım.
bu ikinci gebeliğimdi,ilkinde hiç böyle bişeyle karşılaşmamıştım,bunda önce bacağımın arkasındakini sonrada vajinadakini farkettim.internetten çok araştırdım ama pek fazla bişey bulamadım.burayada özellikle yazıyorum,nette arayan olursa yardımcı olmak adına.
benim vajina girişinde baya belirgin mor bi şişlik şeklindeydi,sanki girişi kapatmış gibi bi parça.son günlerde vulvanın etrafındada damarlar daha çok belirginleşmeye başlamıştı.ve o bölge sanki komple ödemli gibi şişkindi.normal doğuramayacağım diye çok korkmuştum,çünkü ilk doğumumda normaldi ve bunuda haliyle yine normal istiyordum.doktor alttan kontrol etmeyi ertelemişti haftaya bakarız diye,bakamadan ben doğurdum :) evet normal doğum yaptım ve hiç engel olmadı,doktorum dikişlerimi atarken mesane kısmındada baya varislerin olduğunu söyledi ama etkilemedi çok şükür.hatta ben epidural oldum,kolay bi doğum yaptım.yani korkmayın vajinal varisiniz varsa normal doğumu engellemiyor.
hepinize güzel doğumlar...