gebelikte vajinal varis.......

kuzumcuk

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2008
80
4
selam kızlar 6 aylık hamileyim 2.gebeliğim ve çooook zor bir gebelik geçiriyorum kasık ağrısından yürüyemiyorum ve dün akşam baktım varis sanırım kalın ve çok kan toplamış mor damarlar vardı özel bölgemde sabah baktım inmişti başına böyle bişey gelen varmı ,tehlikelimi doktora salı günü gidicemm ve vajinada yanma oluyor çok dışında ne yapmam gerekirki acaba

selam kızlar 6 aylık hamileyim 2.gebeliğim ve çooook zor bir gebelik geçiriyorum kasık ağrısından yürüyemiyorum ve dün akşam baktım varis sanırım kalın ve çok kan toplamış mor damarlar vardı özel bölgemde sabah baktım inmişti başına böyle bişey gelen varmı ,tehlikelimi doktora salı günü gidicemm ve vajinada yanma oluyor çok dışında ne yapmam gerekirki acaba

bi doktora göstermenizde fayda var. bu tür varisler hamilelik sırasında oluşup doğumdan sonra kayboluyormuş. ancak doğumu normal yapmanıza izin vermiyolar bildiğim kadarıyla. varisin patlama riskine karşı sezeryan oluyo bu durumda. çok geçmiş olsun. ihmal etmeyin.

selam canım. bende bu durumdan şikayetçiyim. 2 haftadır çekiyorum bu ağrıları. ilk kasıklarımda başladı sonra bacaklarıma kadar indi ağrının yanında sol bacağımda renk değişikliği ve şişme de oluyor. senin şikayetlerin devam ediyor mu?

selam canım. bende bu durumdan şikayetçiyim. 2 haftadır çekiyorum bu ağrıları. ilk kasıklarımda başladı sonra bacaklarıma kadar indi ağrının yanında sol bacağımda renk değişikliği ve şişme de oluyor. senin şikayetlerin devam ediyor mu?

sanada geçmiş olsun canım mesajda atmışsın ama mesaj sayım 100 olmadığı için yanıtlayamadım k.bakma.burdan cevap vereyim.benim kasık değilde daha içta vajinaya doğru artma olmadı henüz bacağımda falan yok yani ama daha 26.haftadayım 3 ayım var nerelere kadar iner bilemem ama vajinal bölgedeki çok şişiyor damar değilde artık böyle içi su toplamış kese gibi bişey oldu.ağrımm çok fazla özellikle gece. dinlenebilsem bu kadar olmaz ama malesef dinlenemiyorum neyapalım Allah büyük

konuyla ilgili duşduru arkadaşımızdan mesaj alıyorum ama henüz cevap yazamıyorum mesaj sayım 100 olmadığı için.benim ilk doğumum sezeryan oldu dolayısıyle 2.side sezeryan o yüzden varis normal doğuma engelmi bilemiyorum ama haftaya kontrolum var senin için sorucam canımmm

konuyla ilgili duşduru arkadaşımızdan mesaj alıyorum ama henüz cevap yazamıyorum mesaj sayım 100 olmadığı için.benim ilk doğumum sezeryan oldu dolayısıyle 2.side sezeryan o yüzden varis normal doğuma engelmi bilemiyorum ama haftaya kontrolum var senin için sorucam canımmm

çok teşekkür ederim canım,hayırlı doğumlar diliyorum...

selam kizlar...sizinle sorunumuz ayni birbirimizi bilgilendirelim konuyla ilgili.hayirli dogumlar.

valla kızlar aynı sorun bendede var ve sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra farkettim yani farkındaydım ama sivilce falan zannediyordum 5. ayımda doktorda öyle söylemişti sonra o kabarcıklar büyüdü ve ağrı yapıyo hakikatten hatta ayakta çok kalınca sanki daha çok ağrıyo ve geriliyo dün doktoruma söyledim oda 37. hafta bakarız dedi öyleysede yapacak birşey yok onun için dedi.. bende ağrısını idare ederim ama doğuma engel olurmu dedim (ilk doğumum normal oldu ) yok genelde olmaz çok fazla artıp dikişlere etki ederse belki ama zannetmem dedi.. ayaklarımı ılık suda biraz bekletip sonra yükseğe kaldırıp dinlenmemi söyledi sizde uygulayın artmasını engelleriz belkide... ya bu arada hiç duymadığım hastalıklar başıma geliyor ilk hamileliğimde pup diye bir hastalığa yakalanmıştım neyse Allah beterinden korusun devasız dert vermesin... bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım inşallh gerisi önemlideğil..

ilk hamileliğimde malesef bendede vardı
tabi ben ne olduğunu anlamamıştım ama dr.muaynesinden sonra öğrenmiş oldum:KK43:(
alt bölgem şişmişti ve varisler oldukça belliydi
yürürken canımı yakıyordu
o dönem çok araştırmıştım ve ebe bir arkadaşım varis eğer çok fazlaysa dr.ların normal doğum bile yapmadıklarını söylemişti
allah yardımcın olsun canım
bende 2.ye hamileyim ve yine aynı sorunu yaşamaktan korkuyorum açıkçası

ilk hamileliğimde malesef bendede vardı
tabi ben ne olduğunu anlamamıştım ama dr.muaynesinden sonra öğrenmiş oldum:KK43:(
alt bölgem şişmişti ve varisler oldukça belliydi
yürürken canımı yakıyordu
o dönem çok araştırmıştım ve ebe bir arkadaşım varis eğer çok fazlaysa dr.ların normal doğum bile yapmadıklarını söylemişti
allah yardımcın olsun canım
bende 2.ye hamileyim ve yine aynı sorunu yaşamaktan korkuyorum açıkçası

ilk doğumun nasıl oldu peki ? normal sezaryen?

evet kızlar ben doğumumu yaptım.

bu ikinci gebeliğimdi,ilkinde hiç böyle bişeyle karşılaşmamıştım,bunda önce bacağımın arkasındakini sonrada vajinadakini farkettim.internetten çok araştırdım ama pek fazla bişey bulamadım.burayada özellikle yazıyorum,nette arayan olursa yardımcı olmak adına.
benim vajina girişinde baya belirgin mor bi şişlik şeklindeydi,sanki girişi kapatmış gibi bi parça.son günlerde vulvanın etrafındada damarlar daha çok belirginleşmeye başlamıştı.ve o bölge sanki komple ödemli gibi şişkindi.normal doğuramayacağım diye çok korkmuştum,çünkü ilk doğumumda normaldi ve bunuda haliyle yine normal istiyordum.doktor alttan kontrol etmeyi ertelemişti haftaya bakarız diye,bakamadan ben doğurdum :) evet normal doğum yaptım ve hiç engel olmadı,doktorum dikişlerimi atarken mesane kısmındada baya varislerin olduğunu söyledi ama etkilemedi çok şükür.hatta ben epidural oldum,kolay bi doğum yaptım.yani korkmayın vajinal varisiniz varsa normal doğumu engellemiyor.

hepinize güzel doğumlar...

bu ikinci gebeliğimdi,ilkinde hiç böyle bişeyle karşılaşmamıştım,bunda önce bacağımın arkasındakini sonrada vajinadakini farkettim.internetten çok araştırdım ama pek fazla bişey bulamadım.burayada özellikle yazıyorum,nette arayan olursa yardımcı olmak adına.
benim vajina girişinde baya belirgin mor bi şişlik şeklindeydi,sanki girişi kapatmış gibi bi parça.son günlerde vulvanın etrafındada damarlar daha çok belirginleşmeye başlamıştı.ve o bölge sanki komple ödemli gibi şişkindi.normal doğuramayacağım diye çok korkmuştum,çünkü ilk doğumumda normaldi ve bunuda haliyle yine normal istiyordum.doktor alttan kontrol etmeyi ertelemişti haftaya bakarız diye,bakamadan ben doğurdum :) evet normal doğum yaptım ve hiç engel olmadı,doktorum dikişlerimi atarken mesane kısmındada baya varislerin olduğunu söyledi ama etkilemedi çok şükür.hatta ben epidural oldum,kolay bi doğum yaptım.yani korkmayın vajinal varisiniz varsa normal doğumu engellemiyor.

canım çok geçmiş olsun ve güle güle büyüt bebeğini çok sevindim darısı başımıza..... aynı zamanda içim rahatladı benimde ilk doğumum normaldi ve bununda normal olmasını çok istiyorum varisim aynen anlattığın gibi iyi demekki engel değilmiş... Allah analı babalı büyütsünn....

cnm gecmıs olsun bende bugun doktora gittim banada rahmde varis var normal yapamazsn damarlar patlar dedi bende arastırıyorum forumda senin basına damarlarla ilgili sorun gelmedımı cnm yanı sorun yasamadnmı vajinadam mosmor olmus cok sancıda oluyo doktor öyle dedi bndede korku oldu tabı:KK50:hayırlısı olsn inş..sende tecrübelerini yazarmısın bana lütfenn

Düm kuzenım normal konturol ıcın gıtmıstı.alttan muane etmısler ve o esnada vakınada varıs varmıs onu patlatmıslar. Kanamayı durduramayınca mecburi sezeryan olmus.demekkı varıs patlarsa mecburı sezeryan olunuyor kızlar.bugün aradım bebekde kendısıde ıyı cok sükür

X