gebelikte tsh yüksekliği

zeynepce01

Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2012
3
0
16
Adana
arkadaşlar merhaba,
ben 29 haftalık gebeyim...doktorumla ilgili endişelim olduğu için bu ay ki kontrolımde başka bi doktora gittim. tsh hormonuma bakıldı ve 3. 6 çıktı.dahiliyeye gitmem gerekiyomuş.geç kaldım mı acaba daha önce mi gitmem gerekiyodu.önceki doktorum tsh değerlerime bakmamıştı.çok endişeliyim.bebeğim de zeka geriliği olurmu acaba..tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim..

Daha öncede bakılmışmıydı tshınıza.Normalde ilk gebelikte bakılıyor duruma göre ilaç kullanılıyor ben 8 haftalık gebeyim değerim 8.60 çıktı korkmayın sizinki çokda yüksek değil.Zaten ilk 3 ay çok önemli ama tabi yinede gidip dahiliyeye gerekirse bir ilaç yardımı almanızda fayda var.Gebelikte çoğu arkadaşımda çok düşük olan tsh 4-5 katına çıktı

Arkadaşlar Merhaba,
Benim adetim 6 gün gecikti tüp bebek yöntemiyle transferim oldu 11.günüm bugün.Tiroid hastasıyım kontrol altındayım sürekli ilaç kullanıyorum.Transfer öncesi tiroid değerlerim normaldi.Bugün tsh ölçtürdüm 15 e çıkmış çok yüksek.Hemen doktorumu aradım ilacı arttırdı.Şu anda tahminen 11 günlük gebe olma olasılığım var. Bebeğe zararı olmuşmudur acaba çok endişeleniyorum.Daha gebelik testi yapmadım doktorum 3 gün sonra çağırdı test için.

Hic korma cnm. Ben de hasimatoyum. Her ay kan vererek doz ayarlandi. Ilk 3 ay her ay ilac dozu artirildi. Sonra sabit gitti..sukur saglikli bir evladim oldu.
Bir de aklima su geldi. Tsh boyle firladigina gore, bebek tutundu bence

Hic korma cnm. Ben de hasimatoyum. Her ay kan vererek doz ayarlandi. Ilk 3 ay her ay ilac dozu artirildi. Sonra sabit gitti..sukur saglikli bir evladim oldu.
Bir de aklima su geldi. Tsh boyle firladigina gore, bebek tutundu bence

Canım ya içime su serptin dünden beri ağlıyorumEvet tsh hep dengedeydi birden fırladığına göre yavrum tutundu heralde umarım sımsıkı bağlanmıştır annesine 1 yıldır uğraşıyoruz.Yavruma biley olursa kahrolurum tsh yüzünden
Sen ilk gebeliğini farkettiğinde değerlerin değişmişmiydi nezaman öğrendin hamileliğini kaç haftalıktı canım?

Ben 3 gebelik yasadim. Ilk ikisini pihtilasma yuzunden kaybettim. Ikisinden sonra bulundu ne yazikki. Cok sukur oglumu igneyle aspirinle kucagima aldim.

Simdi gelelim hasimatoya. Benim antikorlar hep yuksekti ama tsh normaldi..dr ilerde tiroid hastasi olacaksin demisti 10yil once. Ilk gebelikte bozulmadi tsh. Ikincide bozuldu. 3iken 5kusur oldu adet gunumde. Yani daha cok bastaydik. Hemen ilaca basladim ki 1ay icinde normal sinira döndü. Dedigim gibi pihtilasma yuzunden kaybettim ben. Sonra ilaci tsh degerime gore hic birakmadim. 25mg eut...x kullanmaya devam ettim. Agustosta 2.5civariydi. Yine tam adet gunum yani yumurtadan 14gun sonra 5.85 olmustu. Ilaci hemen 50yaptik. 1ay sonra 3kusurdu degerim. Dr 75mg a yukseltti. Sonra da tsh hep 1.5-2araliginda oldugu icin 75le devam ettim. Uzulme ve korkma cnm. Zaten suan senden bol bollll cekiyor tiroid hormonunu minnos ona yeter. Sana yetmesi icin ilac aliyrsun. Riskin yok yani korkma cunku tedavi aliyrsun. Eger tsh seviyeni bilmesen ve yukselerek gebelige deval etsen sorun olurdu. Suan hersey kontrol altinda. Her ay kan verip baktir. Ihmal etme..bir de aklinda olsun dogum sonrasi benim tsh bu kez de cokkkk dustu 0.30lara. Ilac dozu fazla geldigi icin. Baktirtmayi ihmal etme..sonraki ay bu kez de 7lere cikti yine ilac dozu artti..suan sabit sukur. Ne yapalim, kuzular icin feda olsun

Canım ya çok sağol negüzel yazmışsınBir solukta okudum resmen.Doktoruma gittim dün o da senin gibi korkulacak birşeyin olmadığını daha çok yeni olduğu için kontrol altına alınca birşey olmıycak merak etme dedi ki 2 günde epey düştü çok şükür.Yalnız doktor yanlış birşey yapmışsın dedi bukadar yükselmesi bırmal değil ama gebelikte ihtiyaç artıyor zaten %30 daha fazla ilaç almak gerekiyor ilk trimestre da.Her ay gidicem bende doktora.Seninde çocuklarına Allah uzun ömürler versinKuzularımız için herşeye katlanıyoruz annelik böyle işte
Tiroid kanseriyim ben ama alıştım onunla yaşamaya 2 kez ameliyat oldum.Bebeğim olsun yeterki herşeye razıyım

Ay masallah cok sevindim guzel haber vermene. Benim 1 tane oglum var cnm. Duana oglum icin amin diyorum.

Merhaba canım benzer bir durum bended
Var 11. Haftadayiz gebeligin de tsh im 3.9 bende geç kaldım mi acaba diye düşündüm bebeklerinin sağlık durumu nasıl inşallah çok iyidir bende suan aynı endişeleri yaşıyorum ve randevu yarın beklemek çok zor

normalde kaç olması lazım tsh ın benimki 2,16 çıktı

Selam arkdaslar 6 haftalik hamileyim tsh 13 cikti bende anlamadim
Merhaba. Hepiniz 3 yil önce yazmissiniz tsh yüksek olanlar akibetiniz ne oldu?insallah bebeklerinize saglikla kavusmussunuzdur. Ben de simdi 5 haftalik hamileyim tsh degerim cok yüksek cikti. Hem de baya yüksek. Cok korkuyorum

merbaba bebeğinde bir sorun oldu mu 9 haftalık gebeyim tsh ım 22 çıktı çok yüksek çok korkuyorum şu ana kadar bana en yakın senin değerini gördüm inş. görürsün

Merhaba. Hepiniz 3 yil önce yazmissiniz tsh yüksek olanlar akibetiniz ne oldu?insallah bebeklerinize saglikla kavusmussunuzdur. Ben de simdi 5 haftalik hamileyim tsh degerim cok yüksek cikti. Hem de baya yüksek. Cok korkuyorum
kaç çıkmıltı tshın kşmse cevap yazmamış sana benim tsh ım 22 çıktı 9 haftalk ikiz gebeyim naptın bi sorun oldu mu inş. görüp cevap yazarsın doktırlar belli olmaz deyip duruyor kesin bir şey söyleyen yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…