- 26 Eylül 2016
- 506
- 610
Yok yok olmaz inşallah korkma. İnan ne bulduysa yiyen bir arkadaşım maşallah bir tosun doğurmaya hazırlanıyor.Çok iyi o zaman maşallah ben çok sağlıksız beslendin korkuyorum birşey olmaz umarım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok yok olmaz inşallah korkma. İnan ne bulduysa yiyen bir arkadaşım maşallah bir tosun doğurmaya hazırlanıyor.Çok iyi o zaman maşallah ben çok sağlıksız beslendin korkuyorum birşey olmaz umarım
Ay inşallah kuzum olmazYok yok olmaz inşallah korkma. İnan ne bulduysa yiyen bir arkadaşım maşallah bir tosun doğurmaya hazırlanıyor.
Canım seninle aynı şekilde düşünüyorum. Bugün dahiliye uzmanına gittim. Serbest T3, T4 de bakalım dedi. Onlara bakarken tekrar TSH istedi. Bu başka hastane tabii. Neyse TSH 2.71 çıkmasın mı. Ama dedik ki şuan yüksek değere de düşük değere de güvenemeyiz. Üçüncü bir hastanede yarın tekrar yaptırcam test. İnşallah yüksek olan yanlıştır. Sana da geçmiş olsun canım benim. İnşallah hepimizin de sağlıklı güzel bebişleri olur. ,Tiroid hastaligini beslenmeyle ilgisi yok. Genelde cogu kadinda bu problem varmis fakat hamilelik döneminde hormon duzeninin degismesi ve bu tarz tahlillerin zorunlu olarak yapilmasi ile ortaya cikiyor. Ben 2yil once baska problemlerimden dolayı boyle bir rahatsizligim oldugunu ogrendim. Ilk ogrendigimde 8.5 civarinda idi tsh im. Ve heray olcturmek uzere ilaca basladim. Ve ilk aydan dustu tsh.
Tsh im. Bu 2yil icerisinde degerlerim limitler icerisindeydi. Hamile kalmayi da zorlastiriyor diyorlar. Cok sukur boyle bir sikinti yasamadim. Hamile kalmadan once limitler icinde olan degerim hamile oldugumu ogrendigim teste 4.7 cikti. Ama ilk gittigim doktor tsh serbest t4 ve serbest t3 hepsini birlikte degerlendirip kullandigim eutrx 50 ye devam etmemi soyledi. 20gun sonra tekrar test yaptirdim ve degerim hala 4.7idi.baska bir kadin dogum uzmanina gittim. O ban dahiliye ye yonlendirdi. Ilacimin dozunu 75 olarak ayarladi. Heray gidecegim bu sekilde az gelirse artarak devam edecek.
Uzun uzun yazmamdaki sebep yemek ve icmekle tedavi edilecek birsey olmadigi veriilen ilacinda sentetik tiroid hormonu oldugu ve Ilac olarak almanin disinda duzelmesinin sadece hormonal dengenin degisiminden kaynakli oldugudur.cunku Ben bu ilaci tiroid bezim yeterli miktar da salgilamadigi icin omur boyu kullanacagim. Tavsiyem varsa endokrin yoksa da dahiliye uzmanina konuyla ilgili danismaniz.ilacla cok kisa surede ayarlaniyor. Cok gecmis olsun. Allah hepimize saglikli sihhatli bebisler nasip etsin.
Sağlık ocaklarında sonuç geç çıkıyor. Ben ilçede oturuyorum. İl hastanesine gönderiyorlar toplu olarak. Ben kendim il'e gidicem o yüzden. İnşallah bugünkü doğrudur. Rabbim yüzümüze baksın inşallah.Saglik ocaginda da yaptirabilirsin.hem sen de emin olmus olursun tatlim. Dusuk cikmasina sevindim cok sukur.