Gebelikte toxoplazma

deli_yagmur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
198
162
123
Merhaba arkadaşlar 7 haftalik hamileyim dün yaptırdığım teste toxoplazma pozitif çıktı doktor buna hamilelikte önce yakalandı isem çocuğa bir zararı olmadığını fakat hamile iken yakalandiysam çocuğun beyin kal ve gözüne zarar verebileceğini söyledi
Şimdi bir test daha verdi oda önceden mi yoksa yeni mi bu hastalığı kaptigimi belirleyecek
Bu test sonuçlanana kadar antibiyotik tedavisi vermedi doktor
Başına bole bir hastalık gelen arkadaşlar yardimci olabilir mi siz antibiyotik tedavisine ne zaman başladınız.

Son düzenleme:
benim sonuçlarım da bugün çıktı. yarın görüşücem doktorla.
Anti toxo.IgG <5.00
Anti toxo.IgM 0.034

bi yerde ikisi de negatif demiş ama anlamadım

Merhaba arkadaşlar 7 haftalik hamileyim dün yaptırdığım teste toxoplazma pozitif çıktı doktor buna hamilelikte önce yakalandı isem çocuğa bir zararı olmadığını fakat hamile iken yakalandiysam çocuğun beyin kal ve gözüne zarar verebileceğini söyledi
Şimdi bir test daha verdi oda önceden mi yoksa yeni mi bu hastalığı kaptigimi belirleyecek
Başına bole bir hastalık gelen arkadaşlar yardimci olabilir mi siz antibiyotik tedavisine ne zaman başladınız.

evde kediniz var mı eğer öyleyse ona da test yaptırmanız faydalı olur

benim de negatif çıktı doktorum köpeğini gönder dedi. üşenmedim veterinerlik fakültesine gittim parazitoloji bölüm başkanıyla görüştüm. kadın güldü bana. köpekler toxoplazma bulaştıramazlar dedi.
kedilerin de sadece dışkısı riskliymiş. o nedenle kedisi olup negatif olanlar tuvalet temizliğini yapmamalıymış. evde kedinin olması toxoplazma bulaşacağı anlamına gelmezmiş. jinekologlara da salladı baya bi :)
Siz öncelikle çiğ köfte yemeyin ve sirkede bekletilmemiş yeşillikleri yemeyin dedi.

Back