Gebelikte toksoplazma geçirenler

clover32

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2020
262
242
33
32
Merhaba 9 haftalık hamileyim geçen hafta verdiğim rutin testlerde toksoplazma igg değerim 17 igm değerim 8 çıktı yani ikisi de pozitif. Testi farklı yerlerde de tekrarlattım ve aynı sonucu aldım. Avidite çalışılıyor henüz sonucu çıkmadı.
Buradan gördüğüm kadarıyla igm değerleri hep sınırda yüksek ve igg değerleri çok yüksek. Benimkiler bunun tam tersi olunca hastalığı aktif olarak geçirdiğime dair inancım kuvvetleniyor ve çok üzülüyorum.
Değerleri bu şekilde olup aviditede problem çıkmayan oldu mu? Günlerdir kafayı yemek üzereyim

Aynı sorunu bende yaşıyorum sonuçlarınız nasıl çıktı acaba

Aynı sorunu bende yaşıyorum sonuçlarınız nasıl çıktı acaba
Merhaba, ben su anda 13. Haftandayim cvs yaptirdim cok sukur bebege gecmemis. Antibiyotik kullanmaya devam ediyorum, sanirim 9 ay surecek, 2 kere detayli ultrason yaptiracagim.
Cok zor bir surec ozellikle beklemek. Ben 18. Haftaya kadar amniyosentezi bekleyemedim doktorun bu onerisini degerlendirdim sonuclar hemen cikti. Varsa sansiniz perinatologa gidin iciniz rahatlar

Avitide testini bekliyorum ama sürekli aklımda ağlıyorum korkuyorum bişey olmasından doktor dedi belki daha öncesinde geçirmişssindir bu test ortaya çıkaracak herşeyi bekliyorum şimdilik

Avitide testini bekliyorum ama sürekli aklımda ağlıyorum korkuyorum bişey olmasından doktor dedi belki daha öncesinde geçirmişssindir bu test ortaya çıkaracak herşeyi bekliyorum şimdilik
Tabi once de gecirmis olabilirsiniz. Igg igm degerleriniz kacti

Peki testin sonucu kaç güne çıkar siz yaptırmışmıydınız
Benim test verdigim merkezin birinde ayni gun cikti. Digerinde 4 gun sonra cikmisti. Avidite sadece pts persembe calisiyoruz demislerdi.
Icinizi karartmayin dusuk aviditeli bile olsaniz bebege gecmemis olma ihtimali yuksek. Ama insallah yuksek cikar da devaminda yapilmasi gerekenleri yaptirmak zorunda olmazsiniz-amniyosentez, cvs, antibiyotik kullanimi vs.

İnşallah bebeğimi 1.5 yıl boyunca bekledim Rabbim hiç ummadığım anda nasip etti inşallah sağ salim kucağımıza alırız hep birlikte inşallah

Eklentiler

• IMG_20220420_142349.jpg
    49,8 KB · Görüntüleme: 268
Benimde şuan başımdan kaynar sular döküldü ne yapmalıyım bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…