• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte su azalması...

denizciii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
26
Yer
İstanbul
İyi günler kızlar bugun doktoruma gıttım 24 haftalık gebeyım doktor suyun azalmıs normale gore dedı ama bebegın gelısımı normal 700 gr olmus. Cok su ıc soluna yat 1 hafta sonra gel takıbe almalıyız gebelıgını dedı boyle olan var mı aranızda ne yapmamı onerıyorsunuz cok korkuyorum bebegıme bırsey olcak dıye...

İyi günler kızlar bugun doktoruma gıttım 24 haftalık gebeyım doktor suyun azalmıs normale gore dedı ama bebegın gelısımı normal 700 gr olmus. Cok su ıc soluna yat 1 hafta sonra gel takıbe almalıyız gebelıgını dedı boyle olan var mı aranızda ne yapmamı onerıyorsunuz cok korkuyorum bebegıme bırsey olcak dıye...

korkacak hiçbirşey yok. merak etme. benim hamileliğimde de 18 haftadan doğuma kadar neredeyse her hafta suyum geldi. doktorun dediği gibi bol su iç, sürekli dinlen ve fazla yorma kendini. ben de öyle yaptım. kızım çok sağlıklı olarak 4500 gr doğdu ve şimdi 7 yaşında ve hala çok sağlıklı :))

Cevap yazdıgınız ıcın cok tesekkur ederım doktordan geldıgımden belı ıcım ıcımı yıyor cok korkuyorum sızın yazdıklarınızı okuyunca rahatladım bıraz su 1 hafta gecmek bılmez bı an once ıyı seyler duymak ıstıyorum doktorumdan

Korkma canim hicbisi olmaz doktorunun dedigini yap benim ilk gebeligimdede yasadim 1hafta sonra gittim normale donmemmisti serum takviyesi yaprilar onunla duzeldi kizim gayet saglikli geldi dunyaya sukurler olsun.. son haftalarda olursa risk oluyo bu haftalarda onune geciyorlar serumla falan korkma..

Hiic korkma Allahın izniyle birşey olmaz.
En yakın arkadaşımın da çok azdı sürekli suyu geliyordu ve bu durum yaklaşık 5-6. Haftadan beri sürdü. Bebisini normal zamandan bir yada iki hafta önce aldılar tehlike olmasın diye çünkü artık bebek beslenmiyormuş. Normalden bir iki cm kısa ve kilosu da üç kiloya yakın. Çok şükür sağlığında hiic sorun yok. Boy kilo da zamanla normale döner. Doktorun takipte olur zaten. Dediği gibi bol su iç

Umarım kötü bırsey olmaz tehlıkelı bı durum olsa doktorum uyarırdı benı heralde ıcım ıcıme sıgmıyor ALLAHIM tum hamılelere yardım etsın saglıklı sıhhatlı bebeklerını kucaklarına almayı nasıp etsın...

Bu arada 5-6. hafta değil aydan beri sürdü olacakkkk :1:

merhaba bende 24.haftayım doktor suyun sınırda olduğunu söledi daha fazla su tüketmemi söledi.bende dünden beri kötüyüm çok korkıyprum rabbim yavrularımızı bize bağışlasın.
sizin durum ne oldu kontrole gittiğinizde doktor ne dedi??

denizciii ne yaptınız son durumunuz nedir?bendede öle bir sorun var bol bol su içiyorum.
kimse cevap vermio soruma karşılaşanlar ne yaptı ne tti çok moralim bozuk

su an 37 haftalik hamileyim. gecen hafta medical park fatih'e rukiye hanim'a kontrole gittik. nst cektirip hersey yolunda mi baktiracaktik. normalde dogumumu yaptiracagim doktor dogum iznindeydi ve donmesi gereken tarihte donemeyecegini ogrendigimiz icin yeni doktor arayisindaydik. bunu da kendisine soyledik gidince tabi. sanirim yeni gelmis medical park fatih'e ve yillik hedefleri var (!) bize kontroller sirasinda suyun azaldigini, gelisim geriligi oldugunu ve bebegin kafasinin cok asagida oldugunu soyledi. doppler'e yolladi, 2 kere daha nst cektirdi. gunun sonunda beni acil sezeryana almalari gerekebilecegi sonucuna ulastigini soyledi. yarin gel dedi, ama bugun 2 saat boyunca her 15 dakikada bir 25oml su ic ve su icmeye bu iki saatlik kur disinda yarinki kontrole kadar devam et bakalim bebegin suyu artacak mi dedi. ertesi gun nst cektirdik ve yine ultrasonla suyuma bakti. biraz daha iyi ama yeterli suyumun hala olmadigini, bebegin kilosunun az oldugunu soyledi. (not: su az olunca bebegin goruntusu cok net olmadigindan az cikabiliyormus, bu da bebek sahiden kucukse kuveze girebilecegi anlamina geliyormus. icerde kalir da suyu az da olsa dogum haftasina kadar idare etse bebegin zaten yeterli beslenemedigi icin cok da kilo almayacagini diger taraftan da icerde eger toksik bir ortam varsa bebege ciddi zarar verebilecegini soyledi) sonra pazartesi de gel; eger yine suyun azsa o zaman sezeryana alacagiz, valizlerinle hazirlikli burda ol dedi. pazartesi icin tabii ki daha tecrubeli bi doktor bulmak icin elimizden geleni yaptik. medipol mega'da suna hanim var, bilen bilir epey yogun biri. araya dogum iznini uzatan doktorumuzu soktuk ve pazartesiye randevu kopardik! iyiki de koparmisiz.. yanimizda medical park fatih hastanesinde cektirdigimiz nst'leri ve doppler raporunu goturduk. doppler raporunda 5,5cm gozuken bebegin suyunu hoca 13cm olctu! birimlerde hata olabilir, simdi rapora bakamiyorum ama rakamlarda hata yok. hoca suyu gayet iyi kilosuda normal haftasinda dedi. ustelik 3 nst'nin hepsi de iyi bu kadar nst yaptirmana gerek yokmus dedi. sancim ve baska bir sikintim olmadigi halde beni sezeryana almak istedi. bu arada bu benim 2. bebegim ve ilkinde bu tarz hicbir sikinti yasamadim. 39. hafta dogurmustum. sonuc olarak sunu soyleyecegim: bir degil 2, 3 hatta daha cok doktora basvurmak ve fikirlerini almak gerekiyor. kimileri sezeryani kapma derdiyle mi nedendir bilinmez sizi panikletip yanlis karar verdirebiliyorlar. ben komsumuz capa'da prof olan ahmet buyukoren'in de fikrini aldim mesela. elbette burda yazdigim tum ayrintilar benim hamileligime ozgu durumlar. ama farkli doktorlara gitmeli ve konuya odaklanip arastirip sorularla farkli gorusleri degerlendirmeliyiz dogum yapmayi planladigimiz doktorla birlikte. bu yuzden bunlari aktarmak istedim. belki medical park'ta sahiden suyum azalmisti, belki ordaki doktor pazartesi gittiginde suyumun arttigini soyleyecek ve beni geri yollayip ileri bir tarihte kontrole cagiracakti bilmiyorum. ama bildigim birsey var bize panik yaptirdi, 2 gunu nasil gecirdim bilmiyorum! gaz sancilarimi dogum sancisi sandim ve zaten az olan uykularim sifir cekti... pazartesi bizi sakinlestiren (hesaplanma seklini ekranda bize gosterip tek tek su hesabini beraber yapan) suna hanim ile yine normalime dondum ve eskisi gibi hicbir sikayetim kalmadi. adeta 37 hafta daha bebegimi karnimda tasiyabilir gibi saglikli hissettim. pazartesi kontrolumuz var tekrar. suna hanim 1 hafta sonra gelin demisti. 38.haftada bebegi aliriz diye planliyorum bi terslik yok diye eklemisti. pazartesi 38. haftaya girmis olacgiz ve sezeryan gunumuzu ogrenecegiz. insallah saglikla kucagimiza aliriz guzel kizimizi :):KK200:
bu arada ahmet hoca da 36. haftanin cok erken oldugunu soyledi. suyum gelir; kanamam olur, bebegin hareketlerini hissetmez yada farkli bir saglik sorunum olursa hastaneye gitmemi yoksa beklememi soyledi. dogrusu benim icimden gecen de buydu. cunku okudugum dogum surecini anlatan tum kitaplarda ve makalelerde vucudun akilli bir mekanizma oldugunu ve eger bebek yada anne zarar gorecekse bu sinyallerden biri yada birkacini verip dogum olayini baslatacagi yaziyordu -istisnalar haric. istisna oldugumu hic dusunmedim, ilk dogumum da bunda en iyi referans oldu. o yuzden farkli bir doktor fikri alarak dogru bir karar aldim.
iste boyle...

merheba.ben 24 haftamdayim.suyunun az oldugunu söyledi doktor.doppler sinirda dedi.doktordan geldigim günden beri hissetmiyorum hareketlerini.lüften sizlerden atlatan oldumu bu durumu?

guilherme guilherme inşaAllah görüp cevap verirsin cnm aynı hafta da aynı şeyi yaşadık naptin atl attın mı hayırlısı ile sen bana boraz olsun umut olursun.Bizde biraz gelişim geriliği de oluştu

Merhaba su gelişi olup doğum yapmış olduğunuzu duydum nasıl ilerlettiniz

Benimde şu
korkacak hiçbirşey yok. merak etme. benim hamileliğimde de 18 haftadan doğuma kadar neredeyse her hafta suyum geldi. doktorun dediği gibi bol su iç, sürekli dinlen ve fazla yorma kendini. ben de öyle yaptım. kızım çok sağlıklı olarak 4500 gr doğdu ve şimdi 7 yaşında ve hala çok sağlıklı :))
İyi günler çok uzun süre olmuş ama süreciniz nasıldı bilgi verirmisiniz. Benimde 20. Haftamdan beri suyum sızıyor Bi azalıyor Bi iyi şuan 31. Haftamdayim çok endişeliyim

Hiic korkma Allahın izniyle birşey olmaz.
En yakın arkadaşımın da çok azdı sürekli suyu geliyordu ve bu durum yaklaşık 5-6. Haftadan beri sürdü. Bebisini normal zamandan bir yada iki hafta önce aldılar tehlike olmasın diye çünkü artık bebek beslenmiyormuş. Normalden bir iki cm kısa ve kilosu da üç kiloya yakın. Çok şükür sağlığında hiic sorun yok. Boy kilo da zamanla normale döner. Doktorun takipte olur zaten. Dediği gibi bol su iç
Hayırlı günler arkadasinizin sureci nasıldı acaba benimde suyum geliyo da

Back