Gebelikte Sigara kullanan Anne Adayları Buraya..

kukuriku

♥ Herşey HAK'tan..♥
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2011
329
11
Maalesef bırakamadım biliyorum çok kötü bir anneyim :KK43:
20 haftalık gebeyim.Allah kısmet ederse 21 Aralık doğum tarihimiz..
Çok yakın bir arkadaşım da hamileliği boyunca bırakamamıştı Allah'a şükür sorunsuz doğum yaptı ve bebektede sorun çıkmadı hiç..
Umarım bizimde bir sorunumuz çıkmaz ..

Allah bana ve tüm bırakamayan hamişlere bir an evvel yardım etsin :KK43:En Büyük KK

Merhaba,
Allah kolaylık versin, ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ben de sıkı bir tiryakiyim ve hamileliğimin başından beri çok az da olsa içiyorum.
Bir tavsiye: Geçenlerde National Geographic'in 'Anne karnında yaşamın öyküsü' adlı belgeselini izledim. Orada annenin yaptıklarından bebeğin nasıl etkilendiğini çok gerçekçi bir şekilde anlatıyor. Açıkçası ben etkilendim ve şimdi her sigara yakışımda daha çok vicdan azabı çekiyorum ve bu yüzden de iyice azalttım. Kesinlikle tavsiye ederim. Galiba dvd'si satılıyor belgeselin, büyük kitapçılarda veya internette bulabilirsin.

Allah yardımcın olsun

Merhaba,
Allah kolaylık versin, ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ben de sıkı bir tiryakiyim ve hamileliğimin başından beri çok az da olsa içiyorum.
Bir tavsiye: Geçenlerde National Geographic'in 'Anne karnında yaşamın öyküsü' adlı belgeselini izledim. Orada annenin yaptıklarından bebeğin nasıl etkilendiğini çok gerçekçi bir şekilde anlatıyor. Açıkçası ben etkilendim ve şimdi her sigara yakışımda daha çok vicdan azabı çekiyorum ve bu yüzden de iyice azalttım. Kesinlikle tavsiye ederim. Galiba dvd'si satılıyor belgeselin, büyük kitapçılarda veya internette bulabilirsin.

Allah yardımcın olsun

aynı belgeseli ilk hamile olduğumu öğrendiğimde bende izlemiştim.plesentanın sigara,alkol vb.zararlı maddeleri tolere edemediğini gayet etkileyici bir şekilde anlatmışttı.konu sahibi arkadaşım izlemeni tavsiye ederim

ben ilk hamileliğimde planlı bi gebelik olduğu için hamile kalmadan öce bırakmış ve ağzıma sürmemiştim,fakat ikincisi süpriz oldu ve sigara içerken kalmıştım ve pat diye bırakamadım...ta ki bu durum hakkında araştırma yaparken bi temsili resim görene kadar.resimde anne sigara içiyordu ve karnındaki bebeğin ağzına sokulmuş bi egzos borusu vardı ve çırpınıyordu... :KK43: o kadar ağladımki hemen bıraktım ,bunu ona nasıl yapabildim diye.ve o doğa kadar ızdırap çektim ,vicdan azabını söylemiyorum bile.sigaranın zararları rutin gebelik testleriyle ortaya çıkmaz.doğuncada hemen çıkmaz ama ilerde astım,bronşit,nefes darlığı vs vs Allah esirgesin.her ne kadar 3 taneyi geçmese (oda hamileliğimi öğrendikten kısa bi süre devam ettim) çok pişmanım.sizde pişman olmadan bırakın.kızım sağlıklı dünyaya geldi elhamdülillah ama şimdi basit bi öksürüğünde bile içim yanıyo acabamı diye....

kendinize bunu yaşatmayın ve o resmi gözünüzde canlandırın lütfen.bulursam paylaşırım

kesinlikle dogru...
ama bende bırakamadım..3 tanede olsa içtim neden benim karşıma böle videolar böle resimler çıkmadı:KK43:
çok hassasım bebeğime karşı.ama yinede içtim halada içiyorum. :KK50: :KK59:

insan bunu bebeğine nasıl yapabilir aklım almıyo...içinde 99 çeşit zehir olan (fare zehri vs)bi maddeyi çocuğuna nasıl içirir..bırakamıcak olsam ben bırakamazdım 12 yıl sigara tiryakisiydim..öle böle değil iyi içerdim ..hele muhabbet mi var 2 paket bana mısın demezdi..ama ne zamanki gebelik düşündüm hemen bıraktım ..bir daha da ağzıma almadım..lütfen yapmayın onlar masum ve bunu haketmiyolar :KK43:

bi arkadaşım gebelik boyunca içti içti içtiii....bebek doğdu astımlı ve beyninde problem...için anneler için..nasıl olsa o yavrucak 'annecim içme beni öldürüyorsun' diyemiyor.annesi bunu yaparsa evladına başkaları neler yapmaz.içmeye devam..bişey olmadı dersiniz doğunca.hem bebeğiniz de alışır şimdiden..

bi arkadaşım gebelik boyunca içti içti içtiii....bebek doğdu astımlı ve beyninde problem...için anneler için..nasıl olsa o yavrucak 'annecim içme beni öldürüyorsun' diyemiyor.annesi bunu yaparsa evladına başkaları neler yapmaz.içmeye devam..bişey olmadı dersiniz doğunca.hem bebeğiniz de alışır şimdiden..

gebeyken sigara icmek gercekten cok kötü cok feci birsey ama bir o kadarda gebe kadin ve cocugu icin kötü olan stress..sigara tiryakisinin sigara icememe stresi. bazi doktorlar sadece ve sadece stress olmasin die bir iki tanesine izin veriyor.bende sigara tiryakisiyim. her hamile kadinin bulundugu durum aile sartlar vs hepsi cok farkli..ilk 3 ayimi cok zor gecirdim. bana destek olan yoktu cevremde ..esimde destek olmadi ilk 3 ay. ailem zaten yanimda yoktu.yurt disinda yasiyorum o zamanlar sigara ictim ama normalde ictigimden cok daha az ve yakip hemen söndürmek gibi. sonra esim ben normale döndük. esim sorunlu bir aileden gelyior anlatsam buralara sigmaz. onun icin bebek sahibi olmak cok zordu ama bunu kendi icinde hesapladi cözdü ve kabullendi ..simdi benden daha fazla düsünüyor..neyse ilk 3 aydan sonra hic icmedim..ve hic aklimada gelmedi. eksikligini hissetmedim bile. taki ailemin yanina gittigimde annemin rahatsizligi ve benim ablaciklarimla sürtüsmem kendimi tekrar yalniz hissedip bosluga düsmeme sebep olana kadar..bir paket sigara aldim eve geldigimde bunu gunlere böldüm az ve kisa kisa ictim.. iyimi yaptim hayir tabiki ama stress varya stress hicbirsey onun kadar zarar vermez insana..bu acilan forumda birakamiyorum icmeye devam ediyorum diyen anne adaylarina kizamiyorum ama lütfen bebeklerimiz hep aklimizda olsun onlari saglikli bir sekilde dünyaya getirmek bizim en önemli vazifemiz arada kacamak olacaksa hic olmasin daha iyi ama bunu yok denecek kadar az seviyeye indirmek ..ben cok basaramiyorum ama stressten uzak durmak..

hamile kalmadan önce bırakmaya çalışmak daha doğru olur..
insanlar başlarına çok ciddi bir sağlık sorunu geldiğinde bırakabiliyor bunu.ama bi gebeliğin gelişmeside aynı şekilde bıçak gibi kestirtmeli..
düşünsene bebeğin senin kanındaki oksijeni çekiyor,ve bunu çekerken zorlanıyor.. -ki kalp atışları normal bir insandan çok daha fazla..
ama sigarayı yaktığın zaman senin kanındaki oksijenin azalıyor.. ve bebek sende azalan bu oksijeni kanından alabilmek için çaba sarfediyor..
dahada sıkıntıya giriyor.. canınızda bir can daha taşıyorsunuz,bunu ona yapmayın

ne olursa olsun ağıza sürülmemeli.sadece hamileyken de değil hiçbi zaman.ama ortada bi bebeğin ömür boyunca karşılaşabileceği bir takım hastalıklara sebep olmak var ve sadece keyif için.bu çok derin düşünülmeli

slm kızlar bende 10 yıldır sıkı tiryakicilerdendim yani bazen yarım bazen 1 paket biterdi :KK43:( hamile kalsam nasıl bırakıcam diyodum 3 gündür hamile olduğumu öğrendim ve ağzıma sürmedim ona bunu yapamam karnımda gelişememesini göze alamam..çok zor bırakmak aklıma geliyo içen birini görünce içim gidiyo ama dayanmalıyız allah sabrını veriyo bence kızlar...fındık fıstık bişeyler yiyorum hep öyle öyle geçiştirelim..ben en çok üzüldüğümde geridiğimde sigara yakardım evde bulsam 1 tane içsem bari diyorum bazen eşim demediğini bırakmıyo zaten...allahım inşallah dayanma gücünü verir..

sigara ve hamilelik..birbirine en uzak olması gereken iki şey bence.ama hamileyken sigara içen birlerinin olduğunu görmek çok üzücü.ben içen kişilere değilde bebeklerine çok üzülüyorum.yazık günah..tiryakiyim,bırakamam sözünede asla inanmıyorum.eğer bir evlat sahibi olmayı istiyorsanız yapamayacağınız şey yoktur onun için..eğer gerçek bir anneyseniz olmazları bile oldurursunuz..heleki sigara gibi basit birşeyden kurtulmak bu kadar zor olmamalı..eğer strese giriyorsanız bir arkadaş söylemiş,başka şeyler yiyin için..bu kadar mı zor yani?ben tüp bebekle kavuştum yavrularıma,onlar için ne çileler çektim,nelerle boğuştum..ne streslere girdim de yine sigara aklımın ucuna gelmedi.kusura bakmayın ama yaptığınız bencillikten başka birşey değil!siz içmeye devam edin,yavrunuzuda zehirlemeye.

sigara içenler oruç tutabiliyorlarsa, hamileliklerinde de bırakabilirler,en azından ara verebilirler diye düşünüyorum.
yazık günah bebeklerinize:KK50:

Maalesef bırakamadım biliyorum çok kötü bir anneyim :KK43:
20 haftalık gebeyim.Allah kısmet ederse 21 Aralık doğum tarihimiz..
Çok yakın bir arkadaşım da hamileliği boyunca bırakamamıştı Allah'a şükür sorunsuz doğum yaptı ve bebektede sorun çıkmadı hiç..
Umarım bizimde bir sorunumuz çıkmaz ..

Allah bana ve tüm bırakamayan hamişlere bir an evvel yardım etsin :KK43:En Büyük KK

canım sigaranın her bünyeye etkisi farkılıdır
kimi yıllarca sigara içer yaşlılıktan ölür, kimi 40 ında kanser olur kiminin bacağı kesilir..
bu yüzden başkasıyla kıyaslama kendini.

ayrıca hamilelikte sigara en çok bebeğin zekasını etkiliyo, anlaşılır düzeyde bi gerilik olmuyo
tabi ama daha zeki olacakken engel oluyosun buna

durumun bilincinde olmana rağmen içiyosun o yüzden daha sorumlu olursun
allah sorar inan.

yanlış anlama sigara içen biriyim.. ama içmemek kafada bitiyo sadece. kesin karar vermen yeterli
yapabilecek miyim acaba deme.

canım sigaranın her bünyeye etkisi farkılıdır
kimi yıllarca sigara içer yaşlılıktan ölür, kimi 40 ında kanser olur kiminin bacağı kesilir..
Bu yüzden başkasıyla kıyaslama kendini.

Ayrıca hamilelikte sigara en çok bebeğin zekasını etkiliyo, anlaşılır düzeyde bi gerilik olmuyo
tabi ama daha zeki olacakken engel oluyosun buna

durumun bilincinde olmana rağmen içiyosun o yüzden daha sorumlu olursun
allah sorar inan.

Yanlış anlama sigara içen biriyim.. Ama içmemek kafada bitiyo sadece. Kesin karar vermen yeterli
yapabilecek miyim acaba deme.

en azından azaltmakla baslıcam napım :KK43::KK58:

[SUB][/SUB]
sigara ve hamilelik..birbirine en uzak olması gereken iki şey bence.ama hamileyken sigara içen birlerinin olduğunu görmek çok üzücü.ben içen kişilere değilde bebeklerine çok üzülüyorum.yazık günah..tiryakiyim,bırakamam sözünede asla inanmıyorum.eğer bir evlat sahibi olmayı istiyorsanız yapamayacağınız şey yoktur onun için..eğer gerçek bir anneyseniz olmazları bile oldurursunuz..heleki sigara gibi basit birşeyden kurtulmak bu kadar zor olmamalı..eğer strese giriyorsanız bir arkadaş söylemiş,başka şeyler yiyin için..bu kadar mı zor yani?ben tüp bebekle kavuştum yavrularıma,onlar için ne çileler çektim,nelerle boğuştum..ne streslere girdim de yine sigara aklımın ucuna gelmedi.kusura bakmayın ama yaptığınız bencillikten başka birşey değil!siz içmeye devam edin,yavrunuzuda zehirlemeye.

'bencil' diye nitelendiremezsiniz.siz kimsiniz ki bencillik diyebiliyosunuz..iyi bişey yaptığımı savunmuyorum farkındaysanız
size dua ediyorum sadeceee.....

X