• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte sert ve gergin karın

ssver

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2022
948
1.280
43
Merhaba hanımlar. Hamilelikten önce de bir deri bir kemiktim ve ne kadar istesem de hiçbir zaman yumuşak bir yapım olmadı. Şimdi 21 haftalık gebeyim. Bir hafta önce grip oldum ve asla vermemem gerektiği hâlde kilo verdim. O yüzden 3 gündür yemeğe çullandım ve biraz toparladım. Ama aklımı kurcalayan bir şey var. Gebelik boyunca karnım hiç yumuşak değildi ama iki günde yarım kilo alınca iyice balona döndü. Bayağı sert ve gergin. Kasılmalardan bahsetmiyorun karnın kendisi gergin ve hatta derim çatlayacak gibi hissediyorum. Ablam gebelik boyunca benim de karnım yumuşak değildi dedi. Yine de merak ediyorum acaba normal mi? Sizin karnınız sert mi yoksa yumuşak mı?

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar. Hamilelikten önce de bir deri bir kemiktim ve ne kadar istesem de hiçbir zaman yumuşak bir yapım olmadı. Şimdi 21 haftalık gebeyim. Bir hafta önce grip oldum ve asla vermemem gerektiği hâlde kilo verdim. O yüzden 3 gündür yemeğe çullandım ve biraz toparladım. Ama aklımı kurcalayan bir şey var. Gebelik boyunca karnım hiç yumuşak değildi am iki günde yarım kilo alınca iyice balona döndü. Bayağı sert ve gergin. Kasılmalardan bahsetmiyorun karnın kendisi gergin ve hatta derim çatlayacak gibi hissediyorum. Ablam gebelik boyunca benim de karnım yumuşak değildi dedi. Yine de merak ediyorum acaba normal mi? Sizin karnınız sert mi yoksa yumuşak mı?
Bazen sert bazen yumuşak olur. Bebek direndiği zaman gerilir şu an küçük ama :) ödem veya gaz vs olabilir

bende 20 haftalık hamileyim. benimde öyle bu aralar. aşırı gergin ama korkmayın bu korkulacak bir durum değil bebişin duruşu da etkiliyor

aslında beni sağlıkocağındaki ebe korkuttu ama ben de öyleyim diyen çok oldu inşallah sağlıkla taşırız bebişleri
ya bir şey demek istemiyorum ama demem lazım. lütfen şu sağlık ocağındakileri çok ciddiye almayın. he deyip geçin. kendi doktorunuzu duyun sadece. hiç kendinizi üzüp strese sokmayın

Back