• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte şeker yüklemesi ve tetanoz aşısı yaptıracak mısınız?

womanme

Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2024
112
-107
13
32
Ben 20 haftalık hamileyim. Bunların ikisini de yaptırmayı düşünmüyorum. Özellikle şeker yükleme testini. Gebelik şekeri olup olmadığını anlamanın başka yolu yok mu? Şeker yüklemesinin zararlı olduğuna inanıyorum ve sıcak bakamıyorum. Canan Karatay ve Ümit Aktaş da bu konuda çok kesin ve net konuşuyor kesinlikle yaptırmayın diyorlar. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Peki normal beslenme düzeninde sıfır şeker mi besleniyosun o yüzden mi yaptırmak istemiyosun? 1 teneke kutu meyve suyu yani altı üstü ve 2 baklava dilimine eş glikoz içeriyor. Zararlı bi şey olduğunu düşünmüyorum

Peki normal beslenme düzeninde sıfır şeker mi besleniyosun o yüzden mi yaptırmak istemiyosun? 1 teneke kutu meyve suyu yani altı üstü ve 2 baklava dilimine eş glikoz içeriyor. Zararlı bi şey olduğunu düşünmüyorum
Saf glikoz ve baklava aynı şey mi? Öyleyse baklava yiyip gidelim teste😊tabi ki aynı şey değil.

Ben 20 haftalık hamileyim. Bunların ikisini de yaptırmayı düşünmüyorum. Özellikle şeker yükleme testini. Gebelik şekeri olup olmadığını anlamanın başka yolu yok mu? Şeker yüklemesinin zararlı olduğuna inanıyorum ve sıcak bakamıyorum. Canan Karatay ve Ümit Aktaş da bu konuda çok kesin ve net konuşuyor kesinlikle yaptırmayın diyorlar. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Şu an oğlum 4 yaşında bemde canan Karatay dinlediğim için şeker yüklemesi yaptırmadım sizde yaptırmayın başka yoluda var elbette ama tetanoz aşısı hatırlamıyorum Almanya’dayım belki oldum ama bende yeni öğrendim hamileyken aşıda zararlı diye yaptırmayın diyorum sıvı alıp test yapıyorlar onuda yaptırmadım down sendromu varmı diye falan sağlıcakla kalın

Ben yaptırmayacağım. Sıfır şeker tüketiyorum hamileliğimin başından beri. Sağlık ocağında açlık tokluk şekerine baktıralım dedi doktorum
Çok riskli çıkarsa o zaman yaptırırım

Şu an oğlum 4 yaşında bemde canan Karatay dinlediğim için şeker yüklemesi yaptırmadım sizde yaptırmayın başka yoluda var elbette ama tetanoz aşısı hatırlamıyorum Almanya’dayım belki oldum ama bende yeni öğrendim hamileyken aşıda zararlı diye yaptırmayın diyorum sıvı alıp test yapıyorlar onuda yaptırmadım down sendromu varmı diye falan sağlıcakla kalın
Evet ikili testi ben de yaptırmadım. Şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorum ama bir yandan da korkuyorum ya gebelik şekeri varsa anlamazsam diye. İnşallah bir şey olmaz.

Ben yaptırmayacağım. Sıfır şeker tüketiyorum hamileliğimin başından beri. Sağlık ocağında açlık tokluk şekerine baktıralım dedi doktorum
Çok riskli çıkarsa o zaman yaptırırım
O yeterli oluyor muymuş? Açlık tokluk şekerine bakılması yani

Ben şunu merak ediyorum. Şeker yüklemesini neden gebeliğin başında yapmıyorlar? Gebelik şekeri varsa başında belli olması gerekmez mi. Ortalarında yapma sebebi nedir?

Evet ikili testi ben de yaptırmadım. Şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorum ama bir yandan da korkuyorum ya gebelik şekeri varsa anlamazsam diye. İnşallah bir şey olmaz.
Canan Karatay dinle başka yöntemlerini videosunda anlatıyor

Önce açlık tokluk yapılacak sonra 1 hafta kendim değerime bakıcam aletini alıp. Duruma göre çok gerekli olursa yükleme yapılacak. Ama her doktor farklı şeyler söylüyor o yüzden sen neye güveniyorsan öyle yap

Ben seker yüklemesi yaptırmadım.
Fakat doktorum bana şeker aleti aldırdı. Bir hafta açlık ve 2 saat tokluk testi yaptırdı.
Sorun olmadığını tespit ettik.

Yaptırmayacağım deyip işin içinden çıkamazsınız.
Ya şeker aleti alıp bakacaksınız bir hafta ya da şeker yüklemesi yaptıracaksınız.

Tetenoz aşısı da demir ve paslı bir iş yapmıyor iseniz gerek yok. Saglik ocağında ki hemsireye yaptırmak istemistim, demir ve pas icinde bir iş mi yapıyorsun demişti…

meslekten men edilme davaları olan 2 doktorun ( doktorlukları tartışılır ) söylediğine bakarak yaptırmam yaptırmayacağım demekte mantıklı gelmiyor. özellikle adına site bile açılmış kadının hala dediklerini takip ediyor musunuz ? Karatay Mağdurları

Sizler ne düşünüyorsunuz?
Kararınızı verip uyguluyorsunuz doktorunuzun ne düşündüğü önemli.
Bizim ne düşündüğümüzün size herhangi bir katkısı olacağını sanmıyorum zaten karar vermişsiniz. Sorduğunuz için yine de yazacağım:

Ben doktoruma güvenip ikisini de yaptırdım, yine olsa yine yaptırırım.
tetanoz aşımın koruyuculuğu bitince yine gidip aşımı olacağım. Önlem her şeydir.
“Doğum da doğal, ölüm de doğal, hastalık da doğal biz bunların hepsine müdahale ediyoruz, sezeryanla kordonu düğüm olmuş bir bebeği kurtardım, gebelik oluşmayan çiftlere müdahale ediyoruz gebelik oluşmasını sağlıyoruz, hastalıklara müdahale ediyoruz insanları ölümün kıyısından kurtarıyoruz böyle böyle ömürleri uzatıyoruz” dedi dün doktorun biri, ne kadar doğru.
Önleyici tıp çok hafife alınmaya başladı, insanlar basit önlemleri göz ardı edip korunduklarını düşünüyorlar. Emniyet kemeri takarsam nefesimi keser- emniyet kemeri kan alışımı yavaşlatabilir demek gibi geliyor bana bu ama o emniyet kemeri kaza anında kişiyi hayata bağlıyor.
Her emniyet kemeri taktığımızda kaza oluyor mu, her kazada kurtarıyor mu diye sormakla eşdeğer.
Kaza olursa yüksek ihtimalle seni kurtarır. Aşılar ve testler bize bu güveni sağlarlar.

Şeker yüklemesi yaptırmıyorum diyerek es geçmeyin o zaman kendi takibinizi kendiniz yapın arada ölçtürün şekerinizi Allah korusun vücudunuzu takip edin benim perinatoloji doktorum size bırakıyorum dedi fazla kilo almadıysan yediklerini dikkat ediyorsan sağlıklı orantılı yiyorsan sorun olmaz ama takibi bırakma dedi hamilelikte her şey önemli aşı olayı ise Allah korusun yolda yürürken başınıza bir şey geldi acilde ilk sordukları aşın var mı ? oluyor herkesin bünyesi bir değil birine bir şey olmuyor aynı şey diğerini deviriyor

Back