Sizler ne düşünüyorsunuz?
Kararınızı verip uyguluyorsunuz doktorunuzun ne düşündüğü önemli.
Bizim ne düşündüğümüzün size herhangi bir katkısı olacağını sanmıyorum zaten karar vermişsiniz. Sorduğunuz için yine de yazacağım:
Ben doktoruma güvenip ikisini de yaptırdım, yine olsa yine yaptırırım.
tetanoz aşımın koruyuculuğu bitince yine gidip aşımı olacağım. Önlem her şeydir.
“Doğum da doğal, ölüm de doğal, hastalık da doğal biz bunların hepsine müdahale ediyoruz, sezeryanla kordonu düğüm olmuş bir bebeği kurtardım, gebelik oluşmayan çiftlere müdahale ediyoruz gebelik oluşmasını sağlıyoruz, hastalıklara müdahale ediyoruz insanları ölümün kıyısından kurtarıyoruz böyle böyle ömürleri uzatıyoruz” dedi dün doktorun biri, ne kadar doğru.
Önleyici tıp çok hafife alınmaya başladı, insanlar basit önlemleri göz ardı edip korunduklarını düşünüyorlar. Emniyet kemeri takarsam nefesimi keser- emniyet kemeri kan alışımı yavaşlatabilir demek gibi geliyor bana bu ama o emniyet kemeri kaza anında kişiyi hayata bağlıyor.
Her emniyet kemeri taktığımızda kaza oluyor mu, her kazada kurtarıyor mu diye sormakla eşdeğer.
Kaza olursa yüksek ihtimalle seni kurtarır. Aşılar ve testler bize bu güveni sağlarlar.