Gebelikte riskli ilaç kullanımı

Betul ceten

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2022
44
21
8
24
Merhaba hanımlar,
Sıkıntım şu ki,ben 25 haftalık hamileyim,hamileliğimde beri yediğime,içtiğime,kullandığım kozmetik ürünlerine kadar çok dikkatli davrandım,ama gel gör ki yine de içime kurt düşüren bi dikkatsizliğim olmuş,gebeliğin ikinci ayından sonra başlayan çok yoğun bi göz kuruluğum oldu,doktora gidince hamile olduğumu söyleme gereği duymadım,bana"DRYEX"adında bi göz damlası verdi 3 aya yakındır gözlerim kurudukça damlatıyordum,dün içime bi kurt düştü,ilacın hamileler için etkisine bakayım dedim,ağızdan bir ilaç alımı olmadığı için zararsızdır diye düşünüp bu güne kadar bakmak aklıma gelmedi ama aslında işin renginin farklı olduğunu gördüm,çünkü ilacın hamilelerde kullanımı riskliymiş C kategorisinde bir ilaçmış,doktoruma ulaşamıyorum ve eşimin iş yoğunluğundan dolayı hastaneye gitme fırsatı bulamadım,bu gibi bir durumu yaşıyanlar bilgi verebilir mi,bebeğime bir zarar vermiş olmasından korkuyorum

Rahat olun boşa stres yapmayın
Arkadaşım 9 ay sigarayı hiç bırakmadı zaman zaman alkol aldı
Çocuk 10 yaşına geldi sapasağlam
Onu gördükten sonra bilime inancımı yitirdim
Her şey kısmet

Her şey kısmet
Benimde ş
Her şey kısmet
Doğrudur,ama insanoğlu işte telaş etmeden duramıyoruz,rabbim koruyo inşallah,böyle düşünüp içimi ferahlatmaya çalışıyorum bende

Her şey kısmet
Sigara içmek zaten zararlı ama hadi bağımlıyım deyip arada içiyorlar. Bunu bile anlayamıyorum çocugundan önemli ne olabilir insanın, birde kalkmış alkol almış inanılır gibi değil.. ne kadar zararlı bebeğe engelli olsa ne yapacakmış acaba. O kadar sinirlendim ki arkadaşınıza. Benim bir arkadaşım böyle bişey yapmış olsa eski arkadaşım olurdu muhtemelen sinirden ben kesin dayanamaz bir şey söylerdim

Beni de korkutan bu zaten
Doğuma kadar zaten yapabilecek bişeyiniz yok gibi inşallah bir sıkıntı olmamıştır doktorunuza danışırsınız en kısa zamanda. Allahım tüm bebişleri korusun bende antibiyotik kullanmak zorunda kaldım üç defa, tiroid hapı kullanıyorum ama bunları hep doktoruma sorarak kullandım sizde daha dikkatli olursunuz bundan sonra bişey olmaz inşallah

aynen kısaca arkadaş dedim geçtim mahalleden bir tanıdık sadece
ben daha hamile değilim şimdiden deli gibi tahlil analizi yok demirimi yükselteyim d vitaminim yeterli mi hafta bitiyor balık yemedim diye kafayı sıyırıcam deşdikçe
millet bu rahatlıkla pat diye hamile kalıyor üstelik onda bile hiç dikkat etmezken çocukları sapasağlam oluyor

anlamadım ben bu işi

Sizin içinde vakti gelecek merak etmeyin

İçimi biraz olsun rahatlattınız,teşekkür ederim

Merhaba bende c grubu ilac kullandım maalesef gebe oldugumu bilmiyordum. Suan aynı riskle karşı karşıyayım. Umarım bebeğiniz sağlıklı doğmustur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…