Gebelikte Pubb Hastaliği

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
PUPP HASTALIĞI

PUPP gebelikte kaşıntı ile birlikte kırmızı ve kabarık lezyonlarla seyreden gebeliğe özgü kaşıntılı bir hastalıktır. Hastalık 130 iel 300 gebede bir görülmektedir. PUPP özellikle ilk gebelikte, gebeliğin 35. haftasından sonra ve nadiren de doğumdan sonra ortaya çıkmaktadır. Ailevi eğilim yoktur, diğer gebeliklerde tekrarlama olasılığı düşüktür ve doğum kontrol hapları ile bir ilgisi yoktur.

Hastaların üçte ikisinde kaşıntı, kızarıklık ve kabarıklıklar karın çatlaklarından başlar. Oluşan lezyonlar çok değişkenlik gösterebilir: kızarıklık, kabarıklık, su dolu kabarcıklar v.s. Daha sonra gövde, kol ve bacaklara yayılabilir, ancak avuç içi ve ayakların altında görülmez, yüzde nadiren görülür. Lezyonlar iyileştikten sonra yerinde koyu bir iz kalabilir.

Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, gecikmiş bir aşırıduyarlılık reksiyonuna bağlı olduğu düşünülmektedir. Bağışıklık sistemi ve hormonlarda bir değişiklik görülmez. Ancak östrojen ve progesteron hormonlarının az da olsa rolü olabileceği öne sürülmektedir. Karında hızlı büyümenin iltihabi bir reaksiyona ve bunun da kaşıntıya neden olduğu da öne sürülmüştür. İkiz gebeliklerde daha sık görülmesinin de bu aşırı gerilmeye bağlı lduğu düşünülmektedir. İkiz gebeliklerde hormon düzeylerinin daha yüksek olması da bu iltihabi reaksiyonu artırmaktadır. Bazı araştırmacılar tarafından bebekten anneye geçen hücrelerin cilde yerleşerek kaşıntıya neden olduğu da öne sürülmüştür.

Tedavi

Hafif vakalarda lokal merhemler (antihistaminik, steroid) ve ağızdan antihistaminik ilaçlar kullanılır. Tedaviye yanıt vermeyen hastalarda steroidler ağızdan verilebilir. Hastalığın bebek üzerine bir etkisi yoktur ve tedaviye yanıt vermeyen hastalarda erken doğum önerilmemektedir.

Aynen Bu Durumu çekiyorummm.inşallah Kimsenin Başina Gelmesin çok Zorrrr...

geçmiş olsun bendede başlıyo galiba kızarmaya başladım ama tedawisi war nasılsa tam olarak geçmesede çok kötü değilim şimdilik.paylaşımın için teşekkürler.

Bende olanın aynısı ama benim tüm vücudumda ayaklarım ve avuç içlerimde de var. Dün başka bi doktordaydım yine, 15 günlük bi tedavi verdi, bi gün iğne bi gün ilaç, hergün merhem. İnşallah geçer, 40 günü geçti başlayalı, yetti artık, ölüyorum kaşıntıdan...

özümcüm benim her yerime yayıldı prednal-l iğnesi vurdurdum banamısın demiyo.kaşıntı felakettttt...gece uyku yokkkkk......

Güldencim valla bu kadar bilinçli bi hamiş görmedim nerden buluyosun kız bunlarıfisfisfis valla aynı sorun bende de var doktorum bi cilt uzmanıyla görüş dedi ama ben sallıyorum biras:çok üzgünüm: yinede bilgilendirdiğin için saol.. Umarım seninkilerde bi an evel geçerrra.s yerimseniben

cnm sakın sallamaaaaaa.iğne verir hemen geçer..bana ne kremlaer ne iğneler verdi deeeee geçmedi.ben öçatlak sanmıştım meğersemmmm pubb mış...diğer linki de oku lütfennnnn

özümcüm benim her yerime yayıldı prednal-l iğnesi vurdurdum banamısın demiyo.kaşıntı felakettttt...gece uyku yokkkkk......

prednal vurdurdum ben de dün canım, bugün ve yarın avil var, prednalın merhemini kullanıyorum bi de, şimdilik ilerleme yok, aynen gece mahvediyo.

Aynen Sorma Ya Gece çok Kötüüüüü Ama şu An çok Kötü Kollarim Bacaklarimmmmmm Göbek Yanim Göbek Altimmmm.bunaldim Artik Yaaaaaaaa

Güldencim benim doktor sabun kullanma dedi, alerji tedavisi için sıvı sabun verdi, rahatlatan bi sabun, duşta kullanıyorum. Adı MOOS, papatya ve gliserinli. Sende sor istersen faydası olur belki. Benim doğumdan sonra arttı, inşallah senin doğumdan sonraya uzamaz. Bi de karaciğere baktılar mı senin? Ondan da olabiliyomuş. Benim karaciğerde de bişey çıkmadı...

Ya arkadaşlar çok şaşkınım.Ben 33 haftalık hamileyim ve iki haftadır göbeğimin alt kısmında tam çatlakların olduğu yerde 2-3 tane kırmızı noktacık var ve kaşınıyo.Ben pek ciddiye almamıştım sivrisineklerden falan şüphelendim ama bu hastalık olabilirmi?Yoksa sizdeki kızarıklıklar büyük mü?

zamanla büyüdü ciddiye al bence cildiyeciye git çekilmiyor.özümcüm bi soruyum ben şu sabunuu cnm.....

egemen canım çok geçmiş olsun sabret az kaldı Allah'ın izni ile bebeğini kucağına alınca hepsini unutacaksın :)

inşallah cnm yaama geçmek bilmedi.3 iğne yedim kremler neler neler hala cnm çok acıyor yarın dr a yine gidicem ve eğer olabiliyosa bakacak bebeğin gelişimine belki de erken alacak bebeği...ben artık dayanamıyorum..uyku kalmadı zatennnn...

sırf bu nedenle ise biraz daha sabret derim çünki biliyorsun kırk haftaya ne kadar yakın olursa o kadar iyi doğum için sonrasında bağışıklık sistemi zayıf oluyor bebeklerin uğraş dur birde sen sezeryan düşünüyorsun olabildiğince geç olsun derim bakalım bizleri neler bekliyor tatlım bak sen hayırlısı ile yolun sonuna geldin sayılır sağlıklıca alacaksın bebeğini kucağına inşallah bizlerin hamileliği gerçekten zor bir döneme denk geldi sıcaklar bir yandan hepimiz yaşıyoruz hemen hemen uykusuzluk problemini her şey minik mucizelerimiz için canım...

sevgilerimle....

öle tabi ama zaten ha 8 gün beklemişim ha 3 gün .yarın bakacak ve herşey yolunda ise alacak.ben kararımı verdim.normalde 38+3 te alacaktı.şimdi ise 38 e doğru alacak yani en fazla 3-5 gün oynayacakkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…