gebelikte oruc

suzan2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2009
4
0
86
Elazığ
oncelikle butun musluman aleminin ramazan ayini kutlarim
benim sorum ben 5 aylik hamileyim ve oruc tutmak istiyorum
benim gibi hamile olan bayanlar sizler tutmaya karar verdinizmi
bazi yerlerde bebek icin riskli oldugunu okudum
sizin kararlarinizi merak eiyorum
tekrar hayirli ramazanlar

CCanım ben de 4. ayımdayım. İkinci hamileliğim. Birincide tutmadım. Tutamadım daha doğrusu bunda tutabileceğimi hiç sanmıyorum günler uzun ve çalışıyorum ve sıcak. İkinici ramazanda bebeğim 9 aylıktı süt veriyordum oruç tuttum 15 gün. Sütüm bitti :çok üzgünüm:
Kalan 15 gün tutmadım ama iş işten geçmişti. Sonra çok vicdan azabı duydum. Sen bilirsin evdeysen, kendine güvenebiliyorsan tut. Tutan hamileler var ama bence günler çok uzun, bebeğin ve senin bol sıvıya ihtiyacınız var sonra telafi etmeye çalışırsın ya da olmadı kefaret verirsin. Sen bilirsin canım

kızlar bende hamile olduğumu yeni öğrendim daha 4 haftalık hamileyim bebeğin organlarının gelişme zamanı olduğu için biraz tedirginim ama 2 gündür oruç tutuyorum bilgisi olan yokmu bu konuda?

merhaba arkadaslar bende 5 haftalik hamileyim ve iki gundur tutuyorum henuz doktor kontrolunden gecmedim , gecince sorucam sakincali derse tutmicam bakalim hayirlisi insallah ... ama tutmayi çok istiyorum , bide yemek yedikten sonra mide sorunlarim oluyor felaket yinede doktorumda tutabilisin derse tutacagimmm

yapmayin arkadaslar hamile iken oruc tutulurmulmaz:ne kadar yanlis,,bebeginizi ne kadar tehlikeye attiginizin farkindamisiniz,,,,,,,,yani gunahida yokki bu isin,,
sonrasinda kaza yaparsiniz,,yerimseniben

merhaba kızlar bende 17 haftalık hamileyim doktoruma sordum ilk 3 ayla son aylarda riskli olduğunu söyledi dayanabilirsen tut sakıncası yok dedi bende 2 gündür tutuyorum evde olduğum için bi sorunum yok ama çalışanlar için zorlanabilirler onlara kalmış ...ben zorlanmıyorum şimdilik rahat geçiyo iftardan sonra bol su içiyorum sahurdada karnımı fazla yağlı yiyeceklerle deilde hafif şeylerle doyuruyorum sıkıntı yaşamıyorum çok şükür önce doktorunuza sorun sonra tutup tutmıyacağına karar verin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…