GEBELİKTE ORUÇ TUTACAK ANNE ADAYLARI

sumos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
182
45
40
ARKADAŞLAR
RAMAZAN YAKLAŞIYOR MALUMUNUZ BEN ÇOK ORUÇ TUTMAK İSTİYORUM. ZORLANIRMIYIM BEBEĞE ZARARI OLUR MU? BİLMİYORUM. DÜN BİRAZ ARAŞTIRDIM İNTERNETTEN. 4-6 AY ARASINDA RAHAT DÖNEM OLDUĞU İÇİN TUTULABİLİR AMA SIVI ALIMI AZ OLDUĞU İÇİN BEBEĞE ZARAR VEREBİLİR. BEBEK ANNEDEN BESLENDİĞİ İÇİN KAN ŞEKERİ DÜŞEBİLİR DİYOR. HAMİLEYKEN OTUÇ TUTAN OLDU MU HİÇ?

çok tehlikeli, tüm doktorlar tutmayın diyor, bence vazgeçin

Ben 5 aylık hamileyken tutmuştum. Dr um tutabiliyorsan tut demişti. Ben de hiç zorlanmadım. Sadece oruçla sahur arası 15 bardak su içmen lazım demişti. Ona dikkat ettim ama ben tuttum herkes tutabilir falan demiyorum tabii ki. Herkesin bünyesi şartları farklı. Bunları göz önünde bulundurmak lazım şu an da sekiz aylık hamileyim. Bu sefer tutmayı düşünmüyorum mesela.

çok istiyorum tutmak açlık değilde susuzluktan korkuyorum

çok istiyorum tutmak açlık değilde susuzluktan korkuyorum

Bu sefer oruç en uzun günlere denk geliyor. Biraz zor olabilir. Denersiniz baktınız olmuyor tutmazsınız. Zorlamanın manası yok

Ramazan kışa geldiginde bundan 9 sene falan oncesiydi 7 aylık hamileyken yirmi gun kadar tutmustum zorlanmadim ancak cok pisman oldum bebegim kilosu dusuk dogdu belki orucla alakasi yoktu ama icimde hep acabalar kaldi sonraki cocugumda tutmadim sonucta Allah bizlere kolaylık saglamis hamile tutmayabilir demis kendimizi riske sokmanin alemi yok heleki simdi yaza geliyor susuz kalma tehlikesi var benim dusuncem boyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…