merhaba arkadaslar
Daha yeni gebe oldugumu ögrendim henüz 5 haftalık ve beslenme ile ilgili bir sürü liste var araştırdıgım kadarıyla. öğlen kurubakliyat etli aksam sebze yemeği ve yine et ( küçük porsiyonlarda) bu kadar dikkat mi etmek gerekiyor. sanırım fazla düşünüyorum. Siz nasıl besleniyorsunuz bana yardımcı olabilirmisiniz? teşekkürler
sağlıklı olan şeyleri abartmamak kaydı ile yiyebilirsin. Fast food gazlı içecek kahve çay (Bitki çayları dahil) cipsler hazır gıdalar pişmemiş yumurta, sucuk salam sosis kokoreç işkembe midye vs gibi şeyler dışarda salata yemiyorum gibi gibi... abartılı yemiyorum ekmek ya da pilav unlu mamul çok yemiyorum. Sabah kahvaltı öğlen ve akşam sulu yemekler tercih ediyorum ki kabızlık ishal vs olmayım diye. Et ve süt ürünleri mutlaka oluyor öğünlerimde. Badem ceviz fındık ama abartmadan 5 er tane gün içine yayarak. Elma portakal muz yine gün içinde. İş yerine getiriyorum. Atıştırmalık yapıyorum. 7 ay bitti 7 kilo aldım. Bebeğimin kilosu da iyi çok şükür. Masa başı çalıştığımdan dikkat etmem gerekiyor. Değilse çok kilo alırım :S
ben her sabah kahvaltıda kesin 1 yumurta yiyorum, çay içmemek için portakal sıkıyorum peynir domates salatalık biber biraz zeytin ve 1 kaşık bal yiyorum öğle yemeginde aksam ne pişirmişsem ondan biraz yiyorum sebze yemeği ve 3-4 kaşık pilav ve yogurt gibi. akşamda eger yemekte yine öğlenki gibi yiyorum salata yapıyorum birde. eger et yoksa yemekte 3 köfte pişiriyorum. gün içinde toplam 3 dilim ekmek yiyorum. ara öğünlerde 3 bardak süt içiyorum ve bol meyve yiyorum ceviz, badem fındık yiyorum 2-3 tane. böyle beslenerek kilo almaktan korkuyorumyada yeterli gelmesse diyede düşünüyorum. balık yemek lazımmış malesef balık hiç sevmiyorum doktora söyleyeceğim balık hapı kullanmak için.
cevaplarınız için teşekkür ederim
merhaba arkadaslar
Daha yeni gebe oldugumu ögrendim henüz 5 haftalık ve beslenme ile ilgili bir sürü liste var araştırdıgım kadarıyla. öğlen kurubakliyat etli aksam sebze yemeği ve yine et ( küçük porsiyonlarda) bu kadar dikkat mi etmek gerekiyor. sanırım fazla düşünüyorum. Siz nasıl besleniyorsunuz bana yardımcı olabilirmisiniz? teşekkürler