Gebelikte Makat Çatlağı

esmnr001

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2024
9
1
25
Merhabaaa hanımlar yardımınıza ihtiyacım var gebelik öncesi makat çatlağı problemim vardı uzun bir süre diyet ve sporla geçmişti ağrıdığı dönemlerde fitil kullanıyordum ve ağrı kesiliyordu gebelikle beraber korkulu rüyam geri döndü kabızlık sonucu yara tekrar açıldı kabızlığı çözdüm ama yara asla kapanmıyor genel cerrahi doktoru hamilelikte kullana bileceğim bir krem yazdı ama asla işe yaramıyor kantoron yağı kullanıyordu gebelik öncesi oda gebelikte kullanımı uygun değil o bölgeye ne yapacağım nasıl iyileştireceğim hiç bir şey bilmiyorum çok ağrı çekiyorum özellikle aynı soruna çözüm bulan varsa aranızda önerilerinize açığım

Merhabaaa hanımlar yardımınıza ihtiyacım var gebelik öncesi makat çatlağı problemim vardı uzun bir süre diyet ve sporla geçmişti ağrıdığı dönemlerde fitil kullanıyordum ve ağrı kesiliyordu gebelikle beraber korkulu rüyam geri döndü kabızlık sonucu yara tekrar açıldı kabızlığı çözdüm ama yara asla kapanmıyor genel cerrahi doktoru hamilelikte kullana bileceğim bir krem yazdı ama asla işe yaramıyor kantoron yağı kullanıyordu gebelik öncesi oda gebelikte kullanımı uygun değil o bölgeye ne yapacağım nasıl iyileştireceğim hiç bir şey bilmiyorum çok ağrı çekiyorum özellikle aynı soruna çözüm bulan varsa aranızda önerilerinize açığım
Doğum sonrası yaşadım. Valla her yolu dene. Kolay iyileşmiyor maalesef. Kremleri kesme düzenli kullan.

Doğum sonrası yaşadım. Valla her yolu dene. Kolay iyileşmiyor maalesef. Kremleri kesme düzenli kullan.
Hamilelik öncesi de vardı kolayca toparlayabiliyordum şuan da her tuvalet bana işkence üstüne saatler süren ağrı da cabası iki haftadır gram iyileştiremedim 😭

Neden önermediler acaba?
O bölgeyi güzelce temizleyin kurulayıp krem sürün günde 3 kez falan. Bol iç çamaşırı giyin. Suyunuzu da ihmal etmeden için bol bol.

Bende yaklaşık 1 yıldır çekiyordum bu sorunu, bana hametan çok çok iyi geldi hamdolsun.

Hamilelik öncesi de vardı kolayca toparlayabiliyordum şuan da her tuvalet bana işkence üstüne saatler süren ağrı da cabası iki haftadır gram iyileştiremedim 😭
Benim eski konularda vardı :KK70: normal doğum yaptım doktora dedim doğurmak daha kolaydı🤣 seni anlıyorum her tuvalet her oturuş ayrı bir acı
İnan doğurmak daha kolay😅
Benim iyileşmem de çok uzun sürdü. Bol su iç, kremleri asla ihmal etme. Bağırsak floranı düzeltmeye çalış

Neden önermediler acaba?
O bölgeyi güzelce temizleyin kurulayıp krem sürün günde 3 kez falan. Bol iç çamaşırı giyin. Suyunuzu da ihmal etmeden için bol bol.

Bende yaklaşık 1 yıldır çekiyordum bu sorunu, bana hametan çok çok iyi geldi hamdolsun.
önerilmemesinin sebebi sıcak suyun sanırım rahim kaslarını gevşetmesi düşük tehlikesi olmaması için inşallah faydası olur deneyeceğim teşekkür ederim

Benim eski konularda vardı :KK70: normal doğum yaptım doktora dedim doğurmak daha kolaydı🤣 seni anlıyorum her tuvalet her oturuş ayrı bir acı
İnan doğurmak daha kolay😅
Benim iyileşmem de çok uzun sürdü. Bol su iç, kremleri asla ihmal etme. Bağırsak floranı düzeltmeye çalış
Bu yüzden normal doğumdan bile korkuyorum zaten kötü halde iyice mahveder beni diye 😅 diyetisyenimle bile tekrar başladım görüşmeye bir şeyleri herhalde yanlış yapıyorum diye ama hala fayda göremedim krem de verdi ama fayda etmedi önceden kullandıklarım çok iyiydi ama kortizon içerdiği için kullanamıyorum maalesef en son bepanthol ve hamazinc diye bir krem önerilmiş sanırım onları deneyeceğim

Böyle bir kaç gün tuvalete çıkmazsanız bu süreçte kremleri bol bol kullanın. İyileştirmye çalışın o kısmı. Kremi de doğru yere sürdüğünüzden emin olun.

Geçmiş olsun çok, inşallah kısa sürede toparlarsınız. Sağlıkla alırsınız kucağınıza 🌷

önerilmemesinin sebebi sıcak suyun sanırım rahim kaslarını gevşetmesi düşük tehlikesi olmaması için inşallah faydası olur deneyeceğim teşekkür ederim
Sakın sıcak suyla herhangi bir tedavi yöntemi uygulamaya kalkmayın. Siz hamilesinşz ve bu düşük sebebi olur. Saçma sapan nasıl yönlendiriyor insanlar hayret ediyorum. En önemlisi şuan kabız olmamaya çalışmak. Ben de 32 haftalık hamileyim,başından beri kabızım ve başta kanamalar yaşadım. Doktorum gebelikte kullanabileceğim ilaç verdi o biraz rahatlattı. Şuan hemoroid problemim var. Daha sağlıklı beslenerek ilaç takviyesi ile şikayetlerimi en aza indirmeye çalışıyorum. Lütfen doktorunuza danışmadan kulaktan dolma şeyler kendinizi tedavi etmeyin. Herhangi bir merhem süreceğiniz zaman bile önce doktorunuza danışın🌸

Ben de aynı durumdayım. Gebelikten once de kremlerle tedavi goörüyordum epey toparlamıştım. 4 aylık hamileyim. Şimdiye kadar iyi geldim ama 3 gündür dayanılmaz ağrım oluyor 8 saat zonkluyor. Zeytinyagı içiyordum vazelin sürüyordum günde 2 defa da duş başlığıyla sıcak su tutuyordum çok iyiydi. 3 gündür felaket.

X