Gebelikte kramp

asya344

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2008
103
3
96
43
İstanbul
Arkadaşlar gebeliğimin 8. ayındayım 32 haftada acayip gece bacağıma kramp giriyor .dr magnezyum verdi. sizlerinde var mı böyle sorunu?? bu konuda farklı düşüncesi varmı .

Arkadaşlar gebeliğimin 8. ayındayım 32 haftada acayip gece bacağıma kramp giriyor .dr magnezyum verdi. sizlerinde var mı böyle sorunu?? bu konuda farklı düşüncesi varmı .

canım gecmış olsun...sen 32 haftadasın dr yenı vermiş canım ben 18 haftadayım kullanıorum..kasılmalar vucuttakı magnezyum eksıklıınden kaynaklanıomus.bole calsıum sandoza benzeyen sarı renkte suyla karıstırılıp içilecek bı ılac bu magnezyum benım kullandıım.hemen hemen her gebelıkte oluo canım telaslancak yada endıselencek bişi yok annesi...bebişin yapıo sana ...sewgılera.s.

canım bende 32 haftalığım ama böyle bir sorunum yok allahaşükür.ama genelde hamilelerde olabiliyor.çok geçmiş olsun.

Kızlar bildiğim kadarıyla sadece magnezyum değil,kalsiyum eksikliğindende kramp oluşuyor!Magnezyum kullanıp yeterli kalsiyum almazsanızda geçeceğini zannetmiyorum.Mesela bende,sütü ve kalsiyum sandozumu almadığım zamanlarda kramp oluşuyor :)

bende bi kaç kez kramp oldu.. bacaklarım kopuyo zannettim.. bir müddet ayağa kalkamadım ..diz altında arka kısımlarla ayaklarımda çok şidetli olduğu için 2 gün ağrıdı..benim kemiklerim çok zayıftı biraz ondan olsa gerek..ama genelde hamileliklerde olması normal bişey . hemen suda eriyen magnezyuma başladım aynı suya 1 tane de calcimax 3 atıyorum ikisini birlikte içiyorum ..

Ayak krampları için benim drum kalsiyum sandoz verdi. Krmp oluşumuna sebep olarak kalsiyum, potasyum ve magnezyum eksikliği ve fosfor fazlalığı gösteriliyormuş. Bunun için kalsiyumdan zengin fosfordan fakir beslenmek lazımmış. Sanılanın aksine kalsiyum almak için bol süt ve süt ürünü alırsanız bol miktarda fosfor da alacağınız için kramplar azalmayacak aksine artacaktır. Kalsiyumu yeşil sebzelerden veya kalsiyum tabletlerden almak gerekiyor.

canım gecmış olsun...sen 32 haftadasın dr yenı vermiş canım ben 18 haftadayım kullanıorum..kasılmalar vucuttakı magnezyum eksıklıınden kaynaklanıomus.bole calsıum sandoza benzeyen sarı renkte suyla karıstırılıp içilecek bı ılac bu magnezyum benım kullandıım.hemen hemen her gebelıkte oluo canım telaslancak yada endıselencek bişi yok annesi...bebişin yapıo sana ...sewgılera.s.

çok tşk ederim arkadaşım bilgilerin için :))

arkadaşlar aydınlatıcı bilgileriniz için tşk ederim dr şimdiye kadar magnezyum önermemişti karmplar oluşunca verdii bende magnesıum diasporal isimli toz içicek kullanıyorum ama kalsiyum vermedi..

bende 27 haftalık hamileyim bende de kramplar başladı dr magnezyum verdı suda eriyenınden endişelenicek bişey yok ama kalsiyuma da baplı olabiliyor o yuzden sutu ıhmal etmemek gerekiyor

bendede 33. haftamda başladı bacak krapları ama benim doktorum ilaç önermedi.. sütü çoğalt dedi günde 3bardağa çıkartman yeterli dedi. bende öyle yaptım. faydasınıda gördüm. birkaç gün içmesem hemen farkediyo..

yalnız arkadaşlar fazla alınan kalsiyum tabletleri de böbreklerde taş veya kum oluşmasına sebep oluyormuş!Yani onuda fazlaca almamak gerekiyormuş :)

merhaba
bende 36 haftalik hamileyim ve 3-4 haftadan beri magnezyum kullaniyorum. ama hala o bacaga giren kramplardan var. ozellikle gece giriyor, dayanilmaz oluyor.

kizlar birde internetten arastirmistim. koyu yesil yaprakli bitkilerde ozelliklede dereotunda ve rokada sutte olandan daha fazla kalsiyum varmis. ben salatalara hep katmaya calisiyorum.

Bende kramplar için magnezyum kullanmıştım.. Uzun süredir kram girmiyordu da.. Bu hafta gece iki kez bacaklarıma girdi... Çok kötüydü ya.. Eşim sağolsun masaj yaptıda biraz rahatladım... İki gün yürürken zorlandım yani...

Ama kalsiyum kullanıyorum. Oda uyuşmalar için...

Geçmiş olsun...

mrb bana yardımcı olabilirmisiniz
tecrübelerinize ihtiyacım var

a.scanım seninle aynı zamanda doğrucağız sanırım:lepi:.banada doktor dün verdi.ağızda emilen tablet şeklinde.ama iğrenç bir tadı var.arayıp söyledim ben bunu içemem diye.arkadaşların yazdığı gibi suda eriyen falan verseydi keşke.yapıcak birşey yok içeceksin dedi.onada sinir oldum.:kızgın:limon tadı gibi bir acayip tadı var.bacaklarımda çok kötü uyumak istemiyorum hep bir tedirginlik var üzerimde ya tekrar kramp girerse diye.özellikle uykuda oluyor.sabah kalkıncada ağrılar devam ediyor benim.az kaldı sabredicez.

canım kramplar çok normal,hamilelikte oluyo.magnezyum ve kalsiyum kullandım bende.ama har zaman değil kramplarım olduğu zaman içtim.yatakta oluyo genelde o zaman bacağını gerdirip bir elinle sıkıştır iyi geliyor.merak etme hamileliğin etkileri.
geçmiş olsun

merhaba bende 28 haftalık hamileyim. aylardır kalsiyum magnezyum hapını kullanıyorum. tek hapta ikisi var. banada doktorum ilk başta kalsiyumu akşam al demişti ilaçtan bahsediyormuş ilk sütü akşam iç demek istedi sanmıştım. ve sütü akşammı içiyim dediğimde hayır hayır dedi fazla süt içersen geçmez ki dedi. hapını o zaman içiceksin dedi. ok dedim 1 ay sonra falan gittiğimde ilacın işe yaradığını ama hepten geçmediğini söyledim. zaten çok geçirmez ama seni bayağı ölçüde rahatlatır demişti aynen devam ediyorum. ara ara oluyor kramp gibi değil benimki bacağımda rahatsızlık duyuyorum ve ani hareket ettiriyorum çekilme gibi. bacağım bi anda yukarı çekiliyor sanki.doğumda inşallah geçicek.

Back
X