• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte kışında organik her türlü şey yiyebilelim diye

suna89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
191
4
68
Ankara
KIZlar kışlık neler hazırlıyorsunuz . hem canımız bişe çekerse elimizin altında olsun hemde kısa hazırlık olsun neler saklıyorsunuz banada fikir verin ben kendimi bir canavar kadar açç hissediyorum doymuyorum bir türlü hoş hiççç şikayetimde yok yemek yemek özelliklee acı yemek harika birsey 55 de hamiş kaldım 13 haftaya 4 kilo aldım :49:laf başka yere gitti sanmayın bana fikir verin derin dondurucuya neler koyabilirim neler yapabilrim kışlık ben melemendi tursuydu acılı ezmeydi onları yaptım da derin dondurucumda neler saklayabilirim açııımmm açççç:52: kışın içn hazırlık yapmam lazım:9:

konun hayırlı olsun. ben de 14 haftalık hamileyim aynen senin düşündüğün sorunları yaşamamak için biraz hazırlık yaptım kışa. bolca domates konservesi yaptım 20 kavanozdan fazla. bamyayı severim 1 kavanoz bamya 1 kavanoz kabak yaptım. buzluğa da 4 yemeklik taze barbunya koydum. birde patlıcan közleyip koyucam kışın alinazik falan yapmak için. şimdilik bu kadar ilerleyen günlerde başka şeyler de ekleyebilirim :)

konun hayırlı olsun. ben de 14 haftalık hamileyim aynen senin düşündüğün sorunları yaşamamak için biraz hazırlık yaptım kışa. bolca domates konservesi yaptım 20 kavanozdan fazla. bamyayı severim 1 kavanoz bamya 1 kavanoz kabak yaptım. buzluğa da 4 yemeklik taze barbunya koydum. birde patlıcan közleyip koyucam kışın alinazik falan yapmak için. şimdilik bu kadar ilerleyen günlerde başka şeyler de ekleyebilirim :)
canım paylastıgın şeyler için cok tesekkür ederim patlıcanı nasıl közleyip koydun anlatsana bu arada allah bagıslasın bebeklerimizi :) birde barbunyayı bende kokayım diyorum. haa bu arada diffirize koy cok cok konserveyi pek önermiyorlar bende yaptım konserve domates ama sadece menemen yapabilmek için biraz mikserden gecirdim bi kısmınıda kuşbaşı dogradım derin dondurucaya koydum. ayy bu tarz seyleri yapmayı cok seviyorum

canım paylastıgın şeyler için cok tesekkür ederim patlıcanı nasıl közleyip koydun anlatsana bu arada allah bagıslasın bebeklerimizi :) birde barbunyayı bende kokayım diyorum. haa bu arada diffirize koy cok cok konserveyi pek önermiyorlar bende yaptım konserve domates ama sadece menemen yapabilmek için biraz mikserden gecirdim bi kısmınıda kuşbaşı dogradım derin dondurucaya koydum. ayy bu tarz seyleri yapmayı cok seviyorum

canım ben antepte oturuyorum. bizim burada ekmek fırınlarına verebiliyosun orda közlüyorlar. çok kolay oluyo. sonra da soyup doğruyorum buzdolabı poşetlerinde dolaba atıyorum.
domateste falan konserve olunca daha pratik oluyo. bir de kavanozları kaynatıyoruz mikropları vs. gitmesi için. onun için sağlıksız olduğunu düşünmüyorum. domatesi de hiç rondodan geçirmedim küp küp doğradım. kavanozu açınca isteğe göre rondodan geçiriyorum hatta kolay olsun diye içine soğanı biberi koyup öyle çekiyorum. biraz tembel işi yapıyorum :))

Bezelye, fasulye, bamya, barbunya, erik, kiraz, vişne, vs... aklına gelebilen herşeyi dondurucuya koyabilirsin

Back