GEBELİKTE kilo verebilmek

Meriii90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2018
10
1
86
34
Merhabalar bende ilk defa birsey soracagim kilom fazla ve hamile kaldim planli degildi diyet yapiyordum bir yandan acaba kilolu olup gebe kalip kilo veren hanimlar varmi varsa sureci ve nasil yaptiklarini anlatabilirlermi acaba ilk 4 5 ay kilo verebilirmiyim saglikli sekilde beslenerek ay cok kotuyum bu kiloylan nasil icinden cikarim dogumuda zorlastiran bisey kilo zaten yani bu durumda olup sureci geciren bayan arkadaslarim kilo verdinizmi bebegin durumu nasildi bu surecte ne olur bir yol gosterin bana

Benim kilo fazlam var ama öyle aşırı değil. 22.haftamız bitti ve 2 kilo verdim. Kusma vs yaşamadım.
Yalnız kilo vericem diye beslenmenizi kısmayın sakın. Zaten sağlıklı beslenirseniz 6.aya kdr kendiniz kilo almazsınız.
Malum beyaz ekmek, makarna, pilav gibi şeyleri, tatlı ve paketli gıdalı çıkarın hayatınızdan. Bu şekilde başka hiçbir şeye dikkt etmeden verdim. Kilo vermek gibi bir amacım da yktu aslında. Masa başında çalışıyorum. İmkanınız varsa düzenli yürüyüşlere şimdiden başlayın

3 katli evin icinde oldukca hareketliyim 2 tane daha kucuk cocuk var yatana kadar hareket halindeyim ama ev isi yetmiyor yuruyuse cikamam ama evde eliptik var ondan yapiyorum hipotroit var oda kilo sorunu yasatiyor diyet yapiyordum zaten kilo veriyordum sonra birden hamilelik olunca napcami bilemedim endokrin doktoru diyet verdi umarim en az kiloylan bitiririm ekmekde yemiyorum bayadir ekmegi kestim sebze protein ama hipotroitli bir hamile ne kadar kilo kontrolu yapabilir bilmiyorum temkinli ilerliyorum yeni ogrendim zaten ama beklemedim anda gebelik olunca zorlandim bir anda umarim sizin gibi bitiririm sureci sizede hayirli dogumlar dilerim insallah tesekkurler cevap icin

Porsiyon ve öğünlerde ne yiyorsunuz biraz bilgi verebilir misiniz? Ben 3 ayda 5 kilo aldım . Tüp bebekten dolayı ilaçlardan mi bilmiyorum. Yemezsem mide bulantım ve kusmalar çok oluyordu. Mecbur yiyordum yoksa beni perişan etti açlık bulantısı. 60 kilo ile tüp bebek başlandı 12. Haftada 65 oldum. Boyunda kısa çok kilo aldığım belli oluyor. Lütfen yarfimci olur musunuz

Ben yaklaşık 10.haftada ciddi bir açlık durumu yaşadım, ne yesem doymuyordum ama sanırım bir 15 günde falan geçti.
Sabah 10-11 arası kahvaltı yapıyorum genelde. 1 dilim hani şu yuvarlak yam buğday ekmekleri oluyor ya onlarda yiyorum. Tost ekmeği gibi olanlardan almışsam 2 dilim.. Mutlaka peynir oluyor. Üzerine bazen dereotu, çörekotu falan ekliyorum aslında vitamin olsun diye ama ikisi de metabolizmaya faydalı. Bol salatalık, biber, domates, 3 tane zeytinle.. Yumurta yiyemiyorum şuan midem almıyor.
15:00 gibi acıkıyorum 1 bardak kefir içiyorum, yarım avuç ceviz, fındık, kajun artık ne varsa..
Akşam ekmek yemiyorum ama nadiren makarna, börek vs tüketiyorum. Genelde salata ve yaptığım yemek her neyse ondan yiyorum.
Yemek sonrası en geç 9 gibi acıkırsam çok az meyve ya da 1 şişe maden suyu ile günü kapatıyorum.
Ancak ben zaten normalde de böyle beslenen biriyim. Fazla kilom var ama hep abur cubur çikolata falan yüzünden şuan onları tüketmediğim için hiç kilo almadım

Ay harika. Ben yanlışlarımi fark ettim. 1 beyaz ekmek, 2 kendi yaptığım hosaftan günde bir bardak, 3 herşeyden tiksinmistim o ara makarnaya düştüm,4 içim yanıyor diye karpuzu gece gece yedim , 5 gece mide bulantısı çok oldu açlıktan o yüzden zeytin ekmek yedim. Kız yazarken utandım ya

Hepsi hele ki gece beslenmesi maalesef kilo yapıyor. Bir de tabi ki canımız bir şeyler çekebiliyor, midemiz bulanıyor falan..Ama mesela geçen kayınvalidemde baklava vardı ve malum şerbetli tatlılar ekstra şekerli oluyor sadece 1 dilim yedim. Normalde en az 3-4 yerim Mide bulantım olmadı ama zeytin ekmek yerine sadece zeytin atabilirsin ağzına 1 tane ya da 3 tane (tek sayıda yemek sünnet) Aslında gerçekten minik minik dikkat etmek bile baya fark ediyor

Ay neler yemişim bide diyorum ki niye bu kadar büyük göbeğim

Ne yaptınız gebeliğiniz nasıl geçiyor. Ben de kiloluyu ve korunmayı bıraktım kilo veremedim ne olacaksa olsun artık dedim ama kilolu gebelik nasıl olur çok mu zor, dyt kontrolünde kilo vererel ilerleyenler de fazla. Siz nasıl yaptınız?

ben de yüksek kiloda 68le hamile kaldım mide bulantısı ve iştahsızlıktan 66ya düştüm. bugün 16. hafta doldu hala aynı şekilde devam ediyor verdiğim 2 kiloda sabit kaldım. ne zaman kilo almaya başlayacağım bilmiyorum. öyle yiyemediğim tiksindiğim tek şey şekerli gıdalar onun dışında her şey iyi şimdilik.

her sabah çıkardığım için (son 2aydır her gün) hemen peşinden kahvaltı yapıyorum 1 dilim tam buğday ekmek, zeytin, tereyağlı 1 yumurta, beyaz peynir, salatalık vs. çay çok iyi geliyor. öğlen acıkınca ana öğün yapıyorum 2 küçük kase çorba yanında salata falan gibi. eğer yemek yoksa meyve, yoğurt, kuruyemiş bir şey yemem gerek. yoksa açlıktan bulantı oluyor. akşam da yine tavuk balık et ne varsa az da olsa yiyorum ne kadar istemesem de, yanında makarna pilav ne varsa artık ondan da az yiyorum ve salata, yoğurt şeklinde. bazen de geceye doğru kefir falan.

ağzıma 1 parça çikolata atsam gün boyu bulantım oluyor. çocuktan önce çikolatayı çok severdim şimdi ne şeker ne çikolata bitti hiçbir şey yiyemiyorum. şekerli şeyler direkt bulantı yapıyor. resmen eskiden olmayan irademi hamilelik verdi bana. 1 minik tane bile direkt bitiriyor günümü . tek meyve şekeri alabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…