• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte kaşintı

baharbora

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
6
0
36
İstanbul
bütün anne olmus ve anne olmaya hazırlanan annelere allah hepinizin evletlerını korusun saglıklı ve sıhatlı sansları bol olsun hayatta ınsallah:)be su anda 32+2 gunluk hamıleyım ve 28.haftadan ıtıbaren ayaklarım ve ellerim ınanılmaz kasınıyor ve dr:uygun gordugu ılacları kullandım ve hıc faydasını gormedim testlrım normal cıktı karaciger enzimler normal yani....benım gıbı sıkıntı cekmıs veya ceken annelerin tavsiyelerıne ıhtıyacım var... burada yazılan tavsıyelerın hepsını okudum ve ınanın cok sey ogrendım sayenızde hepınıze tesekkur ederım.....

bütün anne olmus ve anne olmaya hazırlanan annelere allah hepinizin evletlerını korusun saglıklı ve sıhatlı sansları bol olsun hayatta ınsallah:)be su anda 32+2 gunluk hamıleyım ve 28.haftadan ıtıbaren ayaklarım ve ellerim ınanılmaz kasınıyor ve dr:uygun gordugu ılacları kullandım ve hıc faydasını gormedim testlrım normal cıktı karaciger enzimler normal yani....benım gıbı sıkıntı cekmıs veya ceken annelerin tavsiyelerıne ıhtıyacım var... burada yazılan tavsıyelerın hepsını okudum ve ınanın cok sey ogrendım sayenızde hepınıze tesekkur ederım.....

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun aynı sıkıntıyı bende 26. hafta gibi yaşadım. kollarımda ve ayak bileklerimde ciddi kaşıntı vardı. görünürde bişey yok. geceleri kaşıntı yüzünden uyuyyamıyor yada uykudan uyanıyordum. gündüzleri ise sürekli tarak gibi sert şeylerle kaşıya kaşıya bir nebze rahatlayabiliyordum. bütün testlerim normal çıktı ama bana bir iki ilaç yazdı doktor. açıkçası karaciğerden kaynaklanan bişey sanmıştım. öyle olunca bebeğe ciddi zararı varmış. ama testler normal çıkınca doktorda bu kaşıntı vücudun bi tepkisi bu çocuğa bi etkisi olmaz deyince ilaçları almadım. çekerim ben, yinede ilaç kullanmam dedim. kullanmadım. ama sürdüğüm bir iki çatlak kremi vardı bide aç karnına yediğim pekmez. işte bunları kestim. inanırmısın kaşıntı geçtii. istersen böyle bir deneme yap.

cevap icin cok tesekkur ederım,gercekten cok sancılı bır donem kasıntısız gunun yok nerdeyse yaklasık bı aydır cektıgım ıcın denemedıgım krem kullanmadıgım sey kalmadı cok caresız kalıp dr;verdıgı ılacı 4,5 gun kullandım ama hıc fayda goremedım....sen sanslıymıssın kullandıklarını bırakınca gecmıs dr;um dogum yapmadan gecmez dıyor caresız dogumu beklıycem sanırım su bır ıkı gundur hıc bır sey kullanmıyorum sadece buz koyuyorum ıdare etmeye calısıyorum sesımı duydugunuz ıcın ayrıca tesekkur ederım ıyıaksamlar

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun aynı sıkıntıyı bende 26. hafta gibi yaşadım. kollarımda ve ayak bileklerimde ciddi kaşıntı vardı. görünürde bişey yok. geceleri kaşıntı yüzünden uyuyyamıyor yada uykudan uyanıyordum. gündüzleri ise sürekli tarak gibi sert şeylerle kaşıya kaşıya bir nebze rahatlayabiliyordum. bütün testlerim normal çıktı ama bana bir iki ilaç yazdı doktor. açıkçası karaciğerden kaynaklanan bişey sanmıştım. öyle olunca bebeğe ciddi zararı varmış. ama testler normal çıkınca doktorda bu kaşıntı vücudun bi tepkisi bu çocuğa bi etkisi olmaz deyince ilaçları almadım. çekerim ben, yinede ilaç kullanmam dedim. kullanmadım. ama sürdüğüm bir iki çatlak kremi vardı bide aç karnına yediğim pekmez. işte bunları kestim. inanırmısın kaşıntı geçtii. istersen böyle bir deneme yap.

bende 31+1 haftalık hamileyim hergün kakao yağı sürüyordum göğsüme ve göbeğime çatlamasın diye şimdi kaşıntıdan duramıyorom göbek deliğimin oralat ve göğüsümün kenarları kırmızı benek benek olmuş doktora gitsemmi gitmesemmi karar veremedim hangi doktor bakıyor kadın doğummu cildiyem, geçer diyede gitmek istemiyorum.ne yapacağımı şaşırdım.

bende 31+1 haftalık hamileyim hergün kakao yağı sürüyordum göğsüme ve göbeğime çatlamasın diye şimdi kaşıntıdan duramıyorom göbek deliğimin oralat ve göğüsümün kenarları kırmızı benek benek olmuş doktora gitsemmi gitmesemmi karar veremedim hangi doktor bakıyor kadın doğummu cildiyem, geçer diyede gitmek istemiyorum.ne yapacağımı şaşırdım.

bnmde o kırmızı benekler bacaklarımda var yaa..sinek ısırığı gibi birden çıkıyo..bikaç kişide daha duydum olabiliyo demekki ama neden kaynaklandığını bilmiyorum..

Merhaba kızlar.
Ben de 31+6 dayım. Yani yarın 32 olucaz inşallah. Anlattığınız sıkıntıları sadece ben yaşıyorum sanıyordum. Nerdeyse 20. haftadan beridir aynen anlattığınız gibi ayaklarım, el ve kollarım nasıl kaşınıyordu, uykudan dahi uyanır uykum kaçardı. Üstelik ayağımın tam altı bile egzama gibi kaşınırdı. Eşimde Dr old. için hiç bir ilaç kullanmama izin vermedi. Oysa kendi doktorum bir ilaç önerdi. Eşim yine de steroiddir diye almadı ilaç. Artık sinirimden ona kızıyordum. Ama bu hafta biraz azaldı gibi. Birde benim gebelik öncesi bile güneş alerjim vardı. Önceleri hep ona bağladım kaşıntıları, sonra anladımki gebeliktenmiş.

Anlaşılan o ki bebişlerimizi kucağımıza alıncaya kadar bu devam edecek. Dayanacaz artık ne yapalım :(

kasıntı kızarıklık benek benek olmus cılt bunların hepsi gebelıkten bu yuzden dr;a gıtmelı ve drun uygun gorduguılacı yada kremı kullanmalı ben cılt dr;unada gıttım kendı kadın dogum dr;uma da konturollerıme gıttıkce takıp ettı en uygun tanıyı kendı drum koydu her cıldıyecı anlayamıyor bu yuzden en saglıklısı bu lezyonlarının bebege zararı olup olmadıgına daır test ıstıyor bılgın olsun allah yardımcın olsun.

göbek deliğinde başlayıp kollara bacaklara yayılıyo bence hemen git puppp hastalığı deniliyo doğuma kadar geçmiyo ve hiç bir iğne ilaç hatta kortizon tedavisi işe yaramıyo ben 3 haftadır kaşınıyorum benimde 29 haftada başladı zaten son 3 ayda ortaya çıkan ve çok nadir görülen bi hastalıkmış bu....

merhaba arhkadaşlar mesajınızı yeni gördüm 3
-4 gündür kaşıntılarım gitti bakıyorum kırmızı beneklerde kalmamış bugün kontrolüm vardı doktora soracaktım gerek kalmadığını düşündüm inşallah bebeğede bir şey olmaz bilgileriniz için teşekkürler.

Back
X