Gebelikte Kanama

Gismoo

Guru
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2012
21
0
286
Ankara
Merhaba Kızlar... 5 Haftalık hamileyim en son 3 haziranda adet gördüm. 3 Gece önce hafif bi kanama geldi hastaneye gittik sonra kahverengi akıntıya çevirdi. Doktor henüz keseyi göremediği için hastaneye yatırdı. Hastanede yatarken progestan kullandım kanamam yoktu kahverengi akıntımda kesildi. Hergün kan alınıp Beta hcg yapıldı 2 günde bir yükseliyordu en son çıkarken 3773tü. Doktor keseyide gördükten sonra ve kanama olmadığını görünce taburcu etti.Eve geldiğimde lavaboya gittim iki damla kan geldi.Aranızda böyle bi durumla karşılaşan var mı cvp yazın lütfen.

canım geçmiş olsun.benim hamileliğimin 6.haftasında lekelenmem başlamıştı.daha sonra ara ara kanamaya dönüşerek 10.haftanın sonun akadar devam etti.kanama ve lekelenme süresince progesteron iğnesi ve hapı kullandım.çok şükür geçti.şua anda 13.haftamdayım.korkma inşallah senin lekelenmelerin de biran evvel biter.

Gebelikte kanama hic bı zaman normal kabul edilmez. Ben de ilk 6. Haftamda kanama yasadım, sonra 11, 13, 20. Haftalarımda da ara sira kahverengi akıntı , ara sıra kanama yasadım. Hepsinde de acil Dr a gittim şükürler olsun bebeğim iyidi. Simdi 24. Haftamdayim gayet iyim allahıma şükürler olsun.
Kanamanın cok uzun süre devam etmemesi iyiye işaret. Bol bol dua ey, dinlen. İnsallah bebegin seninle kalır.
Bem bu hamileliğimden önceki gebeliklerimde de kanamalar yasadım malesef kaybettim. Ama o kanamalar durmadı cok uzun devam etti. Şimdikiyle onların tek farkı o. Bu sefer kısa süreliydi .

Çok Teşekkür ederim cvplarınız için şuan kahverengi akıntıyla devam ediyorum progestanın iğnesini verdi doktor onları vuruluyorum umarım geçer çok zor hamile kaldım bebeğimi kaybetmek istemiyorum:(

canım Allah bebeğini sana bağışlasın.nacizane birkaç tavsiye eklemek istiyorum.belki seni bilgilendirmişlerdir.ama ben yine de bildiklerimi paylaşayım.bol bol istirahat et.çalışıyorsan rapor alma imkanın varsa evde dinlenmen senin için iyi olur.lekelenmelerin geçinceye kadar ev işi filan yapma,ağır kaldırma(ben yemek tenceresini,çaydanlığı bile kaldırmadım),yükseğee uzanma(raftan,dolaptan sandalyesiz hiçbişey alma) ,bir de eşinle yakınlaşmayın.sen elinden geldiğinde dikkat et,ilaçlarını kullan gerisi de Allah'ın takdiri.inşallah bebeğin sımsıkı tutunur da sağlıkla vaktinde gelir annesine:emir_bebek:

İnş Cnm Allahım sağlıklı şekilde kucağımızda görmeyi nasip etsin:) Dün doktora gittim 5 hafta 6 günlüktü ve kesenin çapı 9mm göründü. Doktor 9mm çok küçük bu çocuk %99.9 canlanmayacak dedi. İnternetten araştırmalarıma göre çoğu kişi 6 haftada bile 7mm kese görüyor normal diyor. Hiç birşey anlamıyorum.:(((

İnş Cnm Allahım sağlıklı şekilde kucağımızda görmeyi nasip etsin:) Dün doktora gittim 5 hafta 6 günlüktü ve kesenin çapı 9mm göründü. Doktor 9mm çok küçük bu çocuk %99.9 canlanmayacak dedi. İnternetten araştırmalarıma göre çoğu kişi 6 haftada bile 7mm kese görüyor normal diyor. Hiç birşey anlamıyorum.:(((

Canım böyle bişey söylemek için çok erken bendede ilk gittiğimde keseyi göremediler,sonra içerdeki kanama alanından dolayı çok az şansı düşecek dediler ne kanamalar atlattım hatta 11.haftamda kalp atışı yok diyip ayrıntılı ultrasyona bile gönderdiler şu anda 15,haftadayız bebeğim azimli çıktı inşallah başka sıkıntılar yaşamayız en güzeli 1-2hafta bekleyip güvenebileceğin bir doktora gitmek doktor değiştikçe farklı şeyler çıkıyo ortaya çünkü kafan karışıyor umarım bebişin sana sımsıkı tutunur annesi

İnş sağlıklı sıhhatli kucağımızda görmeyi nasip eder Allahım:) Doğarsada çok aksi bir çocuk olacak sanırım:49:

1,5 aya yakındır sürekli yatıyorum ve iğne vuruluyorum. 11. haftanın sonunda bebeğimi subkoryonik hematom'dan kaybettim hematom keseyi sarmış ve yarmış bebeğim beslenemediği için kalp atışları durmuş. Çok üzgünüm 1,5 ayda 45 e yakın iğne yedim. 9 ay boyunca yatmayı da göze almıştım. Kucağıma almadığım halde bu kadar etkilendim Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın:(

Çok sağol cnm 1 seneye yakındır çocuk sahibi olmak için uğraşıyorduk. Bebeğimi kaybetmek bu yüzden beni çok etkiledi sanırım ne ultrason fotoğraflarını atabiliyorum ne artık bişey yiyebiliyorum kendimi kötü hissediyorum:(

mrb canım geçmiş olsun suan aynı sorunu bende yaşıyorum benim kanamam 2. ayda başladı ve devam etti progestan iğneleri kullandım kahverengiye dönüştü.. doktorum ise sürekli yatmamı sadece tuvalet ihtiyacım ve yemek ihtiyacım için kalkmamı söyledi. ve son gittiğimizde bebek büyüdükçe bu durumun geçeceğini söyledi 1 hafta kaldı tekrar gitmeme inş. iyi sonuçlar duymak istiyorum cünkü cok zor bir durum :(

İnş cnm bebeğini sağlıklı bir şekilde alırsın kucağına moralini bozma. Evet çok zor bir durum bende sürekli yatıyordum. İnan bana annemi eşimi odadan dışarı bile çıkarmak istemiyodum yalnız kalmak istemiyordum. Hele ki kanamanın geldiği zaman ecel teri derler ya 1 saniye içinde öyle bir ter basıyordu ki çok tedirgin oluyordum. Umarım bebeğin sana sıkı sıkı tutunur kısa zamanda atlatırsın.

Back