• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte Kahve İçilmesi

Kahvede sıkıntı yok abartmadıgın sürece. Ben nescafe sigara cok severdim. Sigarayı bıraktım. Nescafede içmez oldum. Ama dısarda yediklerine dikkat et. Özellikle dondurulmus yeme. Ben a101 nimet marka ıspanaklı yuvarlak tepsi böreğinden zehirlendim vede hamıkeyken. Allaha sükür cocuklara bısey olmadı ama onun korkusu 4 gün kendime gelene kadar benı bitirdi..
Midye kokoreç gibi seylerde tüketme.
Yok canim abartmıyorum aynen ben de cok severdim hani sigara kullanmıyorum zaten de Türk kahvesi icerim artık arada icin rahat 🤗 cook gecmis olsun bu arada hamileyken zehirlenmissin o korkuyu tahmin edebiliyorum allahtan bir sey olmamis🙏 Tamamdır canim dikkat ederim

Doktorlar gunde 1 fincanin zararli olmadigini soyluyorlar. Bu arada 2 gunde bir o disardan cigkoftelerden yiyorum cunku cok canim istiyor 😍 zarari varmidir bilemem ama hamilelere hersey mubah...

Duvar mi kemiriyoz sanki 😂😂😂 pas yiyen varmiş.

hahahah
Doktorlar gunde 1 fincanin zararli olmadigini soyluyorlar. Bu arada 2 gunde bir o disardan cigkoftelerden yiyorum cunku cok canim istiyor 😍 zarari varmidir bilemem ama hamilelere hersey mubah...

Duvar mi kemiriyoz sanki 😂😂😂 pas yiyen varmiş.
hahahah dimi canim aynen 😅 valla benim de cok cekiyo ya 🙈kahveyide cook cook nadir zaten

Kahveyi pek sevmezdim ondan yana sıkıntı olmamıştı hatta doktorum belli bir haftadan sonra gün-de 1 tane icebilirsin demişti.

Çiğ köfte hassas noktam cok severim onu da sormuştum etsiz olanlardan yiyebilirsin zarari yok ama bulgurlu olduğu için cok tuketip şişirme mideni kendini rahatsız etme demişti 😁

Kahveyi normalde de hiç tüketmem o yüzden sorun yaşamıyorum ama ölçülü tüketildiği takdirde sorun olmaz.
Çiğköfte ye gelince o benim de hassas noktam. Eşim urfalı ve onlar etli yapıyorlar. Canım ondan istiyor ama asla riske atıp yemem. Üstelik geçen gün biber salçasının acısı bile rahatsız etti beni. Normalde acıyı severek yerim halbuki.
Ben de bayramdan sonra gidip dışarıdan etsiz olanı alıp nefsimi köreltmeyi düşünüyorum 😁
Ama bulgur da çok şişiriyor. Annemlerin yanına gitmiştim geçen ay. Annem bana canım istiyor diye kısır yaptı öyle de güzel yedim ama daha 2 saat sonrasında rahatsız etmeye başladı. Bence arada bi tüketmekten zarar gelmez etsiz olanı. Ölçülü olmak yeter 😊

Türk kahvesini haftada bir içiyorum.her şeyden abartmadigimiz sürece yeyip içersek bir zararı olmaz inşallah çünkü bazı şeyler hamile olmasak da zararlı.
Benim problemim daha büyük:( sigara içiyordum eskiden 2-3gunde bir paket.hamile kalınca nasıl tiksindim anlatamam bıraktım çok şükür.Ama bu aralar sanki aserdim dayanamadım geçen gün 1 tane içtim sonra diger günler 1-2 defa çektim attım.önce tiksinip sonra canının çekmesi nasıl bişey anlamadim:(((

Bana doktorun günde 1 fincan Türk kahvesi içebilirsin demişti. Fazlasını da aramıyorum, her gün de içmiyorum. Çiğ köfteyi de etki asla, etsiz satılanlardan da tadımlık demişti. Hiç konuşmayan adam, bunları söylemişti 😃 ben sormadan.

ben tam bir kahve bağımlısıyım ama zararını öğrendikten sonra kendime gün içinde bir zaman dilimi ayarlayıp sadece 1 fincan türk kahvemi içiyorum o zaman diliminde başka bir şey yapmayıp kahvenin tadına varıyorum, haftada bir günde türk kahvesi yerine sevdiğim filtre kahveyi yine keyif alarak içiyorum.
böyle böyle alıştım başta zordu ama bebeklerimizden önemli değil.

Kadın doğum doktorum günde 2 kahve içmeme musade ediyor

Back