- 7 Nisan 2021
- 115
- 88
- 42
- Konu Sahibi iwannabehappy
Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi lütfen. Şuan çok kötüyüm. 37 haftalık hamileyim. Detaylı testten beri bebeğimin kafa çevresinde bi haftalık gerilik var. 25inci haftada şeker çıktı. Diyet ve insüline başladık. O zamandan beri kilosu, karın çevresi ve kafa çevresi 2 hafta kadar geriden geliyor hep. Son haftalarda kafa çevresindeki gerilik 3 haftaya çıktı. Bugünkü kontrolde doktor boy ve kilonun arttığını ama kafa çevresi gelişiminin 33üncü haftada durduğunu söyledi doktor. Bunun da iyi olmadığını ama kesin bişey söyleyemeyeceğini de. Mikrosefali konuştuk, bilemem olabilir dedi. Bi doktora daha gidiyorum baştan beri. Öbür doktorda iki gün önce kontrolüm vardı, onda kafa çevresi 35 hafta çıkmıştı ve doktor on günlük arada kafa çevresinde bi hafta büyüme olmuş sorun yok demişti. Yani bi doktorun ölçümüne göre 4 hafta gerilik var ve gelişim durmuş. Öbür doktorun ölçümüne göre 2 hafta gerilik var ve gelişim devam ediyor. Bebeğin boyu günüyle uyumlu, kilosu da iki hafta kadar geride. Böyle ölçümleri olanlar, sağlıklı doğum yapanlar nolur yazsın. Doktordan çıktığımdan beri kendime gelemedim, çok korkuyorum.