• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelikte kabızlık ..

eylul166

Guru
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
10.690
882
448
43
arkadaşlar selam .. burada tecrübeli arkadaşlar olduğundan dolayı sormak istedim..ben 12 haftalık hamileyim ve kabızlık nedeniyle makat kısmımda ağrı var..doktoruma danışmadan anestol kullandım acaba bir sakıncası olurmu..kullanan varmı çok merak ediyorum..bebeğe bir zararı olurmu acaba..şimdiden teşekkürler..

canım öyle kafana göre ilaç kullanmanı tasvip etmiyorum bendede vardı ama şimdi düzeldi bol bol su iç meyva yee ve böyle sorunlarda doktoruna danış çünkü ondan iyi sana kimse yardımcı olamaz

canım ben pek kabız olmadım sorun yaşamadım ama kafana göre ilaç kullanımı zaten yanlıştır sen hemen dr.ara ve söyle bu ilaçtan aldım ve ne yapmalıyım diye...

ben de bu sıkıntıyı cok yaşıyorum. bolca su içmek çok önemli.. onun dışında ben sabahları kuru kayısıdan yaptığım kompostoyu içiyorum. elimde de sürekli taze kayısı ve şeftali oluyor.bir arkadaş rezene çayı falan demişti ama ben de pek işe yaradığı söylenemez.

başka bir arkadasa da form çayı içebilrsin demiş doktor,ben sormadan içemedim. eğer gerçekten içilebiliyorsa yaşadık. berbat bişey bu kabızlık :bbo:

bende çok sık yaşamadım ama oluyor yınede zaman zaman.ama sen kafana göre ilaç kullanma canımm.herşeye ilaç kullanmanı bende önermiyorumm.doğal yollardan çözmeye çalış sorunun inşallah yararlı olurr.

arkadaşlar selam .. burada tecrübeli arkadaşlar olduğundan dolayı sormak istedim..ben 12 haftalık hamileyim ve kabızlık nedeniyle makat kısmımda ağrı var..doktoruma danışmadan anestol kullandım acaba bir sakıncası olurmu..kullanan varmı çok merak ediyorum..bebeğe bir zararı olurmu acaba..şimdiden teşekkürler..
canım bende ıkıncı hamılelıgımde cok kabızlık cektım.ama doktoruma sormadan hıcbırsey kullanmadım.alen dıye bır ılac vardı.onu kullandım sabah aksma seklınde.
bence doktoruna sormadan klullanma.ama oyle bır kullanmaylada bırsey olacagını sanmıyorum canım benım.
sana saglıklı sıhhatlı guzel hamıle gunlerı dılıyorum:)))))))))))))

canım geçmiş olsun aynı derdi yaşadım doğadan form kullanıyorum dr a sordum iç bir şey olmaz dedi bana çok iyi geldi.

canım bende ilk haftalarıma kabızlık sorununu çok yaşadım,çok kötü bi durum.ben 8 haftalıktım doktorum kesinlikle ilaç kullanmamı söyledi.bol su içip meyva yedim ve elma kompostosu yaptım çok azşekerli,sabah akşam günde 1 lt içtim diyebilirim o çok iyi geldi.sakın ilaç kullanma canım ilk üç ay çok önemli çünkü.ağladığım zaman oldu çok zorlandım bende.ılık suyun içine zeytinyağı koyup içtim oda yumuşattı ama mide bulandırıcı elma kompostosu çok rahatlattı.dikkat et canım bol sıvı al.

benim normalde de biraz kabızlığım ve bağsur sorunum vardı şuan 5 haftalık hamileyim ve bende sıkıntı yaşadım ilk başlarda ama şimdi kepek ekmeği yiyiyorum sabahları aç karnına iki kayısı bol meyve ve sebze tüketiyorum çok şükür rahatım

bende de var aynı sorun benneyaptımki.ama doktorum bana hiç ilaç tavsiye etmiyor form çay vb bitki çaylarınıda tavsiye etmedi.hepsinin başka yan etkileri varmış kabızlığı gideriyim derken hamilelikte başka reaksyonlar gelişebilirmiş.kuru kayısı kuru erik ve incir düzenli yeyip ardından bol su kayısı kompostosu popası ile beraber.kabak, taze fasulye vb sebze yemekleri ve kıvırcıklı taze yeşillik salataları ye dedi.her yemekte mutlaka çorba içiyorum.benim sanki azaldı gibi.çok düzenli olmasada eskisi gibi günlerce sürmüyo.a.s.

arkadaslar ben de asiri kabizlik sorunu yasiyordum 13 haftalik hamileyim. 3 gundur bir sey deniyorum doktorumun tavsiyesiyle ve harika ise yariyor. kuru erikleri kuru uzum ve kuru cekirdekli kara uzumle beraber kaynatip kompostosunu yapiyorum. eriklerin cekirdeklerini ayikladiktan sonra kompostoyu blenderda cekiyorum.yani posalariyla beraber.sabah kahvaltidan 10-15 dk. once iciyorum. kahvaltidan yarim saat sonra tuvalete...

Merhaba,
Hamilelikte bitki çayı form çayı gibi şeyleri kullanmamanızı tavsiye ederim. Ben miyomlarım nedeniyle çok fazla gaz sorunu yaşıyorum ancak rezene çayı da rahim kasılmasına sebebiyet verdiği için kullanmıyorum.
Size kırmızı pancarı tavsiye ederim. Hem faydalı hem bağırsakları çalıştırıyor.
3-4 kırmızı pancarı güzelce yıkayıp 1 lt kadar suda haşlayın ve bu suyu saklayın. Gunde birer bardak içebilirsiniz. Ayrıca haşlanmış pancarları soyup dograyarak salatada kullanabilir veya üzerine zeytinyağı limon döküp yiyebilirsiniz.
(Pancar suyu içtikten sonra idrar ve dışkı kırmızı renkli olacaktır merak etmeyin)

Ben gebelikte hiç bu sorunu yaşamadım ama gebelikten önce yaşadığımda bol bol su içerdim geçerdi kızlar

Back
X