Öncelikle ağlama ve çok stres yapma. Şekerde stres çokça unutulan bir faktör.
Ben de 8 birimlik insülin vuruyorum her gün. Bu zamana kadar açlık da tokluk da (çok aşırı abartmazsam) gayet güzel çıkıyordu. Birkaç gündür açlık 90a varıyor. Bundan önce de her şeyi kisitladigim bir diyet yapmıyordum, doktorum hiçbir şeyi yasaklamadi çünkü benim de 9. Haftalikken çıktı yani hamileligi o kadar uzun bir süre yasaklarla dolu bir beslenme şekliyle geçirmek imkansiz, öyle bir şey yok yani. Bulunduktan sonraki ilk haftalarda hele yemekle saçma sapan bir ilişkim olmaya başlamıştı, sürekli bunu yemeye iznim var mı diye düşünmek çok yıpratıcı. Sonra kendi kendime deneyerek şekerimi nelerin yükselttiğini buldum. Hiç makarna ağzıma sürmem mesela, pirinç yiyorum, börek tarzı şeyler yiyemiyorum ama komik bir şekilde kek, bisküvi ya da çikolata yiyebiliyorum tabi bir oturuşta bütün bir paketi köklemiyorum. Mesela beyaz ekmek de imkansiz yemem. Yani vücudunuzun besinleri ne şekilde çalıştırdığı da önemli. Biraz stres olmadan ve yoksunluk psikolojisine girmeden vücudunu tanımaya çalış. Ve tabi doktorunuza degerlerini söyle, insulinin dozunu bir tik arttırabilir gibi geldi bana bu açlık değerine göre, bilemiyorum tabi bi sor.
Benim en son kontrole göre şekerden dolayı bebekte hiçbir sorun çıkmadı. Zamanına göre büyüyor ve kilosu da çok değil. Sadece kontrollü kal ve stres yapma