gebelikte immuran... ilaç kullanımı

pureblue

Kavanoz dipli dünya...!
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
1.392
32
683
kızlar hamile olduğuumu bu hafta öğrendim ama içim öyle buruk kii... bağışıklık sistemi ile ilgili immuran die bi ilaç kullanıyodum hamile olduğumu bilmeden. riskli bi ilaçmış D grubu riskteymiş. ilk bebeğim ve ben ona şimdiden bağlandım.. Kendi doktorum ikacı bırakıp hamile kalman daha doğru olurdu diyor. kadın doğumcu henüz çok erken diyor. Aklıma bin türlü düşünce geliyo :43: kendimi üzmekten alamıyorum eşim de daha olmayan bi durum için kendini üzme bebeğe asıl böyle zarar vereceksin diyor.. Çok zor bi durum. şu durumda gebeliğimi sonlandırmayı düşünmek bile beni kahrediyor. yapamam ben bunu... bu ilacı hamilelğnde kullanan oldu mu acaba?

o ilacı bilmiyorum ama benim kayınvalidem epilepsi hastasıymış ve dört çocuğundada tüm gebeliği boyunca epdantoin diye Dgrubunda yer alan bi ilacı günde 3kere kullanmış hemde çocuklarının hiçbir sorunu yok dua et bişey olmaz inşaallah..

Endişelenme arkadaşım, hamilelikten önce ben de ımuran kullanıyordum gerçi hamile kalınca bıraktım ama doktorum hastalığımla ilgili gerek görmediği için bıraktım eğer gerek görseydi ben de kullanacaktım, ki gebe olupta bu ilacı kullananları duydum forumlarda, bu arada ben de birçok ilaç kullandım hamileyken yine bağışıklık sistemi ile ilgili , kendini ve karnındaki bebeğini üzme, evet insan çok pimpirikli ve telaşlı oluyor hamileyken ama kötü düşünceleri uzaklaştır kafandan ...

Endişelenme arkadaşım, hamilelikten önce ben de ımuran kullanıyordum gerçi hamile kalınca bıraktım ama doktorum hastalığımla ilgili gerek görmediği için bıraktım eğer gerek görseydi ben de kullanacaktım, ki gebe olupta bu ilacı kullananları duydum forumlarda, bu arada ben de birçok ilaç kullandım hamileyken yine bağışıklık sistemi ile ilgili , kendini ve karnındaki bebeğini üzme, evet insan çok pimpirikli ve telaşlı oluyor hamileyken ama kötü düşünceleri uzaklaştır kafandan ...

canımmm çok teşekkür ederim ya inan içimi o kadar ferahlattın ki... inşallah benm için de sonuç böyle olur. Rabbim sağlıklı bir anne olarak sağlıklı bi şekilde bebeğimi kucağıma almayı nasip eder. şimdilik tek yapmam gereken şey dua ile beklemek.... bu ilacı kullananlardan yine de fikir almak istiyorum ama... çünkü ben 2 hafta daha düşük dozda kullancam çnkü dr birden kesmek olmaz dedi. dualarınızı eksik etmeyin....

canımmm çok teşekkür ederim ya inan içimi o kadar ferahlattın ki... inşallah benm için de sonuç böyle olur. Rabbim sağlıklı bir anne olarak sağlıklı bi şekilde bebeğimi kucağıma almayı nasip eder. şimdilik tek yapmam gereken şey dua ile beklemek.... bu ilacı kullananlardan yine de fikir almak istiyorum ama... çünkü ben 2 hafta daha düşük dozda kullancam çnkü dr birden kesmek olmaz dedi. dualarınızı eksik etmeyin....
Merhabalar üzerinden çok zaman geçmiş umarım halen daha aktifsinizdir ben lupus hastasıyım bir ölü dogumum oldu başka ilaçlar kullanıyorum ama hamilelikte hastalık aktifleştiginde bagışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanılıyomu bilmiyorum yads bir zararı varmıdır bilgi almak istiyorum sesimi duyan varsa ve bana yardımcı olursaok mutlu olurum umarım bebeginiz saglıklı bir şekilde dünyaya gelmiştir

Back
X