• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte idrarda eser miktarda keton nedir

sevgimsena

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2016
142
23
48
38
Bugün idrar tahlili yaptırdım herşey normal cıktı tek idrarda keton eser yazıyordu nedir bu bilen varmı doktor paArtesi gel dedi

Susuz kaldığınız için çıkmıştır muhtemelen , diğer değerlerinşz normalse çok sıkıntı değil . Bende keton çıktı diye hastanede yattım ama tüm değerlerim de sıfırlanmıştı .

sanirim gebelik diyabetiyle alakali idararda keton
hatta evde seker olcumu yaptirriken onuda istiyolar.idrardaki keton miktarı

Benim keton degeride sıkintiliydi.doktor boyle devam ederse hastaneye yatirirm demisti.saglikli beslenemedigim icin olmustu.o aralar fazla yemek yiyemiyordum.hatta kilo da vermistim.sonradan duzeldi bendeki bu sorun

Keton artışı illa diyabetle alakali olacak diye birşey yok. Özellikle gebelikte bulantı ve kusma sıkıntısı yaşayanlar da su ve gıda alımı azaldığında vücut kendine gereken enerjiyi sağlamak için yağ yakımına başlar buda idrarda keton oranının açığa çıkıp yükselmesine sebep olur. Hafif duzeyde ise bol su ve gıda alımıyla düzelir. Benim ki yüksek çıkmıştı hastaneye yatış yapılarak serum tedavisi ile düzeltildi. Takip etmek önemli

Susuz kaldığınız için çıkmıştır muhtemelen , diğer değerlerinşz normalse çok sıkıntı değil . Bende keton çıktı diye hastanede yattım ama tüm değerlerim de sıfırlanmıştı .

Çok geçmiş olsun... hani derler ya hamileyken iki kişilik yemek diye birşey yok... malesef varmış ben normalde ara öğün hic yapmam öyle bir alışkanlığım da yoktu. 3 öğün yemek yiyordum o kadar. Ben kendimi hic ac hissetmiyorken malesef dr ac kaldigin icin olmuş dedi ve sık sık yemek yedim 4 gün sonra tekrar tahlil yaptim keton yoktu. Hamileler her zaman sıklıkla hic ac kalmayacak şekilde beslenmeli bunu öğrendim...

Back
X