• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte idrar yolu enfeksiyonu

.ILGAZ.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2009
518
4
96
Diğer
11 haftalık hamileyim. İlk defa cumartesi günü istifrar ettim sabahtan akşama kadar aşırı midem bulandı. Ertesi gün de şiddetli karın ağrısı yaşadım ben istifrar etmekten zorlanmıştır ondan ağrıyordur sandım ama ağrı dayanılmaz olunca acile gittik. idrar tahlili yapıldı. Bol miktarda bakteri, 8- 10 lökosit ve 7- 8 epitel hücre görüldü. Doktor idrar yolu enfeksiyonu dedi. Kendi doktorumu aradım ve ilaç verdi telefonda. Yarın muayeneye gideceğim.
Hamileyken idrar yolu enfeksiyonuna yakalanan var mı aranızda. Geçici bir şey mi bu acaba bebeğe zararı var mıdır ki?

canım öncelikle geçmiş olsun , bende hamilelğim boyunca sürekli idrar yolu enfeksiyonu yaşadım , gebelikte malesefki kötü bir durum düşük ve erken doğuma sebep olabiliyor , ilaçlarını sakın ihmal etme kullan ve bol bol su iç ben günde 5 litre su içiyorum bu günlere kadar sürekli ilaç kullandım..

teşekkür ederim özlenen sana da geçmiş olsun. Ben de daha evvel yaşadım ama hamileyken insan daha bir telaşlanıyor insan kendini pek düşünmüyor da işte bebeğe bir zarar gelir mi diye endişeleniyor. Yarın ultrasona giricem kısmetse

bende de idrar yolu enfeksiyonu varmış ne yazıkki =(
Doktor oldukça önemli olduğunu ve ilaçları aksatmamam gerektiğini söyledi.

oncelıkle gecmıs olsun arkadasıma katılıyorum enfeksıyon maalesef hamılelıkte onemsenecek bır durum allah korusun erken doguma sebep olabılıyor bende 4aylıkken gecırmıstım serum yemıstım bırde antıbıyotık kullanmıstım.....ayaklarını usutme ve bolllll bollll su ıc......

kızlar merhaba ,
ben de 29 haftalık hamileyim, ama neredeyse 4-5 haftadır idrar yolu enfeksiyonuyla mücadele halindeyim, hatta topik açacaktım ama aynı sorunu yaşıyormuşuz...bana da 2 kutu antibiyotik verdi doktor, korka korka içtim, sonra şu tek içilen monural'ı verdi, onu da 2 kez içtim, ama fayda etmedi, arttı hatta enfeksiyon, şimdi antibiyotik iğne oluyorum her akşam... endişeleniyorum ama enfeksiyon daha zararlıymış...
bol su dışında var mı başka yaptığınız birşeyler?

selam cnm.ben de enfeksıyon yasadım ama bende agrı yanma fılan olmuyordu.doktorum bol bol su ıcmemı onermıstı oyle de yaptım gecmıs olsun cnm

bana antibiyotik vermedi yalnızca buscopan ile monural verdi. Bugün ağrım çok yok Allaha şükür. Dün çok fenaydı. Ama bugün de halsizlik var hafif de bulantım var. Ayaklarıma sıcak su torbası koymak bir de karnıma sıcak havlu koymak iyi geliyor.

bu verdikleri ilaçların bebişe zararı olamayacağını söylüyor doktor ve eczacı ama ben endişeleniyorum valla

bu verdikleri ilaçların bebişe zararı olamayacağını söylüyor doktor ve eczacı ama ben endişeleniyorum valla

Evet tabi ilaç kullanırken ben de endişeleniyorum ama doktor uygun görmediği ilaçları içirmiyor zaten. Bir de iyileşmek için içmeye mecburuz. Çünkü idrar yolu enfeksiyonu gebelikte tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık.

iğnelerden sonra tekrar idrar kültürü yaptırdım bakalım ne çıkacak merakla bekliyorum kızlar...

Arkadaşlar merhaba öncelikle herkese hayırlı ve sağlıklı bir gebelik dönemi dilerim. bugün tam idrar tahlillerimi yaptırdım bütün değerler normal fakat epitel 13 çıktı. Doktora daha gösteremedim acaba bende de mi enfeksiyon var sizce?:50:

kızlar tahlillerim sonrası bendede çıktı idrar yolu enfeksiyonu. fakat doktor hiç ilaç filan vermedi hiçbişey söylemedi... aklıma takıldı benim. acaba çok şiddetli olmadığı içinmi ilaç vermedi ki çünkü hiçbir belirtim yok idrar tahlilinde çıktı sadece

bendede var malesef antibiyotik kullanıyorum bel ağrısı idrarda yanma ve bulantıda var antibiyotik inşallah bebeğe zarar vermez korka korka içmek zorundayım inşallah doğumdan sonra geçer normal doğumda geçer diyorlar

Bende hamileliğim boyunca idrar yolu enfeksiyonu ile uğraşmıştım ama bu çok sık görülen bir durum, inanın o kadar korkulacak bebeğe zarar verecek birşey değil, doktorunuzun uygun gördüğü ilaç , bol su ve hijyen başka yapılacak birşey yok... Ama mümkün olduğunca ilaçtan uzak durun, zaten o ilaçlar geçici düzeltiyor, sonra tekrarlıyor, hamilelikte kronikleşiyor resmen, bebecik boşuna ilaçlardan etkilenmesin asıl...

Bende hamileliğim boyunca idrar yolu enfeksiyonu ile uğraşmıştım ama bu çok sık görülen bir durum, inanın o kadar korkulacak bebeğe zarar verecek birşey değil, doktorunuzun uygun gördüğü ilaç , bol su ve hijyen başka yapılacak birşey yok... Ama mümkün olduğunca ilaçtan uzak durun, zaten o ilaçlar geçici düzeltiyor, sonra tekrarlıyor, hamilelikte kronikleşiyor resmen, bebecik boşuna ilaçlardan etkilenmesin asıl...

sizde hala var mı enfeksiyon normal doğumda geçer diyorlar ama tek umudum o zaten bıktım bu enfeksiyondan

öncelikle geçmiş olsun canım bende 26 haftalık hamileyim aynen senin gibi idrarda bol lökosit çıktı bi antibiyotik bitirdim tekrar idrar tahlili verdim yine aynı hiç bi faydası olmamıştı doktor bu sefer başka bi antibiyotik verdi ama kullanmak istemedim bebişime zarar verir diye zaten verdiği antibiyotik c kategorisindeydi sonra doktor en iyisi idrar kültürü yapalım dedi onda enfeksiyona sebep olan mikrop ortaya çıkacak ona göre onunla savaşılacak mış
sende mutlaka idrar kültürü iste!

öncelikle geçmiş olsun canım bende 26 haftalık hamileyim aynen senin gibi idrarda bol lökosit çıktı bi antibiyotik bitirdim tekrar idrar tahlili verdim yine aynı hiç bi faydası olmamıştı doktor bu sefer başka bi antibiyotik verdi ama kullanmak istemedim bebişime zarar verir diye zaten verdiği antibiyotik c kategorisindeydi sonra doktor en iyisi idrar kültürü yapalım dedi onda enfeksiyona sebep olan mikrop ortaya çıkacak ona göre onunla savaşılacak mış
sende mutlaka idrar kültürü iste!

tamam canım çok sağol antibiyotik biter bitmez tedaviye gideceğim gittiğimde söylerim

Selam kızlar ne yazıkki aynı sorun bende de var. Geçen hafta tahlil yaptırmıştım doktorum çok fazla olduğunu söyledi.Yanlızca munorol isminde bir toz yazdı içtim ama hiç bir değişiklik olmadı,halen sancı ve akıntı var. Yarın için tekrar randevu aldım ve tahlil yapılacak. Banada doktorum çok su içmemi söyledi ama zaten miğde bulantısından dünyam karardı,birde su içince dahada kötü oluyorum. Allahım bebeklerimizi korusun....

tamam canım çok sağol antibiyotik biter bitmez tedaviye gideceğim gittiğimde söylerim

kızlar bugün yaptırdığım idrar kültürünün sonucunu almak için gittik doktora idrar kültüründe mikrop sıfır çıkmış çok şaşırdım yani enfeksiyonun sona ermiş dedi doktor bana anlaşılan çok fazla su içtiğinden temizlenmişsin dedi
yani boool bol su için kızlar acil şifalar

Back