• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte idrar yolu enfeksiyonu ve antibiyotik kullanımı

pembesever01

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2024
122
54
13
25
Merhabalar 7 haftalık hamileyim idrar kültürümde bakteri vs cıktı idrar yolu enfeksiyonu görünüyor benim şikayetim yoktu ama tahlilde anlaşıldı. Doktor bactrim diye bir antibiyotik verdi ama özellikle ilk trimester da kullanılmaması doğum kusurlarına sebebiyet verebileceği vs yazıyor prospektüsünde de hamilelikte kullanılmaması gerektiği yazıyor. Başına böyle bir durum gelmiş olan var mı henüz kullanmaya başlamadım korktum açıkçası b grubu ilaçlara da dahil değilmiş araştırdığım kadarı ile. Ne yapacağımı şaşırdım

Bende aynı durumu yasadım canım enfeksiyonum vardı 6 haftalıkken monural sase kullandım kullananlarda var burda sıkıntı yaratmadı bende zaten zararı olsa doktorlar yazar mı hiç enfeksiyon ilaçdan daha riskli sen bilirsin ama kullanmanı öneririm bide bol bol su iç 🌸

Kar zarar durumuna göre verilir, bebeğe enfeksiyonunun zarar vereceği düşünülürse ilaç verilir, o kadar çok kullanılmaz denilen ilaç kullandım ki artık sorgulamanin anlamı yok, başta farklı doktora danisiyordum ama onlarda keyfinden vermiyor ki, kullan şifa olsun inşallah 😊

Sırf bu yüzden tekrar haftaiçi başka doktora gitmeyi düşündüm endişelendim ya. B grubu ilaçlarda sorun yok diyolar ama verdiği bi ilaç sorun olacak gruptaymıs. Bu aksam içmeye başlayacaktım bakalım.. bol su içiyorum bide kefir vs demişler kefir içmeyi düşünüyorum insallah kısa zamanda normale döner 🥲 coook teşekkür ederim cevaplarınız icin 14ocakgs 14ocakgs Vaalbara Vaalbara

Sırf bu yüzden tekrar haftaiçi başka doktora gitmeyi düşündüm endişelendim ya. B grubu ilaçlarda sorun yok diyolar ama verdiği bi ilaç sorun olacak gruptaymıs. Bu aksam içmeye başlayacaktım bakalım.. bol su içiyorum bide kefir vs demişler kefir içmeyi düşünüyorum insallah kısa zamanda normale döner 🥲 coook teşekkür ederim cevaplarınız icin 14ocakgs 14ocakgs Vaalbara Vaalbara
Veriliyorsa kullanmak lazim bir ay once kanama alanı olduğu fark edildi, bu arada bronsitim.vardi öksürük yoğundu, antibiyotik iğne kortizon iğne karıştırılıp sabah aksam oldum sekiz gün boyunca ayrıca da öksürük surubuyla birlikte başka bı ilaç daha kullandım hiçbiri de gebelikte kullanilmiyordu hala iğne olan yerlerime dokununca canım yanıyor belime kadar aci var, doktor bunları kullanmayinca öksürüğe bağlı kanaman aktiflesirse bebeğe zarar verir dedi, öksürüğü iki günde kestiler şükür kanama alanı da toparlanıyor, gebeliğin basinda enfeksiyon için iki farklı ilaç kullandım birer ay arayla hala enfeksiyonum devam ediyor 22.haftadayim ama cok ilac kullandigim için ara verelim bikac hafta dedi, sonraki kontrolde tekrar enfeksiyon için ilaç alacağım, sen sor kafan rahat etsin, dediğim.gibi bebege zarar verecek bı durumun önüne geçmek için veriliyor bazı ilaçlar, sağlıcakla kavuşun inşallah

Merhabalar 7 haftalık hamileyim idrar kültürümde bakteri vs cıktı idrar yolu enfeksiyonu görünüyor benim şikayetim yoktu ama tahlilde anlaşıldı. Doktor bactrim diye bir antibiyotik verdi ama özellikle ilk trimester da kullanılmaması doğum kusurlarına sebebiyet verebileceği vs yazıyor prospektüsünde de hamilelikte kullanılmaması gerektiği yazıyor. Başına böyle bir durum gelmiş olan var mı henüz kullanmaya başlamadım korktum açıkçası b grubu ilaçlara da dahil değilmiş araştırdığım kadarı ile. Ne yapacağımı şaşırdım
Öncelikle geçmiş olsun bende hamilelik sürecinde enfeksiyon geçirdim ilk zamanlar var demişlerdi sonradan geçti sanmıştım. Ama maalesef geçmemiş ve bebeğime geçmiş. Bebeğim kuvezde yattı. Sana antibiyotiği kullanma vs diyemem ama çok dikkat et bebeğine geçmesin çok zor bi süreç çünkü.

Doktorunuz hamile olduğunuzu biliyor muydu ben de gebeliğin ilk haftaları antibiyotik kullandım ama doktor gebelikte kullanılan bir antibiyotik olduğunu söylemişti aksef ti adı yanlış hatırlamıyorsam şase şeklinde olanı da gebeliğimde birden çok kez kullandım ama ilaçları alırken hem dr ye hem de eczacıya ısrarla gebelikte kullanım durumunu soruyordum bence tereddüt ediyorsanız hem bir eczacıya hem de kadın doğum doktoruna danışın

Yukarıda arkadaş da yazmış, gebelikte kar/zarar hesabı çok önemli. Enfeksiyon bebeğinize daha fazla zarar verebilir. Hatta erken doğuma bile sebep olabilir. Doktorunuz zaten gebe olduğunuzu bilerek recete etmiştir. Lütfen doktorunuzun önerilerine uyun, içinize sinmiyorsa başka doktora da görünün ama enfeksiyonu önemseyin.
Gebeliğim süresince ben çok fazla idrar yolu enfeksiyonu geçirdim, genel olarak gebelikte daha yatkın olunuyor zaten, çoğunda da ilac kullanmak durumunda kaldım ve çok şükür bir sıkıntı olmadan bebeğimi kucağıma aldım, inşallah darısı basiniza 🙏🏻

öncelikle cevaplarınız için tekrar coook teşekkür ederim 🙏 Salı günü tekrar başka bir doktora danışacağım evet enfeksiyon tedavi edilmezse sıkıntı oluyormuş dediğiniz gibi, bu doktor da kullan derse kullanacağım. Şöyle şuanlık devlette muayene oluyorum gebelik polikliniğinde muayene oldum ama saçma bir sekilde hemşire reçete etti ilacı doktor farklı bir kısma geçti ve konuşmadık bile tahlillerimi göstermeye geldim demistim. Her seferinde de devlette farklı bir doktor çıkıyor karşıma böyleymiş bu süreç sordum. Özelde bir doktora gitmiştim tekrar ona danısıcam bunun icin gidip cok işkillendim duruma göre kullanayım dediğiniz gibi Allah korusun farklı seyler olmasın sonra. Sağolun tekrar 🙏 Vaalbara Vaalbara 0 01gmze T Taurusss Z zenherigl

Back