• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte (Hipertroidi) propsil kullanıp doğuran varmı.

azkamery

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2017
6
2
1
40
Bu konuda deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.İlacın olumsuzluğu oldumu_?.:(

Bende hipertroidh astasiydim . Bebegi ve kendimi riske atmamak icin total tiroidektomi aneliyati oldum dr larin onerisiyle . İlac belli bir dozun uzerine cikilmiyor. Hipotroidi takibi daha kolay gebelikte onun ilacida istenilen doz veriliyor. Hamilemisiniz.

Son düzenleme:
Evet.Genelde kontrol önemli deniliyor ama akılda hep bir soru işareti kalıyor.
teşekkürler

Merhaba cnm gebelikte hipertiroid cok zararli diye biliyorum. Gebelik olmadan da cok zararli. 2012ye kadar hipertiroid hastasiydim. Ilaclar tsh degerlerimi kontrol edemiyordu acilen atom yuttum. Su an hipotriod hastasiyim, her gun ilac iciyorum ama cok daha kolay bu.
Sen simdi hamilemisin yoksa dusunuyormusun ?

10 haftalık gebeyim.yanlız 5 . haftaya kadar değerler normaldi.muhtemelen gebeliğe bağlı ama genede ilaç kullanmam lazım.zor bir
durum

Drun soylemistir muhakkak. Hipertroidi uzun sureli istemiyorlar. Senelerce ilac kullanmani istemiyorlar. İlac zaten agir. Karnim agriyordu benim hep o ilaci icince. Genc hastalarda nüks ediyor. İki kere tekrarladi. En son gebe kalmayi planladigimda . İlk atom yuttum ise yaramadi. Sonra tekrar tekrar atom yutmaktansa ameliyat oldum. Yasimda vardi. Ameliyattan sonra hormonlar normale donunce hemen hamile kaldim. Belki hipertroidisi olup sorunsuz doguran vardir. Ama bilemeyiz herkeste farkli oluyor. Belki sendede olmayabilir. Bile bile riske atılmaz. Endokrin drunla konus bence o yonlendirir seni

10 haftalık gebeyim.yanlız 5 . haftaya kadar değerler normaldi.muhtemelen gebeliğe bağlı ama genede ilaç kullanmam lazım.zor bir
durum
Oncelikle tebrik ederim allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.
Bir doktor degilim ama 11 senedir bu hastaligin her turlu evresinden gecmis biri olarak, mesela benim tsh 0,001di cok kotuydum belki sen oyle degilsindir. Belki sadece baslangictir hem endokrin hem kadin dogumcu olan doktorlar var. Bir onlarla gorus cok onemli sakin ihmal etme. Cok gecmis olsun

Çok teşekkür ederim.
Takibe başladık ama çok stresli bir süreç .
Tebrik ederim. Allah sağlicakla kucagina almayi nasip etsin. Gebelikte troid hormonlari oynayabiliyor. Cogu kiside gebelikte seker yada troid sorunu oluyor. Senin takibin farklidir belki cunku oncesinde yoktu. Hipertroidde iyotsuz tuz kullaniyordum. Dra kontrolde sor mutlaka hangi tuzu kullanman gerektigini gebelikte farkli olabilir belki. Bide sakin stres yapma . Stres hipertroidi tetikliyor. Drun soylediklerini yap ilacini ic dua et. Kafaya takma ne olcak diye. Hipotroidiuom simdi. 15 haftalik hamileyim. İlk haftalar cok oynadi tsh hormonum. Haftada bir iki haftada bir surekli kan verdim tahlil icin. Hatta hipertroidideyken hamile kaldim. Dua etmekten baska care yok. Allah a emanetler. Oglum gayet saglikli. İnsallah buda oyle olur

Back